Battlgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, komşuluk ilişkilerinin önemine dikkat çekerek, Biz bu güne kadar trilyonlarca hizmet yapmışız. Ancak tüm bu yaptıklarımız bir tarafa, mahallelilik bilincinin oluşturulması için yapılan çalışmalar bir tarafa dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, komşuluk ilişkilerinin önemine dikkat çekerek, “Biz bu güne kadar trilyonlarca hizmet yapmışız. Ancak tüm bu yaptıklarımız bir tarafa, mahallelilik bilincinin oluşturulması için yapılan çalışmalar bir tarafa” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fırat Mahallesine bağlı Hastane Caddesi sakinleri ile bir araya geldi. Burada yapılan toplantıda, mahallelik olgusu, komşuluk ilişkileri ve Battalgazi Belediyesinin hizmetleri konuşuldu.

Battalgazi Belediyesi tarafından Mahalle Müzeleri ile mahallelik olgusunu yaygınlaştırmak ve geliştirmek adına yürütülen çalışmalar devam ediyor. İlki Kurban Bayramı’nda Küçük Hüseyin Bey ve Büyük Hüseyin Mahallesi’nde yapılan mahallelik olgusu ve komşuluk ilişkileri toplantısının ikincisi Fırat Mahallesi Hastane Caddesi sakinleriyle yapıldı.

Toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkı.an Yardımcıları Mustafa Sayın, Zafer Kırçuval, Yaşar Karataş, Fırat Mahallesi Muhtarı Remzi Akdemir, bazı birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Burada ilk olarak konuşan mahalle sakinlerinden Mehmet Karabay, “Başkanımızı bir ziyaretimizde kendisi mahallelilik ruhunu geliştirmek için bir çalışma yapmamızı istedi. Biz de bu isteği seve seve yerine getirmek için böyle bir program yaptık. Başkanımızın yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, mahallelik olgusunun önemine dikkat çekerek, “Mahallelilik olgusu önemli bir olgudur. Bana 2004 seçimlerinde en büyük projen nedir diye sorduklarında: ‘Mahalle Müzeleri ve mahallelilik olgusunun yerine yerleştirilmesi’ dedik. Biz trilyonlarca hizmet yapmışız. Hizmet binaları yapmışız, konkasörler yapmışız, asfalt üniteleri yapmışız, hanlar, hamamlar yapmışız, kervansaraylar yapmışız. Engelsiz Yaşam Merkezi yapmışız, Yaşam ve Spor Merkezleri yapıyoruz. Bir tarafta Yeşil Kuşak çalışması yapıyoruz, bir tarafta eski çınarı tabiat varlıklarını korumaya alacak çalışmalar yapmışız. Ancak tüm bu yaptıklarımız bir tarafa, mahallelilik bilincinin oluşturulması için yapılan çalışmalar bir tarafa” şeklinde konuştu.

Mahalle Müzelerinin önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, “Mahalle müzeleri belki bizim için küçük bir adımdır ancak, Türkiye için çok büyük bir adımdır. Burada özellikle mahalle sakinlerine ve vatandaşlarımıza büyük bir sorumluluk düşüyor. Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bir tarafta Milli Güvenlik Kurulu toplantısı, akabinde Bakanlar Kurulu toplantısı var. Bir tarafta askerlerimizin Kuzey Irak Bölgesinde tatbikatı var. Aşağıda Suriye bölgesinde sıkıntılar var. Bir tarafta da terör sıkıntısı var. Eğer biz mahallelik ruhunu gerçek anlamda pekiştirir, yerli yerince yerleştirirsek, işte o milli birlik ve beraberlik dediğimiz toplumun bütünleşmesi ve toplum dinamizminin oluşmasının en temel öğesi budur. Biz insan olarak sosyal bir varlığız. Bizler acılarımızı paylaşarak azaltmayı, sevinçlerimizi paylaşarak çoğaltmayı bırakmamamız gerekiyor. O yüzden biz mahallelilik ruhunu önemsiyoruz. O yüzden biz toplum olarak birbirimizin sıkıntıları ve sorunlarıyla ilgilenmemiz gerekiyor. Bizler birbirimizle selamlaşmayı yaygınlaştırarak, sosyalleşmeyi de sağlarız. Benim belediye başkanı olarak sizden istirhamım artık sizler mahallenin sakinleri olmayın, mahallenin sahibi olun. Apartmanın sakini değil, apartmanın sahibi olalım. Komşuluk ilişkileri kapsamında birimize zarar geldiğinde hepimiz sahiplenelim. Gerçek anlamda zihinlerimizi buna hazırlarsak, ben inanıyorum ki huzurumuz daha fazla olacak” ifadelerine yer verdi.

Başkan Gürkan, belediye hizmetlerine de değinerek, “Bizim Belediyeciliğimizde gelirlerimizin yüzde yetmişini yatırımlara gidiyor. Bu Türkiye tarihinde bir ilktir. Ayrıca hibe olarak aldığımız yardımlar bunların haricindedir. Bizim bütçemizle yaptığımız işler mütenasip değildir. Bütçemizin her yıl en az beş katı on katı işler yapmışızdır. Bakın bu zamana kadar yeşil kuşak kapsamında, tahtalı minare, DSİ’nin arsasının parasal değerlerine baktığınızda bunların yekunu milyarlarca liraya tekabül eder. Yeni parayla bunu söylüyorum. Türkiye tarihinde bir dönemde hizmet binası yapan hiçbir belediye yoktur. Biz bir dönemde bir değil iki hizmet binası yaptık. Bu hizmet binalarını ise 11 ayda bitirdik. Bizim yaptığımız hizmet binasının bir örneği Türkiye’de yoktur. Yeşil bina, akıllı bina dediğimiz hiçbir hizmet binası yoktur” diyerek, önemli hizmetlere imza attıklarını kaydetti.

Bakmadan Geçme

Kayısı Haber Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!