Bakan Ersoy duyurdu: Malatya dahil edildi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025 Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne Malatya'nın da dâhil edildiğini açıkladı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025 Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne Malatya'nın da dâhil edildiğini açıkladı.

Ersoy, düzenlediği basın toplantısında, festivalin 2025 yılı için çalışmaları tamamladıklarını haber vererek şunları söyledi:

“Önümüzdeki yıl festival rotamıza ekleyeceğimiz dört yeni şehrimizin adlarını da buradan açıklamak istiyorum. 2025 yılı Türkiye Kültür Yolu Festivali 20 şehirde gerçekleştirilecek. Bu yılki rotamızı oluşturan 16 şehrimize ek olarak Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri de festival takvimimizde önümüzdeki yıl yerlerini alacaklar. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Türkiye'nin en büyük festivali olan Kültür Yolu Festivali etkinlikleri sanatı, kültürü, tarihi tek bir noktada birleştiriyor. Festival boyunca karnaval, sergi, festival, konser, çocuk etkinlikleri, fotoğrafçılık etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Malatya'da Sevinçle Karşılandı

İl Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, 2025 yılı Kültür Yolu Festivali etkinliklerine Malatya'nın da alındığını açıklaması turizm çevrelerinde memnuniyetle karşılandı.

Festival, Malatya'nın kültürel, tarihi, doğal değerlerinin tanıtılmasında önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirilmesiyle 6 Şubat 2023 depreminin ardından hemen ilk saatlerde Malatya'ya ulaşan Bakan Ersoy, deprem sonrası kurtarma çalışmalarını koordine etmiş, ilerleyen günlerde de Malatya'yla ilgi ve bağını hiç kesmemişti. Ersoy'a yapmış olduğu çalışmalar ve gösterdiği fedakârlıktan ötürü Malatya'nın Fahri Hemşerilik Beratı verilmişti.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme