Hangi şirketler vergi ödemiyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2024'te 5 milyon TL ve üzerindeki ödenmemiş vergi ve cezalar kamuya açıklanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2024’te 5 milyon TL ve üzerindeki ödenmemiş vergi ve cezalar kamuya açıklanacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 5 milyon TL ve üzerindeki ödenmemiş vergi ve cezaların kamuya açıklanmasına karar verildi.

Tebliğe göre, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilinde meydana gelen depremlerden etkilenen illerde deprem tarihi itibarıyla gelir veya kurumlar vergisi yönünden (gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmayanlar açısından KDV yönünden) mükellefiyet kaydı bulunan ve ilan edilen mücbir sebep kapsamında olan mükelleflerin gerek bu yerlerdeki gerekse ülke genelindeki diğer vergi dairelerine olan kesinleşmiş vergi ve cezaları ile borçları ise açıklanmayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını açıklamıştı.

 

Vergi borcu olanla mükelleflere çağrıda bulunan Şimşek, eylül ayı sonuna kadar borçlarını ödemelerini istemişti.

Bu konuda çeşitli düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Şimşek, "Vergide adaleti güçlendirmek için adımlar atmayı sürdürüyoruz. Vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve ceza borçları olan mükelleflerin listelerinin açıklanması yönünde talimat verdik. Her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Bakmadan Geçme