Yoğun kar yağışı hayatı felç etti! Çalışmalar yetersiz!

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün iki gün önceden yaptığı uyarıya rağmen, geceden beri devam eden yoğun kar yağışı ulaşımı felç etti. Yetkililer kar temizleme ve yol açma çalışmalarında yetersiz kaldı!

HABER-FOTO: EDA ÖZOĞLU

Malatya merkez ve ilçelerinde geceden beri devam eden yoğun kar yağışı, ulaşımı ve günlük hayatı felç etti.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nin iki gün önceden yaptığı uyarıya rağmen, yetkili kurumlar karla mücadelede resmen yetersiz kaldı. Malatya çevre yolu ve merkeze bağlanan yollarda henüz kar temizleme çalışmaları bile başlamadı. Trafik sorunlu seyrediyor.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler bazı ana caddelerde az sayıda personel ile sürdürdüğü kar temizleme çalışmalarında resmen yetersiz kalınca, vatandaşlar kaldırımlarda yürümekte zorlandı, ulaşımda ciddi sorunlar yaşandı. 

Malatya merkezde Vali Konağı ve Kanal Boyu civarında kar temizleme çalışmaları yapılmasına rağmen kar yağışının devam etmesi hayatı olumsuz etkiliyor.

Şehir merkezinde haberimiz için gezdiğimiz saatlerde 15'ten fazla küçük çaplı trafik kazası ile karşılaştık. Kardan temizlenmeyen yollara bir de araç sürücülerinin trafiğe zincirsiz ve kar lastikleri olmadan çıkmaları ve kar yağışına rağmen aşırı hız yapılması, şehir merkezinde kazalara resmen davetiye çıkarıyor.

Yorumlar 6

Bakmadan Geçme