Çok yönlü bir merkez

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi yüzme, fitness, para atletizm, okçuluk, eğitsel oyunlar, masa tenisi, bilek güreşi gibi aktivitelerin yapılabileceği çok yönlü bir merkez olarak hizmet veriyor.   Yüzme havuzlarında hidroterapi hizmeti veriliyor  

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi yüzme, fitness, para atletizm, okçuluk, eğitsel oyunlar, masa tenisi, bilek güreşi gibi aktivitelerin yapılabileceği çok yönlü bir merkez olarak hizmet veriyor.  

Yüzme havuzlarında hidroterapi hizmeti veriliyor  

Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi yarı olimpik yüzme havuzu, alanında uzman yüzme hocaları ile bir yandan engelli vatandaşlara hizmet verirken bir yandan da fizik tedavi gören engelli vatandaşların yeniden sağlığına kavuşması, normal hayatlarına devam etmeleri hususunda yardımcı oluyor.

Yarı olimpik yüzme havuzuna kayıtlı yüzlerce engelli ve bugüne kadar yüzme kurslarına devam eden binlerce engelli vatandaşın, Büyükşehir Belediyesinin bu hizmetinden son derece memnun olduğu ifade edildi.

Hidroterapi hizmetinin de verildiği merkezde, yeniden sağlığına kavuşmak için 30 vatandaşımız da hidroterapi hizmeti alıyor. 

Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi’ne gelme imkânı olmayan engelli vatandaşların, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bizzat evlerinden alınarak, merkezdeki aktivitelere katılmaları sağlanıyor. Daha sonra engelli vatandaşlar, tekrardan evlerine bırakılıyor.

“Çocuklarımızı Eve Bağımlı Yapmayalım”
Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi’ne 4 yıldır çocuğunu getiren Hilal Konak memnuniyetini dile getirerek yaptığı açıklamada,

“Yaklaşık olarak 4 yıldır oğlumu suda fizik tedavi hizmeti olan hidroterapi alması için bu merkeze getiriyorum. Oğlum 22 yaşında tek başına yürüyemiyordu. Şu anda su içerisinde yürümeye başladı. Bizlere bu imkânı sağlayan devletimizden Allah razı olsun. İnşallah birçok engelli ailesine de ulaşma imkânımız olur. Çocuklarınızı eve bağımlı etmeyin. Onlara özgürlüklerini kazanabilmeleri için fırsat tanıyın. Çocuklarımıza eğitim verme noktasında engelli aileleri olarak çok büyük zorluklar çekmekteyiz. Sabır, emek ve devletimizin bizlere verdiği imkânlardan da faydalanarak çocuklarımızı topluma kazandırabiliriz. Devletimizin bize sunduğu bu tarz merkezleri tam anlamıyla kullanırsak gerçekten çocuklarımız iyi yerlere gelebilir. Çünkü ben bunu 4 yıl içerisinde gördüm. İnşallah bir gün çocuğum suyun dışında da yürümeye başlayacak. Ben bu inançla devam ediyorum. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e, bu güzel merkezin idarecilerine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi. 

Bakmadan Geçme