• Haberler
  • Malatya
  • Eğitim- Bir- Sen 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılını değerlendirdi

Eğitim- Bir- Sen 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılını değerlendirdi

Malatya Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılını değerlendirdi.

Malatya Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılını değerlendirdi.

Eğitim-Bir Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, yarın tamamlanacak olan 2016 2017 Eğitim öğretim yılını değerlendirdi. Yıldırım sendika binasında yaptığı açıklamada, Malatya”da 183 bin 962, Türkiye”de ise yaklaşık 17 milyon 300 bin öğrencinin karne heyecanı yaşayacağını belirterek,” Eğitim politikaları bir bütün olarak tasarlanmalı, yeniliklerin altyapısı iyi hazırlanmalıdır. Değişimler, şartlar olgunlaştıktan sonra hayata geçirilmeli, her ne planlama yapılırsa yapılsın, uygulayıcısı olan öğretmenin niteliği hepsinin önünde ve üstünde olmalıdır. Eğitim camiasının çalışma şartları düzeltilmeli, mali ve özlük hakları geliştirilmeli, mesleğin itibarını güçlendirecek adımlar atılmalıdır. Öğretmenliğin bir idealizm mesleği olduğu unutulmamalı, her şey bu idealizme göre yapılandırılmalıdır” diye konuştu.

Yeni eğitim-öğretim yılı başlayıncaya kadar eğitimdeki yaşanan sorunların çözülmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Çalışanlarının huzuru, milletimizin geleceği ve ülkemizin nitelikli bir eğitim sistemine kavuşması için sorunlara çözülmesi gerekmektedir. Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri bunun için bir fırsat olarak görülmelidir. Yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce, eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri çalıştayımızda tespit edip raporlaştırdığımız sorunlar dikkate alınmalı, daha verimli bir eğitim dönemi için gereken adımlar atılmalıdır" ifadelerini kullandı. FETÖ ile mücadele titizlikle yürütülmesini belirten Yıldırım,”Masumların korunması, hainlerin hak ettikleri cezayı alması için FETÖ ile mücadele titizlikle yürütülmelidir" dedi.

Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmesini isteyen Yıldırım, “Mülakatla istihdam hatasından dönülmelidir. Eğitimciye şiddetin geleceğimize faturası ağır olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı; nerede duracağı belli olmayan bu şiddet olaylarının bir an önce son bulması için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Ek ders ücretlerinde hakkaniyete uygun bir iyileştirme yapılmalıdır. Ek ders birim ücreti iki katına çıkarılmalı, öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üst limiti yeniden gözden geçirilerek, ihtiyaçlar doğrultusunda artırılmalıdır. Eğitim kurumu yöneticilerinin ek ders usul ve esaslarından kaynaklı mağduriyetleri giderilmelidir. Öğretmenlere alan değişikliği hakkı tanınmalıdır. Yardımcı hizmet sınıfı çalışanlarının görev tanımları belirlenmelidir" diye konuştu.

Bakmadan Geçme

Kayısı Haber Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!