- Haberler
- Özel Haber
- Hakimbey Apartmanı'nda yeni görüntü ortaya çıktı
Hakimbey Apartmanı'nda yeni görüntü ortaya çıktı
6 Şubat depremlerinden sonra Malatya'nın simge binalarından biri haline dönüşen Hakimbey Apartmanı'nda yeni bir görüntü ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü raporuyla çelişen fotoğrafa Kayısı Haber ulaştı.
6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’nın simge binalarından biri haline dönüşen Hakimbey Apartmanı’nda yeni bir görüntü ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü raporuyla çelişen fotoğrafa Kayısı Haber ulaştı.
6 Şubat sabahı saat 04.17’de yaşanan yıkıcı ilk depremde saniyeler içerisinde yıkılan Hakimbey Apartmanı’nda 78 insan vefat etmişti.
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yeni bir gelişme yaşandı.
MAHİR TEMUR 43 GÜN ÖNCE YAZMIŞTI
24 Ocak 2020 tarihinde Sivrice depreminden sonra Hakimbey Apartmanı’na Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından farklı tarihlerde inceleme yapıldığını, apartman sakinlerinin ifadelerinin önce ağır hasarlı sonra hasarsız raporu verildiği ancak sadece kurumda hazırlanan “hasarsız” raporu olduğunu Mahir Temur, 13.10.2023 tarihinde yazıya dökmüş ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybetmiş apartman sakini Gülen Öner’in Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazdığı mektubu paylaşmıştı.
SAVCIYA YANLIŞ BEYANDA BULUNMUŞTU!
Mahir Temur’un 43 gün önce yazdığı yazıda, 6 Şubat depremlerinden sonra Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Cengiz Başer’in yanlış ifade verdiğini belgeleriyle ortaya çıkarmıştı.
Mahir Temur’un yazısını bu linkten okuyabilirsiniz:
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yakınlarını kaybetmiş bir müvekkilin avukatının mahkemeye sunduğu fotoğrafa Kayısı Haber ulaştı.
24 Ocak Sivrice depreminden sonra Hakimbey Apartmanı’nın zemin katında çekilen fotoğraf mahkeme sunuldu.
İŞTE O FOTOĞRAF:
Sivrice depreminden sonra Hakimbey Apartmanı’na Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından “Hasarsız” raporu verilmiş ve üstelik kuruma itiraz dilekçesi olduğu halde “Binaya itiraz olmadığı için hasarsız durumu kesinleşti” denilmişti.
Müvekkili adına avukatın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu bu fotoğrafla (belge ile) beraber şu açıklama yapıldı:
“Elâzığ depreminden sonra büyük hasar alan binaya, her nasılsa, belediye tarafından yapılan incelemeler sonucu hasarsız raporu verilmiştir. Bina sakinlerine hasarsızdır raporu verilerek yalnızca makyaj denen çatlak onarımı ve merdiven tadilatı yapılmıştır. Karot ile örnek alınmaksızın binanın sağlamlık durumunun oturmaya elverişli olduğu söylenen malikler, ikametine devam etmek durumunda kalmışlardır.”
KOLON VE KİRİŞLER KIRILMIŞ
Mahkemeye yazılı sunulan aynı açıklamada, “Belirtmekte fayda vardır ki, ekte sunulan fotoğraftan da görüleceği üzere binanın otoparkında yer alan kiriş ve kolonlar kırılmak suretiyle boru hattı geçirilmiştir. Bu tadilatların kimler tarafından yapıldığının tespiti ile dosyaya dahil edilerek sanık sıfatıyla yargılanması elzemdir” diye yazıldı.
Kayısı Haber
Benim Binam Fahrikayahan da Hilalpark karşısında Hilal Apartmanı itiraz üzerine 3 Sefer incelendi 3 sefer Ağır hasarlı raporu verildi. Oradaki Arsa sahipleri yanı adına 3 -4 5 dairesi olanlar ile dükkân sahipleri ve Zengin kat malikleri para dökerek Mahkeme kararı ile orta hasara çevirdiler şimdi de güçlendirme deyip satacaklar. Ben kimseye sesimizi duyuramadık. Bina maf olmuş Ağır hasarlı bina kimse de ses çıkarmıyor ortada ne devlet var ne Hükümet nede Mahkeme zaten günaha ortak kimseye sesimizi duyuramıyoruz. Gidenler Ana baba kesesinden gittiler. Kimse kıvırmasın, evirmesin, çevirmesin, bükmesin. Bakın şimdiden söylüyorum rüşvet torpil ile ağır hasarlı binayı güçlendiriyorlar. Durum bu bunun gibi bina malatya da çok. Yargılama Mahkeme Hikaye .Adaletsiz Hukuksuz bir Ülkede yaşıyoruz. Kimse bir ceza da almayacak.
döşeme ve kiriş açıklıkları çok fazla yük sistemde çok dolanmış plak döşeme tipine benziyor içerde sarkık kirişler var plak döşemede bu kadar açıklık geçmek zaten sorun statik sistem açısından , ha hasara gelince açıklığı fazla olan kirişlerde kesme ve eğilme çatlakları kalıcı hasarlar var yatay taşıyıcı elemanlar kirişler taşıma kapasitesini yitirmiş yapının tasarımından aldığı hasara kadar falso var bu tarz binalarda neden meslektaşlarımız gözlerini kapatıyor ,yıllarca eğitim alıp tecrübe kazanıyorsunuz ÖNCE CAN SONRA MAL güvenliğini sağlamak için DÖKÜLEN EMEĞİN KARŞILIĞI HANİ NEREDE ???
Ah Malatya Ah Kani Bozuk 3 Tane Zenginler Daha Zengin Olacak Diye Vay Halimize Şu Andada Öyle Değilmi Alçak Namussuz 2 Tane Zengin Dükkanı Yerine Yapılsın Diye O Kadar Vatandaşın Hakkı Hukuku Üçtane Soysuz İçin Gasp Edilmez. Vizyonsuz Beceriksiz Yöneticilere Dur Demek Temennisiyle Selam ve Dua ile