Yeşilyurt Belediyesinden engellilere özel program

Yeşilyurt Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen 'Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok' özel programında engelli vatandaşlara 15 adet akülü, beş adet manuel engelli araç ile iki adet işitme cihazı verildi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen ‘Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok’ özel programında engelli vatandaşlara 15 adet akülü, beş adet manuel engelli araç ile iki adet işitme cihazı verildi.

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına birçok faaliyette bulunan Yeşilyurt Belediyesi tarafından 3,5 yıl içerisinde düzenlenen etkinliklerde toplam 60 adet Engelli Aracı ile sekiz adet işitme cihazı ile protez kol hediye edildi. Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterisinden sonra etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün engelli vatandaşların sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir tarih olduğunu ifade etti. ‘Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok’ programına katılanlara teşekkür eden Belediye Başkanı Polat, “Engelleri öncelikle zihnimizde kaldırmalıyız. Engelli kardeşlerimizin bizlerden beklediği sevgi ve saygıdır. Engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak, katılımcı ve üreten insanlar haline getirmek, sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek öncelikli hizmetlerimiz arasındadır. Asıl engel bedenlerde değil, zihinlerdedir. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu nedenle toplumumuzun birer parçası olan engelli bireylerimiz için daha duyarlı ve bilinç düzeyi yüksek bir toplum olmalı, bunun için gayret göstermeliyiz. Engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisi ile tüm engelli bireylerimizin bu özel günlerini tebrik ediyor, aileleri ve sevdikleriyle sağlıklı bir yaşam ve engelsiz bir dünya dileyerek saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Projelerde engellileri unutmadıklarını anlatan Başkan Polat, “Halkımızın iyi ve kötü günlerinde hep yanlarında yer alıyoruz. Belediye olarak engelli çocuk ve yetişkinleri, engeli olmayan diğer insanlarla ayrıştırarak değil, birleştirecek bir yaklaşımla hizmetler üretmeye önem veriyoruz. ‘Engelsiz Park’ projemizi tamamladık, en yakın zamanda hizmete sunacağız. Sokaklarımızdaki yürüyüş yollarının engellilere göre ayarlanması, parklarda engelli aletlerin daha fazla olması gibi hizmetlerin uygulamaya geçmesine önem veriyoruz. Bugün de 20 adet engelli araç ile iki adet işitme cihazını kendilerine hediye edeceğiz. 3,5 yıl içerisinde düzenlediğimiz etkinliklerde engelli kardeşlerimize toplam 60 adet engelli araç ve sekiz adet işitme cihazı ile protez kol hediye etmiş oluyoruz, güzel günlerde kullanılmasını temenni ediyorum, hayırlı olsun. Engelli bireylerimizi toplumdan soyutlamadan sosyalleşmesine imkan tanımak adına sosyal sorumluluk projelerimize ve yatırımlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediyesinin sosyal belediyecilik hizmetlerinde sürekli fark oluşturduğunu ifade eden AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “Bizler engelsiz bir hayatı oluşturmak için gayret gösteren sorumlu insanlarız, bunun içinde Yeşilyurt Belediyesinin kendi hizmet bölgesinde yapmış olduğu gerek fiziki yatırımlar gerekse de insan odaklı hizmetler göz doldururken, partimiz ve bizleri onurlandıran bizi mutlu eden çalışmalarından dolayı Başkanımızı ve ekibini kutluyorum” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de konuşmasında 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı. Engelillerin hayatlarını kolaylaştıracak hizmetlerinden dolayı Yeşilyurt Belediyesini tebrik eden Milletvekili Şahin, “Bir zamanlar evlerine kapanan, adeta hapis hayatı yaşayan kardeşlerimizin, büyüklerimizin zorunlu ihtiyaçlarının tedarik etmelerine yardımcı olmak adına yasal düzenlemelere büyük önem verildi. Bizden önceki dönemlerde eve gelen misafirin yanına çıkarılmakta tereddüt edilen yavrularımız şimdi rehabilitasyon merkezilerimizde, okullarımızdaki aldıkları eğitimlerle toplumsal hayata katılma yolunda önemli mesafeler aldılar, bunun yanı sıra kaldırımlarımız, yürüyüş alanları, park alanları engellilere yönelik tasarlanıyor. Engelli vatandaşlarımızın Devlet Kurumlarında çalışmalarını sağlayacak düzenlemeler yapıldı. Özellikle engelli çocukları olan ailelerin üzerlerindeki yükü hafifletmek adına maddi ve manevi anlamda destekler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Anne ve babaların göstermiş olduğu o sabır ve metaneti saygıyla karşılarken, devletimizin şefkatli elinin bu ailelere uzatmak adına yoğun bir mücadele vermekteyiz. Malatya’nın büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse de Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerimiz yaptıkları hizmetlerde engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları bertaraf edilmesine yönelik düzenlemelere öncelik tanınmıştır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşların sosyal yaşama daha fazla katılmalarını sağlamak adına 15 adet akülü, beş adet manüel engelli araç ile iki adet işitme cihazı hediye edilirken, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın 3,5 yıllık hizmet döneminde toplam 60 adet engelli aracı, sekiz adet de işitme cihazı ve protez kol engelli vatandaşlara teslim edilmiş oldu.

Sahne merakı güldürdü

Engelli vatandaşlar ve ailelerine Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çiçek ve hediye paketleri takdim edilirken, Yeşilyurt Belediyesi Gençlik Korosu tarafından gerçekleşen müzik dinletisi sırasında davetliler gönüllerince eğlendi. Hasan Koç isimli engelli vatandaşın müzik dinletisi sırasında sahneye çıkıp şarkı söylemesi herkesi neşelendirdi. Sahneye davet edilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da Hasan Koç ile birlikte ‘ Malatya Malatya’ türküsünü söyledi.

Engelli vatandaşlarda ilçe genelinde engellilere yönelik hizmetlerin yanı sıra düzenlenen etkinlik ve hediyelerden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundular.

‘Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok’ özel programına, AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Sivil Toplum ve Meslek Örgütlerinin Başkanları, Mahalle Muhtarları, engelli vatandaşlar ve aileleri ile yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bakmadan Geçme