İkizce Konutları'nda skandal olay!

İkizce Mahallesi'nde yapılan TOKİ konutlarında 2 gün önce skandal bir olay yaşandı. Yapımına devam edilen etapta 2 blok ağır hasar aldı!

İkizce Mahallesi'nde yapılan TOKİ konutlarında 2 gün önce skandal bir olay yaşandı. Yapımına devam edilen etapta 2 blok ağır hasar aldı!

Haber: Mahir Temur

Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce Mahallesi'ne 3 etaptan oluşan deprem konutları yapılıyor. 3 etaptan oluşan bu yeni bölgede TOKİ, yaklaşık 9 bin konut inşa ediyor.

Yapımına devam edilen İkizce 2. Etap'ta Salı günü Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ihmali yüzünden 2 blok ağır hasar durumuna geldi.

Dağlık bir bölge olan 2. Etap alanının yolu, altyapısını Karayolları Bölge Müdürlüğü üstlenmişti.

2 bin 341 konutun inşa edildiği 2. Etap alanında birçok yapının karkası bitmişti.

2.Etap'ın bağlantı yollarını açmak için dinamit kullanan Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, yapımı bitmeyen yeni 2 bloğu ağır hasar durumuna düşürdü.

Görsel: İkizce Toki 2. Etap

Kayısı Haber'e konuşan bir TOKİ yetkilisi, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne birçok kez ikazda bulunduklarını ve bu şekilde yol açmanın binalara zarar vereceğini belirttiklerini söyledi.

Yine ismini vermek istemeyen bir yetkili ise Karayolları Bölge Müdürü Yusuf Güneş'in dinamitle açılan yolların binalara zarar vereceği bilgisi verildiği ancak Güneş'in bu görüşe katılmadığı iddia edildi.

6 Şubat depremlerinin yıktığı Malatya'da her geçen gün sorunlar kartopu gibi büyürken, 2 yeni binayı deprem yerine Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri yıkma noktasına getirdi.

Kayısı Haber'e konuşan ve isminin saklı kalmasını belirten bir firma yetkilisi ise, bu kadar özensiz bir yol açma girişimini ilk defa gördüğünü, uzun yıllar şantiyelerde çalıştığını ama bu şekilde özensiz bir yol patlatma ile binalara zarar verildiğini ilk defa tecrübe ettiğini söyledi.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nün ağır hasar durumuna getirdiği binaların güncel görüntüleri:

Kayısı Haber
Yorumlar 9
Tokide Hasar gören bina 28 Haziran 2024 17:00

Evet ben patlatmada hasar gören binayım. Soruları alayım. - taşıyıcı unsurlarınız zarar görmüş diyorlar +yıkılmadım ayaktayım

Hakikat 17 Haziran 2024 12:37

Lafa bak! "Sana bunu yazdıran kim, onu söyle"... Söylese ne yapacaksınız? 2 yıldır konutları bitiremeyenlerin, basına ayar vermeye kalkmaları kabul edilemez!

Fahrican 14 Haziran 2024 12:41

"Kontrol güvene mani değildir" ülkemizin sıkıntısı budur hocam. Bizim mahalleden ise sıkıntı yok mantığı bitmeli. Merhum Akif'in dediği gibi "gavurun işi bizim dinimiz gibi sağlam, dinleri de işimiz gibi" sözü bizi anlatıyor.

Murat 14 Haziran 2024 10:50

Mahir bey,yakıştımı size tetikçilik yapmak.araştırmadan etmeden.çok yanılttınız bizi.yazık

Kemal 14 Haziran 2024 10:47

İşimize gelen yorumu yayınlama ne kadar doğru

Alparslan 14 Haziran 2024 10:43

Abartıldığı kadar bir hasar yok.patlatmayı yapan ve patlayıcı miktarını belirleyen bölge müdürü değil,bu izinleri veren ve patlayıcı miktarını kontrol edip patlatmayı yaptıran emniyet güçleri...kısacası bilgisizce yorum yazmayın lütfen.kaldıki bölge müdürü bölgedeki deprem yaralarını sarmak için gece gündüz çalışmaktA.ismini vermek istemeyen yetkili ne demek.sana bunu yazdıran kim onu söyle

İnşaat Mühendisi 14 Haziran 2024 10:02

Konu başlı başına rezil bir durum. Ama bir parantez de açmak lazım işçilik, uygulama hatasından dolayı bundan daha kötü durumda olan blokların boş yüzeylerini tamir harcı ile kapatıp geçerken bu konu fotoğrafları ile detaylı şekilde basına neden sızdırıldı? Kim kimi niye harcamak istiyor? Kirli emellerinizde boğulun. Bu konuda kesinlikle amaç sağlamlık vatandaş kamu malı falan değil açıkça söyleyebilirim. Konu kirli siyaset.

Emekli 13 Haziran 2024 22:08

Liyakatsiz yöneticilerin en acı örneğini yaşıyor Malatya..

Mimar 13 Haziran 2024 19:11

Bu nasıl bir iştir? Bu iki bloğun bu hale gelmesinin sorumluları halen o koltukta oturacaklar mı? Kamu malına zararın Malatya’da bir karşılığı yok mu

Bakmadan Geçme