Malatya'da 700 dükkan için yer aranıyor

Çarşı merkezinde 700 dükkanın eksik olduğu ortaya çıktı. Malatya'da 700 dükkan için yer aranıyor!

Çarşı merkezinde 700 dükkanın eksik olduğu ortaya çıktı. Malatya'da 700 dükkan için yer aranıyor!

6 Şubat depremlerinde şehir merkezi tamamen yıkılan Malatya'da çarşı merkezi projesinde çalışmalar sürüyor. Ama buraya ne yapıldığını kimse bilmiyor. Şehirde genel itibari ile kuyumcuların dükkanlarının eskisinden büyük yapıldığı, dükkan yerine çoğunlukla ofis yapıldığı iddiaları var. Son olarak çarşı merkezinde 700 dükkanın eksik olduğu ortaya çıktı. Bu 700 dükkan için Malatya'da yer aranıyor. Binaların altına yapılacağı söylenen otoparkların da hiç yapılmadığı belirlendi.

Malatya'da skandal! Çarşıda 700 dükkan eksik…

6 Şubat depremleri sonrası Malatya'nın özellikle de çarşı merkezinin yeniden inşa süreci tam bir kaosa dönüştü.

Çarşı merkezi projesi başlamış ve çalışmalar devam ederken Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı, Söğütlü Cami'nin emekliler parkına yapılacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de Söğütlü Caminin yerine yapılacağını ve buna asla müsaade etmeyeceğini söylemişti.

Daha sonra Çevre, son noktayı koyan Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Söğütlü Cami'nin Emekliler Parkına yapılacağını açıkladı.

Gelinen süreçte 27 Eylül 2024 tarihinde Söğütlü Cami'nin temeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla Emekliler Parkı'nda atıldı. Yani Malatya kamuoyu ne kadar uğraşsa da şehrin silüetinin bozulmamasına, caminin yerinin değiştirilmemesine engel olamadı.

Malatya temeli bile atılan Söğütlü Caminin hala yerini tartışırken, çarşı merkezinde 700 dükkanın eksik olduğu ortaya çıktı. Bu 700 dükkan için Malatya'da yer aranıyor. Kuyumcuların dükkanlarının eskisinden büyük yapıldığı, dükkan yerine çoğunlukla ofis yapıldığı iddiaları gündemde yerini korurken, binaların altına yapılacağı söylenen otoparkların da hiç yapılmadığı belirlendi.

ERTV'de yayınlandığı günden beri Malatya'da gündemi belirleyen bir program haline gelen ER MEYDANI programında konuşan Gazeteci Hülya Kaya, çarşı merkezinde, Akpınar'da 700 hak sahibinin dükkanının eksik yapıldığını, otopark yapılmadığını ve şehirde 700 dükkana da yeni otopark alanlarına da yer arandığını açıkladı.

Kaynak: ERTV- ertv.com.tr

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme