Büyükşehir'den toplu işçi çıkarma!

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BELSOS şirketinde toplu işçi çıkarımı yapıldığı iddia edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELSOS şirketinde toplu işçi çıkarımı yapıldığı iddia edildi.

BELSOS’a bağlı sosyal tesislerin zarar ettiği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 90 çalışan ile çift taraflı iş akdinin fes edilmesi işlemi yapıldığı bildirildi.

Yaklaşık 90 çalışana iki seçenek sunan Malatya Büyükşehir Belediyesi, iş akdinin fes olmasından sonra hak edilen kıdem, ihbar, fazla mesai, yıllık izin gibi alacakların 31.01.2022 tarihine kadar feragat eden çalışanlara “Havuz sistemine” alınacağına dair belgeye imza atılması isteniyor.

Çalışanların hak edilen haklarının 31.01.2022 tarihine kadar feragat etmesi sonucunda “Havuz sistemi” denilen iş olunca tekrar çağırılacağı ve Büyükşehir’in belirlediği bir yerde çalıştırılacağı çalışanlar tarafından iddia edildi.

Hem çalışanları çıkartıp hem de şartlı bir şekilde “çift taraflı” anlaşmak isteyen Büyükşehir Belediyesi’nin, haklarından 17 ay süreyle feragat etmeyenleri “havuz sistemine” alınamayacağını yine iş akdi fes olan çalışanlar tarafından bildirildi. Haklarından feragat etmeyen çalışanların haklarının da 31.12.2020 tarihine kadar alınacağına dair kâğıt imzalattıkları paylaştığımız belgede görülmektedir.

İsmini vermek istemeyen ve işten çıkarılan bir çalışan, “Bize zorla şartlı belge imzalatmak istediler. Şu anda zarar ediyoruz bu belgeye imza atın, dediler. Tazminat ve diğer haklarınızı 2022 yılının ocak ayında alacağınızı taahhüt ederseniz sizi havuza alacağız, dediler. İş olunca sizi tekrar çağıracağız ama çıkışınızı yapmamız lazım, dediler. Ne iş yapacağımızı da söylemiyorlar, ne zaman çağıracaklarını da söylemiyorlar. Özel şirketler dahi bu korona yüzünden işçi çıkaramazken Büyükşehir Belediyesi’nin bizleri çıkarması gerçekten akıl alır gibi değil.” diye ifade etti.

Yine aynı şekilde ismini vermek istemeyen başka bir çalışan ise,” Bizi işten çıkarıyorlar ama çıkarmamış gibi hareket ediyorlar. Kâğıtlara imza attık ama iş işten geçti. Haklarımızı dahi 6 ay sonra alacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin şartlı işten çıkarma girişimini AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Muhammed Emin Yalçınkaya’nın Büyükşehir Belediyesi’nin vekili olması dikkat çekti.

Kayısı Haber –Mahir Temur

Yorumlar 17
Mehmet perk 17 Haziran 2020 22:41

Gerçekten çok yazık bu insanlara

Ali 17 Haziran 2020 13:58

Bir takım yorum yazanlar, hala AKP savunma peşinde. Yok başkan Kemalist zihniyettenmiş, yok Öznur Çalık reise söyler halledermiş. Arkadaş, sizin reisiniz çıkıp televizyonda IBAN numarası verip yardım istemedi mi? Var mı dünya üzerinde örneği bunun? Daha neyi savunuyorsunuz? 18 senedir ülkenin her imkanı ellerinde. Yol yaptık, köprü yaptık vs diyorlar. Zor zamanda vatandaşının kirasını faturasını ödemeyen hükümet mi olur? Sizi kıskanıyorlar diye kandırdıkları, Avrupa Amerika ne yardımlar yaptı vatandaşlarına haberiniz var mı? Size de orada ırkçılık var deyip, memleket gülden bahçe deyip uyutuyorlar. Ne zaman uyanacaksınız daha!

Cevdet 17 Haziran 2020 11:43

Türkiye'de bir ilk. Dünyaya örnek olacağız. Ak Partili belediyeler de işçi düşmanlığı yapabiliyor. Selahattin başkanımın bir hizmeti daha.

Nar çiçeği 16 Haziran 2020 17:12

Başkan ayıp ama dedekorktta 50 100 kişi yemek yiyonuz. hemen karşıda bizede uğrayın...

Adnan 16 Haziran 2020 13:27

İl başkanı ve bakan bey Selahattin başkanı her konuda destekliyor avukatlığını yapıyorlar. Diğerlerini de takmıyor. CHP de arkasında. Umudumuz Öznur ablamız. Bu işi çözerse o çözer. Gerekirse Reis ile görüşür yine çözer.

Serap Aslan 16 Haziran 2020 11:25

Çok ama çok üzüldüm bu haberi okuyunca. İnşallah Selahattin başkanın bu durumdan haberi vardır vebve üzücü olayı toparlar. Bu isin başını çeken kişiye gereken cezayı verir. Gerçekten çok üzüldüm yaaa.

Selçuk 16 Haziran 2020 11:21

Koronavirus sürecinde Türkiye'de bir ilki daha yine başkanımız yaptı. Tebrikler büyük başkan.

İlhan 16 Haziran 2020 09:56

Belediye başkanı hernekadar da Ak partiden girmiş olsa da Kemalist bir düşünceye sahip olduğu için bu gibi işten çıkartmaları normal görmek lazım.CHP den belediye başkanı seçmenlerden hangisi başa geldiği zaman çalışanlarla uğraşmadı ki bu da uğraşmaya.Ilk önce belediye bünyesinde sakallı çalışanları işten çıkardılar şimdi de kendi zihniyetinde olmayanları çıkarıyorlar gayet normal....

MEHMET 16 Haziran 2020 08:09

OY VERİRKEN DÜŞÜNECEKTİNİZ KARDEŞİM ADAMIN PROFİLİ BATTLAGAZİ BELEDİYESİNDE BELLİ İDİ İŞCİ DÜŞMANI SADECE ESKİMALATYALILARI KORUYAN BİR KİŞİLİKTİ HER EVDEN 5 KİŞİ İŞE ALAN BİRİSİYDİ KENDİ DÜŞEN AGLAMAZ İYİ OLMUS BENCE,

Ömer 16 Haziran 2020 08:09

Battalgazi belediyesi de seçimden hemen sonra yaklaşık 60-70 kişiyi işten çıkardı keşke haber yapsaydınız

Murat 16 Haziran 2020 00:15

C. Başkanı TOBB ve işverene birer işçi istihdamı ile işsizlikle mücadele çağrıları yaparken Ak Parti belediyesi zarar gerekçesiyle toplu işçi çıkarıyorsa orada başka bir hesapta devrededir.Gürkan zaten belediyenin Ak partili tüm idari kadrolarını tasfiye etti. Baktıki il başkanı,vekiller oralı değil kıyıma devam edip belediye üzerinden bir ak parti karşıtlığı oluşturmaya devam ediyor.O yüzden Hekimhan belediye başkanı s. Gürkan’ın kendileri için bir şans olduğunu rahatlıkla ifade ediyor.Y. Yurt İlçe başkanı avukat Maskinin Avukatı aynı zamanda.Artık asıl olan parti değil..Dava çağrısı yapanlara dikkat et artık Malatyalı. Mevzu şahsi beka konuları artık.Kayısı haber tebrik ederiz.Belliki sizi satın alamamışlar.

Hasan 15 Haziran 2020 23:51

Başkan Bey sende hiç Allah korkusu yok mu? Yazık günah değil mi. Sende bir babasın vicdan lazım.

Ahmet 15 Haziran 2020 23:33

Bende işten çıkarılan personeller denim yıllarca emek ver karşılığı bu olmamalıydı kendi getirdikleri yandaşları başkanın yeğenleri sağolsunlar yiyip bitirdiler şirketleri şimdi zarar ediyor şirketin büyük borcu var denerek işten çıkartıyorlar ve çıkartırkende yine işçiyi her türlü mağdur ederek hakları kasp edilerek mecbur bırakılıp bugüne kadar işyeri için davaya gelmeyen belediyemiz avukatları noter eşliğinde insanları zorlayarak hakları gasp ediliyor inşallah Rabbim yanlarına bırakmaz

İsmet 15 Haziran 2020 22:47

Bunların hepsi aynı. Kendi cebinin kendi menfaatinin derdindeler. Belediye başkanıda ilçe başkanıda aynı yolun yolcuları

Kazım 15 Haziran 2020 21:49

Seçimin üzerinden 2 yıl geçmiş hala eski yönetimi suçlayan yorumlar yapılıyor. Trollerde ve işçi düşmanlarında akıl mantık vicdan ne arasın.

İsmet 15 Haziran 2020 21:46

Malatya belediyesi bu kadar işçi düşmanı bir yönetim görmemiştir. Partiye şikayet edecem ilçe başkanı işin avukatlığını üstlenmiş. Reis eski reis olsa bunları görür hesap sorardı o da hangi birine yetişsin. İmamoğlu bile bu kadar personele zulmetmedi.

Bir vatandaş 15 Haziran 2020 21:14

Tabi ya eski genel müdür Mesut beye 21 bin lira genel müdür yardımcılarına 10 nar binlira verirken zarar etmiyordunuz işçiye emekçiye verdiğiniz asgari ücret gözlerine battı

Bakmadan Geçme