Şehrin önünü tıkayanlar kim?

Mali kaynakların hazır olduğunu belirten Vali Yavuz, şehrin önünü tıkayanların olduğunu ve buna müsade etmeyeceklerini söyledi.

Mali kaynakların hazır olduğunu belirten Vali Yavuz, şehrin önünü tıkayanların olduğunu ve buna müsade etmeyeceklerini söyledi.

Başlatılan yeni dönemde şehri ayağa kaldırmaya geldiklerini kaydeden Vali Seddar Yavuz, "Mali kaynaklarımız hazır, projelerimiz net ve bu işleri yapacak irademiz var. AFAD'dan 17 milyar TL aktarıldı, sorunsuz olan yerlerde inşaatlar başladı ve devam eden projeler var. Ancak yüzde 3 veya yüzde 5 oranında bu şehrin önünü tıkayanlar bulunmaktadır, buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında, "Toplu Konut ve Kırsal Kesim Konutları Yer Seçimi İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantıda, Malatya’nın çeşitli ilçelerinde yapılması planlanan toplu konut projeleri ve kırsal kesim konutları için uygun yerlerin belirlenmesi amacıyla istişarelerde bulunuldu.

"Bu şehrin önünü tıkayanlar var buna müsaade etmeyeceğiz"

Toplantıda şehir ile ilgili mesajlar veren Vali Yavuz, "Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Muhtarlarımız, herkes elini taşın altına koyacak. Başlattığımız yeni dönemde mazerete yer yok, bu şehri ayağa kaldırmaya geldik. Mali kaynaklarımız hazır, projelerimiz net ve bu işleri yapacak irademiz var. AFAD'dan 17 milyar TL aktarıldı, sorunsuz olan yerlerde inşaatlar başladı ve devam eden projeler var. Ancak yüzde 3 veya yüzde 5 oranında bu şehrin önünü tıkayanlar bulunmaktadır buna müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Toplantı sonunda Yavuz, depremden etkilenen ilçelerdeki mahallelerin yeni yerleşim alanlarının belirlenmesi konusunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Muhtarların ortak görüşleri doğrultusunda karar alınarak mevcut yerleşim yerlerindeki sorunların acilen çözüme kavuşturulup inşaatlara başlanılması talimatını verdi.

İstişareler sonucunda, belirlenen ilçelerde toplu konut ve kırsal kesim konutları projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalara hız verilmesi kararı alındı.
Toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra Yeşilyurt, Hekimhan, Doğanşehir, Arapgir, Arguvan, Kale ve Yazıhan İlçe Kaymakamları ile Belediye Başkanları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür Vekili Cengiz Başer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ve ilgili muhtarlar katıldı.

Yorumlar 2
Adem 21 Ağustos 2024 12:11

Ülkeyi maffeden iktidardan emir alan sayın vali, sözünüzün hiç bir değeri yok.elbet sözünüzün bir yaptırımı var ama değeri yok.hesap günü akla kara çıkar ortaya.rezerv alan zorbalığıyla vasat konut projelerini fahiş fiyatlara dayatanlar, Rusların halkına bedava yaptığı, 50 yıl öncesine ait evleri, günümüz içinse ilkel ve vasat evleri dehşet fiyatlara hemde mülk gaspı yaparak yapmanız birde bunu öve öve bitrememeniz tam şenaatlik abidesine örnektir.yerinde dönüşüm çok pahalı diyerek vatandaşın mülkünü gasp ederek dehşet fiyatlara ihale etmeniz tam bir rant döngüsüdür.en son Hatay da büyük bir firmanın aldığı konut ihalesine göre 85 m2 ev için 3 milyon üzeri bedelle ülkenin imkanları talan edilmekte.kaldi ki KDV dahil değil.birde alt yapı maliyeti eklendi mi vasat bir toki evi dehşet paralara ülkeye bela edilmekte.şayet bu büyük para imkanları halka direkt imkan olarak sağlansa rant döngüsü son bulacağı için,müteahhitler yerinde dönüşümle halktan çok para istiyor diyen iktidar ve avaneleri dehşet paralara birde vasat evler için rezerv alan yaygarasıyla mülk gaspı yapabilmek için kentsel dönüşüm yasasını da katlederek dehşet bir soyguna yelteniyorlar.İşte bu dehşet imkanların yarısı halka doğrudan imkan olarak sağlansa herkes yerinde dönüşümle evini fevkalade yapacaktir.şimdi aklı olan dönen dolapları inkar edebilir mi.sayin Valide çıkmış ahkam kesiyor ama hak ve adalet için değil maalesef.ranta engel olmak isteyenlere,talan edilen ve gasp edilemeye çalışılan özel mülkiyetini muhafaza etmek isteyenlere.nalet olsun ülkeyi yangın yerine çevirerek ülke kaynaklarını talan edenlere.Yüce Allah'ın azabı kaçınılmaz bir son olarak ulaşacaktır

Ensar 17 Ağustos 2024 08:42

Mali kaynaklar hazırsa 18 aydır 25.rezerv Bölge;Sancaktar,Kırçuval ve Akpınar mahallesinde neden kazma vurulmadı?bu mahallelerde tam 4 ay boyunca zemin etüdü yapıldı.Bu zaman aşımı acaba ihaleyi hangi yandaş mücahide verelim? diyemi bekliyorlar.Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana Bilmem söylesem mi, söylemesem mi, söylemesem mi

Bakmadan Geçme