Ağbaba'dan 'ifşa' eleştirisi

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in depremzede esnaflar ile ilgili konuşmasını eleştirdi: Esnaf yardım beklerken, AKP 'sizi ifşa etmeyeceğiz' diye müjde veriyor.

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in depremzede esnaflar ile ilgili konuşmasını eleştirdi: Esnaf yardım beklerken, AKP ‘sizi ifşa etmeyeceğiz’ diye müjde veriyor.

Mücbir sebep hali 31 Ağustos’ta son buldu. Deprem bölgesi il ve ilçelerde KDV, SGK pirim borçları gibi ödemeler 1 Eylül’de tekrar başladı. Konu ile ilgili AK Parti Malatya milletvekili yakın zamanda bir müjdenin beklendiğini söylemişti ama halen resmi bir açıklama yok.

X (Twitter) hesabından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i eleştiren CHP’li Ağbaba, “Depremin üzerinden 18 ay geçti. Konteynerlerde ekmek parası kazanmaya çalışan esnafların vergi, SGK prim borçlarının ertelenmesini sağlayan ‘mücbir sebep hali’ 31 Ağustos tarihinde sonlandırıldı.
Maliye Bakanı Şimşek, vergi borcu olan mükelleflerin isimlerinin kamuoyuna açıklanacağını ama depremzede esnafın bundan istisna tutulacağını müjdeledi!

Esnaf yardım beklerken, AKP ‘sizi ifşa etmeyeceğiz’ diye müjde veriyor” dedi.

Ağbaba, “Deprem bölgesindeki iş dünyası/esnaflar ve depremzede yurttaşlar mücbir sebebin uzatılması için defalarca açıklama yapmasına ve girişimde bulunmasına rağmen uzatmaya yanaşmayan AKP,  dalga geçer gibi  ‘vergi yüzsüzü listesinde siz olmayacaksınız’ diyor.
En büyük yüzsüz bu müjdeyi verenlerdir” diye yazdı.

Bakmadan Geçme