30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü 102'nci Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı.

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü 102'nci Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Vali Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümg. Erman Kiraz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Törene; Vali Seddar Yavuz, 2. Ordu Komutanı Org. Levent Ergün, Malatya MHP Milletvekilli Mehmet Fendoğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümg. Erman Kiraz, Kurum Müdürleri, Şehit/Gazi Dernek Başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Yavuz, Anıt Şeref Defterine günün anlam ve önemini belirten bir yazı yazdı.

Vali Yavuz, Anıt Şeref Defterine;   

“Aziz Atam, 
Malazgirt’ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin bir halkası olan, 30 Ağustos Zaferi’nin 102’nci yıldönümünü bir kez daha iftiharla kutluyoruz. 
Milletimizin kaderini değiştiren bu destansı mücadele ile milletimizin hür ve bağımsız yaşamaya olan sevdasını bir kez daha gösterdiniz. Her karışını kanlarınız ile suladığınız kutsal vatan toprakları üzerinde huzur içerisinde yaşayan ve her geçen gün daha da güçlenen devletimizin sağladığı imkânlarla geleceğe umutla bakan milletimizin her bir ferdi siz aziz şehitlerimize müteşekkirdir.
Tüm imkân ve kabiliyetlerini göğsündeki imana katık edip savaş meydanlarına koşarak giden Türk Milleti, Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletine hayat vermiş ve adını tarihe altın harflerle nakşettirmiştir. Karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içinde, kararlı duruşuyla aşan milletimiz, 15 Temmuz’da da şer odaklarına aynı kararlılıkla cevap vererek vatanına sahip çıkmıştır.
Bu ülkeyi ebediyete kadar yaşatmak üzere bizlere bırakan başta siz olmak üzere, vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız ve mukaddes değerlerimiz uğruna kahramanca şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.” ifadelerini yazdı.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Valilik Makamına geçen Vali Yavuz, 2. Ordu Komutanı Org. Levent Ergün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile askeri ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve STK temsilcilerinin bayram tebriklerini kabul etti.

Kutlama programı İnönü Caddesi üzerinde resmi geçit töreni ile devam etti. Vali Yavuz 2. Ordu Komutanı Org. Levent Ergün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er askeri araç ile halkın bayramını kutladı.

İstiklal Marşının okunması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü mesajının okunmasının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri adına, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Binbaşı Deniz Esat Martı yaptı.
Binbaşı Martı’nın konuşmasının ardından Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi Öğrencilerinden Nevval Arzu Akdeniz “Akdeniz’e” adlı şiiri, Ebrar Eraslan ise “Zafer Türküsü” adlı şiiri okudu. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Folklor ekibinin gösterisinin ardından, program resmi geçit töreni ile sona erdi.

Vatandaşlarımız Geçit Törenine ilgi göstererek Türk Bayrakları ile sevgi gösterisinde bulundu.

Bakmadan Geçme