377 konut nerede?

AFAD'ın dün gerçekleştirdiği ve aralarında Malatya'nın da olduğu kura çekiminde ilginç bir detay ortaya çıktı. 377 konut nerede?

AFAD’ın dün gerçekleştirdiği ve aralarında Malatya’nın da olduğu kura çekiminde ilginç bir detay ortaya çıktı. 377 konut nerede?

ER TV’de yayımlanan habere göre AFAD’ın ilan ettiği rakam ile kurada çıkan rakamın eksik olduğu ortaya çıktı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yapımı tamamlanan 24 bin 812 afet konutunun teslimi için kura töreni gerçekleştirildi. Malatya Valiliği dün yaptığı açıklamada 3 bin 173 konutun hak sahiplerine teslim edileceğini açıklamıştı. Fakat bugünkü kurada 2 bin 796 konut teslim edildi. Açıklanan rakamlara göre, Malatya’da 377 konut eksik.

Valilik, 3 bin 173 dedi, AFAD kura çekiminde 2 bin 796 konut teslim etti. Malatya’da depremzede vatandaşlara 377 konut eksik teslim edildi. Evine kavuşma hayali ile sürekli ertelenen üçüncü kurayı bekleyen 377 vatandaşın daha hayalleri başka bahara kaldı.
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen, Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis'le birlikte 11 ilde yapımı tamamlanan 24 bin 812 konut, AFAD Başkanlığında gerçekleştirilen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"yle hak sahiplerine teslim edildi.

Gerçekleştirilen kura çekimiyle bugüne kadar teslim edilen 76 bin 442 konutla birlikte toplam 101 bin 254 afet konutu hak sahiplerine teslim edilmiş olacak.

Konuşmaların ardından noter gözetiminde kura çekimi gerçekleştirildi.  Kuranın tamamlanması yaklaşık 6 saat sürdü.

Öte yandan Malatya Valiliği 11 Eylül tarihinde medya kuruluşlarına gönderdiği yazılı basın açıklamasında Malatya’da 3 bin 173 konutun teslim edileceğini açıklamış ve bu konutların ilçelere göre dağılımını da belirtmişti. Fakat 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilen kura töreninde Malatya’da depremzede vatandaşlar için 2 bin 796 konutun kurası çekildi. Yani Malatya’da 377 konut eksik olarak kura çekimi yapıldı. Malatya Valiliği ise hangi ilçede kaç konutun eksik teslim edildiği ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Kamuoyu eksik olan bu 377 konutun neden kurada yer almadığını ve hangi ilçelerde eksik kura çekimi yapıldığını yanıtını bekliyor.

Kaynak: ER TV
 

Bakmadan Geçme