'YİMPAŞ rant odaklarına kurban edildi'

Yılan hikayesine dönen YİMPAŞ'ın kaderi Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin son hamlesi ile tartışılır hale geldi.

Yılan hikayesine dönen YİMPAŞ’ın kaderi Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin son hamlesi ile tartışılır hale geldi.

Yaklaşık bir yıl önce yıllardır atıl bir şekilde çürümeye bırakılan YİMPAŞ, Büyükşehir Belediyesi’ne geçtikten sonra da farklı açıklamalar kafaları karıştırmıştı.

GÜRKAN NE DEMİŞTİ

Malatya -Elazığ karayolu şehir gösteren mevkiinde bulunan ve yıllardır atıl şekilde bekleyen Yimpaş binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci 2020 yılının Haziran ayında incelemelerde bulunmuştu. Burada açıklama yapan Gürkan, “Yıllardır atıl vaziyette bulunan Yimpaş binası Büyükşehir Belediyemiz uhdesine geçmiştir. Pek yakında bu alan hemşerilerimizin istifadesine en güzel şekilde sunulacaktır” demişti.

YİMPAŞ binası ile ilgili daha sonra kütüphane ve kültürel faaliyetlerin olduğu bir mekan olacağını duyuran Başkan Gürkan, özel bir firmaya 29 yıllığına kiralandığı ortaya çıkınca sessizleri oynamıştı.

Yeşil alan olarak kullanılacak bölümün akaryakıt istasyonu ruhsatı verilmesi şehirde tepkilere neden oldu.

AĞBABA: SOSYAL TESİS DIŞINDA HER ŞEY OLDU

CHP Malatya milletvekili Veli Ağababa konu ile ilgili çok sert konuştu.

Ağbaba, “YİMPAŞ’ı özel sektöre devrettikleri yetmemiş olacak ki şimdi de akaryakıt istasyonu açıyorlar. YİMPAŞ,Malatya Büyükşehir Belediyesi elinde kültür ve sosyal tesis dışında her şey oldu” dedi.

Malatyalılar YİMPAŞ’ın sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yer aldığı bir tesis  isterken, özel sektöre devir edilmesi ile hayal kırıklığı yaşadığını belirten Ağababa, “Aynı binayla ilgili sayısız fikir ve proje ortaya konulması düşündürücüdür. Belediye imkanlarının bu kadar hoyratça ve sorumsuzca harcanması kabul edilemez. Fonksiyon değişikliğine neden ihtiyaç duyulduğu kamuoyuna açıklanmalıdır. Bir taraftan ‘kütüphane, sosyal tesis, kurs merkezleri ve kültürel donatılar yapacağız’ deyip diğer taraftan bu tesislerin yanına akaryakıt istasyonu yapmak ne büyük çelişkidir” ifadelerini kullandı.

Bugün YİMPAŞ binası ile ilgili Malatya Mimarlar Odası da bir açıklama yaptı.

 

“YİMPAŞ RANT ODAKLARINA KURBAN EDİLMİŞTİR”

15 yıldır atıl durumda bekletilen YİMPAŞ binası Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne 30 yıllığına devredildiğini, 18 Şubat 2021 tarihinde Malatya Mimarlar Odası olarak YİMPAŞ binasını yerinde incelendiğini, görüş ve önerilerimizi bildirmek üzere Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle birlikte keşif gezisi düzenlendiğini aktaran Malatya Mimarlar Odası Yönetim Kurulu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile kütüphane, sosyal tesis, kafe ve gençlik merkezi gibi konularda fikir birliği sağladığını dile getirdi 

 

Tüm bu görüşmelere rağmen bu yapının hangi amaçla kullanılacağı bilinmeden ve yeşil alan olarak değerlendirilebilecek bölümün 'Akaryakıt İstasyonu' yapılması planlanarak 29.5 yıllığına özel bir şirkete kiralanmıştır diye ifade eden Malatya Mimarlar Odası, “Söz konusu yapının 49.000 m²'lik kapalı alanının ise bölge ihtiyaçlarına uygun olarak kullanıma açılıp açılmayacağı malumdur! İçerisinde 4 adet kapalı olimpik havuz bulunan bu binanın spor, kültür ve sanat merkeziyle donatılacağı açıklanmış ancak söylenildiğinin aksine rant odaklarına kurban edilmiştir” diye ifade edildi.


Malatya Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, YİMPAŞ binasının özel bir şirkete devredilmesini kesinlikle karşı olduklarını, kamu alanında inşaat, arazi tahsisleri, şirketleşme ve ticarileşmeye dayalı politikaları reddettiklerini, rant odaklı değil, kamu odaklı politikalara ivedilikle sahip çıkılması gerektiğini ve konunun takipçisi olacaklarını aktardı.

Kayısı Haber

Yorumlar 1
Yaşar 08 Eylül 2021 15:26

Sizin meclis üyeleri niye oy verip oybirliği ile karar almışlar. Danışıklı dövüş istemiyoruz

Bakmadan Geçme