• Haberler
  • Genel
  • Kayseri'de Suriyelilerin dükkanları ve araçları yakıldı

Kayseri'de Suriyelilerin dükkanları ve araçları yakıldı

Kayseri'de Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriyeli bir kişinin 6 yaşındaki bir Suriyeli çocuğa cinsel istismarda bulunması üzerine çıkan olaylarda Suriyelilere ait iş yerleri yakıldı, araçları tahrip edildi.

Kayseri'de Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriyeli bir kişinin 6 yaşındaki bir Suriyeli çocuğa cinsel istismarda bulunması üzerine çıkan olaylarda Suriyelilere ait iş yerleri yakıldı, araçları tahrip edildi.

Kayseri'deki Eskişehir Bağları olarak bilinen Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriyelilerin dükkan ve araçları ateşe verildi.

Akşam saatlerinden Suriye uyruklu bir şahsın 6 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunması üzerine öfkeli kalabalık sokağa çıktı.

Suçüstü yakalanan şahıs, linç edilmekten polis tarafından kurtarıldı. Şüpheli Özel Harekat polisleri tarafından alınarak Emniyet'e götürüldü.

Mahallede çıkan olaylarda kalabalık, Suriyelilere ait iş yerlerini ateşe verdi, araçları tahrip etti, evlere zarar verdi.

Kayseri Valiliği yaptığı açıklamayla şahsın gözaltına alındığını, çocuğun da koruma altına alındığını belirterek halka itidal çağrısında bulundu.

Valilik, "Konu tarafımızdan titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızdan itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur." açıklamasında bulundu.

Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da bölgeye gelerek halkı itidale çağırdı; söz konusu şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinin yapılacağını söyledi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de  vatandaşları sakinleştirmek için olayların yaşandığı bölgeye geldi.

Burada bir apartmanın balkonuna çıkarak vatandaşlara seslenen Gökmen, şöyle konuştu:

"Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmengazi Mahallesi'nde böyle bir alçaklık olmayacak. Hepinizin canı yanıyor anlıyorum. Sizin bu ülkenin beraberliği için dağlarda, taşlarda terörle mücadele eden polis arkadaşlarımız sizin güvenliğiniz için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben sizin mesajınızı aldım. Allah rızası için hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 5 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır. Herkesin dağılmasını istiyorum."

Bakmadan Geçme