KYK burs başvuruları ne zaman bitiyor?
KYK burs başvuruları ve detayları hakkında KYK'dan son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor.
Haberimizden merak ettiğiniz 2017 KYK burs başvuru ve kredi başvuru ekranına kolaylıkla ulaşabilir başvurular hakkında merak ettiklerinizi takip edebilirsiniz. KYK’nın geri ödemesiz olan burs başvurusu, öğrenim kredisi başvuruları ve yurt başvuruları Yurt-Kur'un resmi web sitesi "kyk.gov.tr" adresinden adaylara açılacak. Siz de haberimizde yer alan bağlantı linkinden başvuru ekranı açıldığı andan itibaren başvuru formuna koalylıkla ulaşabilirsiniz. Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrencilerdir. İşte tüm detaylarıyla 2017 KYK Burs ve kredi başvuru ekranı ile KYK burs başvuruları ne zaman bitiyor sorunuzun yanıtı...
KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI
Yüz binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yeni öğrencilerini karşılamak için hazırlıklarını tamamladı. 2017-2018 öğretim yılında ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde eğitim görmekte olan öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos’ta başladı. KYK yurtlarına başvurular 20 Ağustos saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek.
2017 Üniversite bursları veren kurumlar listesi! Geri ödemesiz burs imkanı
2017 Üniversite bursları veren kurumlar listesi! Geri ödemesiz burs imkanı Milyonlarca üniversitelinin hedefi 2017 bursları ve karşılıksız burs alabilmek. Öğrenciler için hazırladığımız haberimizden bu...
KYK BURS BAŞVURULARI
Burs ve kredi başvuruları ise yurt başvuru ve kayıt işlemlerinin sonlanmasının ardından ilerleyen tarihlerde kamuoyuna duyurulacak. Başvurular henüz başlamadı. Başladığı andan itibaren aşağıda yer alan linkten başvuru formuna kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/şehit bekar ise bekar kardeşi , gazi çocuğu/gazi bekar ise kendisi, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.) İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
KYK 2017 BURS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN..
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.
BAŞVURULARI E-DEVLET'TEN YAPABİLİRSİNİZ
Başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor. Öğrenciler yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaşabilecek.
KİMLER BURS ALABİLİR?
Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/şehit bekar ise bekar kardeşi , gazi çocuğu/gazi bekar ise kendisi, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.) İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.) Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.
KİMLER BURS ALAMAZ?
Kurumdan burs yada öğrenim kredisi alan öğrenciler, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler, Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler, Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler, Yabancı uyruklu öğrenciler, Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri, Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler, Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler, Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler , burstan yararlanamazlar.
BURSUN KESİLME SEBEPLERİ
Başarısız olması, Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.
BURSUN GERİ ÖDENMESİ
Kurum gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde veya durumunda gerçeğe aykırı bir hususun tespit edilmesi halinde bursu kesilir. Ödenen bursların tamamı öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, 18/01/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre tahsil edilir. Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alanların bursları, ceza aldığı tarih itibariyle kesilir. Verilen disiplin cezasının öğretim kurumunca geç bildirilmesi halinde ise cezanın verildiği tarihten sonra yapılan . Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir. Öğrenciye burs verilmekte iken, bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıktığında, bursun kesilmesini gerektiren durumun gerçekleştiği tarih itibariyle bursu kesilir. Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.
OKULLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Uzun bir süredir merak edilen okullar ne zaman açılacak sorusunun cevabı bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; okullar bu sene 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak. İlk dönem 19 Ocak 2018 tarihinde sona ererken, ikinci dönem 5 Şubat 2018’de başlayacak. 8 Haziran 2018 Cuma günü ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erecek.
KYK BURSU NEDİR?
KYS Bursu, yurtiçinde ve yurtdışında yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere öğrenim süresi boyunca karşılıksız olarak verilen paradır. Kurumun verdiği burs başarıya endeksli olduğu için öğrencilerin her yıl Ekim ayı sonuna kadar bir üst sınıfa başarılı olarak geçtiklerini kurum tarafından hazırlanan Öğrenci Başarı Tanıtım Belgesi ile belgelemek zorundalar. Başarı durumunu Ekim ayı sonuna kadar bildirmeyen veya bildiren ancak başarısız olan öğrencilerin bursu, borçlandırma karşılığı öğrenim kredisine dönüştürülür. Öğrenci tekrar başarılı olsa da öğrenim kredisine dönüştürülen burs, yeniden bursa dönüştürülmüyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde öğrenim gören öğrencilerin başarı durumlarını KYK ilgili öğretim kurumlarına sorarak işlem yaptığı için sadece başarısız olan öğrencilere bilgi veriliyor. Bu sebeple, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde okuyup burs alan öğrenciler hiçbir işlem yapmaları gerekmiyor.
KYK ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?
Öğrenim Kredisi, yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla normal öğrenim süresince verilen ve zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenim süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanır ve miktarın ilave edilmesi ile tespit ediliyor. Kendisine burs ya da kredi çıkan öğrenciler ödemelerini alabilmek için www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden burs ya da kredi taahhüt senedi düzenletmeleri gerekiyor. Aksi durumda öğrenci ödeme alamıyor ve başvuru iptal edilmiş oluyor. Örgün öğretim (birinci ve ikinci öğretim) gören tüm yükseköğrenim öğrencileri burs ve kredi almak için başvuruda bulunabilirler. Öğrenciler yalnızca burstan ya da yalnızca öğrenim kredisinden faydalanabiliyorlar. Öğrencinin durumunda meydana gelen bir değişiklikte ise bu değişikliği izleyen ödeme döneminde öğrenim kredisi bursa dönüştürülebiliyor. İlk defa KYK bursu ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler müracaat ettikleri öğretim yılının Ocak ayından itibaren Ziraat Bankası şubesi aracılığıyla ödeme almaya başlarlar.
KYK MÜDÜRLERİ İSTANBUL'DA TOPLANIYOR
14-19 ve 21-26 Ağustos tarihleri arasında iki grup olarak gerçekleştirilecek eğitimde yurt müdürlerinin kurumun iş ve işlemlerine ilişkin bilgi ve motivasyonlarının artırılması amaçlanıyor. Toplantıda yurt müdürlerine yeni dönemde yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgi de verilecek. Eğitim süresince TRT spikeri Göktuğ Kırca, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, Protokol Uzmanı İhsan Ataöv, Klinik Psikolog Mehmet Dinç ve Mustafa Altıntaş ile Kemal Altıntaş da katılımcılara seminer verecek.