• Haberler
  • Genel
  • Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar en az 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar en az 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz

Deprem bölgesi 11 ilde 296 bin 755 konutun inşasının sürdüğünü ve şimdiye kadar 76 bin konutu teslim ettiklerini kaydeden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, göreve geldiği 2 Temmuz'dan bu yana, 45 günde 21 bin yeni konutun ihalesini yaptıklarını söyledi.

Deprem bölgesi 11 ilde 296 bin 755 konutun inşasının sürdüğünü ve şimdiye kadar 76 bin konutu teslim ettiklerini kaydeden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Göreve geldiği 2 Temmuz'dan bu yana, 45 günde 21 bin yeni konutun ihalesini yaptıklarını ve çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere dün akşam Malatya'ya geldi.

Bugün AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Bakan Kurum, deprem bölgelerinde yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


"Yıl sonuna kadar toplamda en az 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz"

6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilde canla başla çalıştıklarını ifade eden Bakan Kurum, "Bugün 11 ilimizde 296 bin 755 yuvamızın inşasını sürdürüyoruz. Hamdolsun şu ana kadar; 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Göreve geldiğimiz 2 Temmuz'dan bu yana, 45 günde 21 bin yeni yuvamızın ihalesini yaptık, çalışmaları başlattık. Eylül ayında 24 bin konutumuzu daha teslim edip, teslim sayımızı 100 bine ulaştıracağız. İşte bugün de 17 Ağustos'un 25'inci yıl dönümünde, 11 ilimizin tamamına yayılan tam 25 bin 1 konut ve işyerimizin daha temellerini atıyoruz. Yılsonuna kadar toplamda en az 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz. Ve inşallah 2025 yılı sonunda; depremzede kardeşlerimizin yeni yuvalarına, yeni dükkanlarına kavuştuğu, güvenli hayatların başladığı günleri yaşamaya başlayacağız" dedi.

"79 bin 133 yuvamızın yapımına hız kesmeden devam ediyoruz"

Malatya'da da 7 bin 881 depremzede aileyi yeni evlerine kavuşturduklarını aktaran Bakan Kurum, şöyle devam etti:

"79 bin 133 yuvamızın yapımına hız kesmeden devam ediyoruz. Yine Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çarşı projesi içerisinde; Şire Pazarı, Kuyumcular Çarşısı, Mısır Çarşısı, Yüzüncü Yıl Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, konut, ofis ve dükkanlarla muhteşem bir yaşam alanını sizlere armağan edeceğiz. Hele hele Saray mahallesindeki konut, ofis ve dükkanlarla, yeni yeşil alanlarımızla çarşı projemiz bütünleştiğinde; Malatya'nın kalbi inşallah burada atacak."

"Ekim ayının başında Söğütlü Cami'mizin temelini atacağız"

Depremde yıkılan Söğütlü Camii'ni de unutmadıklarını belirten Kurum, "Tarihin bize emaneti olan bu eseri; Emekliler Parkı’nda yeniden yapıyoruz. İnşallah camiimizin temellerini de ekim ayının başında hep birlikte atacağız." dedi.

Yine Orgeneral Hakkı Akoğuz Kışlası'nın bir kısmı için Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını aktaran Bakan Kurum, bu alanda da yeni konut ve işyerlerini üreteceklerini ve vatandaşlara teslim edeceklerini söyledi.  

"Malatya'mızın merkezini genişleteceğiz"

Kurum, "Ayrıca Eski Köy Garajı’nın bulunduğu alanda çalışmalarımıza başladık. Burada da hemşerilerimizin gönül rızasını alıp; yeni konut ve işyerlerimizi yapacağız. Eski Köy Garajından başlayarak, Battalgazi belediyemizin karşısında bulunan, Eski Sebze Hali olarak bilinen alan kadar konut ve işyerimizi yapacağız. Tüm bu eserlerimiz tamamlandığında, Saray mahallesinden başlayıp İnönü ve Turgut Temelli Caddeleri ile Niyazi Mısri Çevreyolu arasına kadar devasa bir alanda; Malatya'mızın merkezini genişleteceğiz, güzelleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Vatandaşımızın istemediği hiçbir adımı atmayacağız"

Salona girerken vatandaşların Yeşilyurt ilçesindeki Çırmıhtı ve Gündüzbey ile ilgili taleplerinin olduğunu söyleyen Kurum, "Çırmıhtı ve Gündüzbey'deki vatandaşlarımızın beklentilerini biliyorum ve buradan da ifade ediyorum. Vatandaşımızın gerek Çırmıhtı'da, gerek Gündüzbey'de, gerek Malatya'da, Yeşilyurt'ta, Battalgazi'de rezerv alanlarda vatandaşımızın istemediği hiçbir adımı atmayacağız. Vatandaşımızın çoğunluğu rezerv alanda devletimizin bu konutları yapmasını istiyorsa gidip yapacağız. Kendisi yerinde dönüşüm yapmak istiyorsa, vatandaşımıza gerekli her türlü altyapıyı inşallah hazırlıyor olacağız" şeklinde konuştu.

"2025 bittiğinde, depremin tüm izlerini hep birlikte sileceğiz"

Bakan Kurum son olarak, "Ben, tüm kardeşlerimize söz veriyorum. Biz daima buradaydık, bundan sonra hep burada olacağız. Kardeşlerimizin elini bir an olsun bırakmayacağız. Ve 2025 bittiğinde, depremin tüm izlerini hep birlikte sileceğiz" dedi.

Bakmadan Geçme