Malatya'da 50 yetim çocuğa bisiklet hediye edildi

Malatya İl Müftülüğü tarafından kentteki 50 yetim çocuğa bisiklet dağıtıldı.

Malatya İl Müftülüğü tarafından kentteki 50 yetim çocuğa bisiklet dağıtıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı ile Malatya İl Müftülüğü organizasyonunda, "Bir bisiklet bir tebessüm" sloganıyla Çilesiz Aksa Camii'nde 50 yetim çocuğa bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

Caminin Kur'an kursu öğrencilerinden Muhammed Bilal Demirci'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan İl Müftüsü Ramazan Dolu'nun açılış konuşmasıyla devam etti.

"Bugün bazı çocuklarımıza bisiklet hediyemiz olacak"

Müftü Dolu, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Malatya il Müftülüğünün özellikle çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelere yönelik güzel hizmetleri var. Bu hizmetlerden biri de çocuklarımıza zaman zaman hediyeler veriyoruz. Bugün de bazı çocuklarımıza bisiklet hediyemiz olacak. Tabii bu hediyelerimiz bitmeyecek. Özellikle yaz Kur'an kurslarına devam eden çocuklarımıza yönelik çok düzenli çalışmalar, yarışmalar ve programlar düzenleyerek çeşitli ikramlarda ve hediyelerde bulunuyoruz. Bu kursun sonunda da kursa devam eden çocuklarımıza hediyeler vereceğiz. İnşallah bu vesileyle katkıda bulunan tüm kardeşlerimize, emeği geçen ekibimize teşekkür ediyoruz." dedi.


"Çocukken bisikletim olmadı gerçekten burada çocukluğumu yaşadım"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Samir Er ise, "Bizim gerek müftülüğümüzle gerek birçok STK'larla birlikte yaptığımız etkinliklerimiz, kurslarımız var. Bizim semt konaklarımızda birçok yerde etkinliklerimiz, kurslarımız var. Müftülüğümüzle birlikte de çok güzel projeler yapıyoruz. Tabii müftülüğümüz bugün bazı çocuklarımıza bisiklet hediye etme, dağıtma programı düzenlemiş. Her çocuğun hayalinde küçükken bir bisikletinin olmasını ister. Ben çocukken bisikletim olmadı. Gerçekten burada çocukluğumu yaşadım. Çocuklarımızı böyle sevdirecek bir program düzenlemiş. Gerçekten çok mutlu oldum. Ortam da çok güzel. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde bu tür programları yaygınlaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 50 tane yetim çocuğa bisiklet dağıtımı yapılmasının ardından cami bahçesinde çocuklara ikramlarda bulunuldu.

Bakmadan Geçme