Yeşilyurt'un cadde ve sokakları modern bir görünüme kavuşuyor

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, içme suyu, kanalizasyon, elektrik ve telekom gibi alt yapı çalışmalarının tamamlandığı mahalle, cadde ve sokakları sıcak asfalt dökümü, kilit parke taşı döşeme, kaldırım yenileme çalışmalarıyla modern bir görünüme kavuşturuyor.

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, içme suyu, kanalizasyon, elektrik ve telekom gibi alt yapı çalışmalarının tamamlandığı mahalle, cadde ve sokakları sıcak asfalt dökümü, kilit parke taşı döşeme, kaldırım yenileme çalışmalarıyla modern bir görünüme kavuşturuyor.

Modern, yaşam düzeyi yüksek, ulaşım ağı güçlü, alt ve üst yapı hizmetleriyle bütün sorunlarından arınmış bir Yeşilyurt’u gelecek nesillere bırakmak için 3.5 yıl içerisinde ciddi adımlar attıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilyurt’un bütün yerleşim alanlarına eşit seviyede hizmetler götürmeye aynı kararlılık içerisinde devam ederken, bu hizmetlerimizi Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve diğer alt yapı hizmetlerini sunan kurumlarımızla ortaklaşa çalışmalarla hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Alt yapı sorunu olmayan tüm mahallelerde çalışmaların planlı ve programlı bir şekilde devam ettiğini belirten Polat, “İlçe genelinde gerçekleşen hizmetler sayesinde mahallelerimiz çağdaş ve modern görünüme kavuşuyor. Mahallelerimizde söz verilen hizmetler belli bir program dahilinde hızla yerine getiriliyor. Belediye ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla yolları yenilenen, modern parklara kavuşan ve temizlik çalışmalarıyla pırıl pırıl bir görünümüne bürünen mahallelerimiz, belediye hizmetlerimizin en güzel vitrini haline geliyor. Hiç bir mahallemiz hizmetten geri kalmayacak, ekiplerimiz ilçemizin dört bir tarafında çalışıyor” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt’u farklı bir kimliğe ulaştırmak adına gece-gündüz demeden çalıştıklarını hatırlatan Polat, “Saha çalışmaları yapılırken vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıların farkındayız, hemşehrilerimizin özellikle çukur, toz ve diğer sorunlardan yakınmaları en doğal haklarıdır, bizler bunlara karşı saygılıyız. Çalışmalar esnasında verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Mahallelerde sürdürdüğümüz değişim ve dönüşüm hizmetlerimizi yaparken alt yapı çalışmalarının tamamlanmasını beklemek zorundayız. Malatya Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere alt yapıya yönelik hizmetler sunan diğer kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa yaptığımız çalışmalarla hizmetlerin kalıcı olmasını sağlıyoruz. İlçemizin hangi noktasında olursa olsun gerçekleşen bütün hizmetleri gelişi güzel değil, belli bir plan ve program dahilinde sürdürmekteyiz. Eğer alt yapı çalışmaları tamamlanmadan bizler üst yapıyı yapsaydık bizim adımıza çok büyük vebal olurdu. Artık kanserojen seviyesine ulaşan, hastalık yayan alt yapı şebekesinden gelen suları vatandaşlarımızın içmesine razı olamazdık, bu durumda bizler için vebal teşkil edecekti. Bir bölgenin alt yapı çalışmaları başladığı zaman sadece MASKİ girmiyor, doğalgaz, elektrik, telekom ile ilgili sorunlar varsa bunlarda gideriliyor. Bütün alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra sıcak asfalt dökümü, kilit parke taşı döşeme ve kaldırım yenileme çalışmalarını yapıyoruz. Sokaklarımız alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandığı zaman prestij seviyesi yükselip daha güzel bir görüntüye kavuşuyor. Cadde ve sokaklarımızın kalitesi ve yaşam seviyesi de böylelikle artmış oluyor” dedi.

İnönü Mahallesinde gerçekleşen yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Polat burada yaptığı konuşmada da, “İnönü Mahallemizde MASKİ alt yapı çalışmalarını tamamladı, elektrik hatları yer altına alındı. Eğer yol büyüklüğü kaldırım ve asfaltı kurtarıyorsa, kaldırımları yaptıktan sonra asfaltı döküyoruz ancak yolun uzunluğu bunu kaldırmıyorsa düz kilit taşıyla geçerek kenarları hem otopark hem de kaldırım şeklinde orta kısmı da yol olarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. İnönü Mahallemiz ile diğer tüm bölgelerimizde gerçekleşen hizmetlerimizin tek amacı var o da: Vatandaşlarımızın sağlık, huzur ve güven içerisinde yaşamasıdır. Personellerimiz, araç ve gereçlerimizle gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışıyoruz ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Yeşilyurt’lu hemşehrilerimiz her şeyin en güzeline layıktır” şeklinde konuştu.

Mahallelerinde sürdürülen çalışmalarla ilgili öneri, düşünce ve tespitlerini Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile paylaşan mahalle sakinleri ise çalışmalardan dolayı Başkan Polat ve personellere teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme