Yeşilyurt Belediyesi'nde 'akraba makam aracı' kazası

31 Temmuz 2019 Çarşamba günü saat 03.30'da Bostanbaşı Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında Yeşilyurt Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekteri Ahmet Berber'in ehliyeti olmayan oğlu tarafından kullanıldığı 44 DB 849 plakalı Yeşilyurt Belediyesi'ne ait kiralık araç, Barguzu Caddesi üzerinde aşırı hızlı giderken direksiyon hâkimiyetini kaybederek kaldırama çarparak kaza yaptı.

31 Temmuz 2019 Çarşamba günü saat 03.30’da Bostanbaşı Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında Yeşilyurt Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekteri Ahmet Berber’in ehliyeti olmayan oğlu tarafından kullanıldığı 44 DB 849 plakalı Yeşilyurt Belediyesi’ne ait kiralık araç, Barguzu Caddesi üzerinde aşırı hızlı giderken direksiyon hâkimiyetini kaybederek kaldırama çarparak kaza yaptı.

Kazada yaralanan olmazken araçta ciddi hasar meydana geldiği ve bu hasarın Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanacağı iddia edildi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da belediyelere bağlı makam araçlarının tasarruf tedbirleri kapsamına alındığı ve hatta Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın da Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı araçları garaja topladığı ve gereksiz masraflardan kaçınılacağı dillendirilmişti.

Bu bilgiler ışığında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a sormak istiyoruz:

-Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı kiralık araçlar da dâhil kaç aracınız var?

-Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı araçlarınızda konum belirleme sistemi (GPS) yok mudur?

-Akraba atamaları tüm Türkiye’de tartışılırken Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı araçların kaçı “akraba makam aracı” olarak kullanılmaktadır?

-Mesai saatleri dışında Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı ve başkanlığını yaptığınız Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri’nin oğlunun karıştığı kaza ile ilgili bir işlem yaptınız mı?

-Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı 44 DB 849 plakalı aracın masraflarını kim karşılayacak?

(Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Berber)

Haber: Mahir Temur - Kayısı Haber
 

Yorumlar 5
Serdar 04 Ağustos 2019 11:02

Ömer efendi. Bir kere belediyenin arabasının bu şahısta ne işi var. İzinsiz falan ayağını da geçin. Diğer skandallarınız da var. Temizlik işlerin de dönen pislikler, bazı müdürlerin uçkur düşkünlüğü. Ve tüm bunlara sessiz kalan çınar

Gürkan 04 Ağustos 2019 09:41

İşte adalet bu sen gariban vatandaştan cıkan bu araçları böyle kullanırsan Allahın adaleti tecelli eder babada oğluda cezalandırılmal Allah adaletini gösterdi. Belediye başkanıda gerekeni yapmalı

ÖMER 03 Ağustos 2019 18:36

ÇOCUĞU BABASINDAN GİZLİ ALMIŞ OLAMAZ MI

ali 03 Ağustos 2019 18:35

makam aracı sahibinin oğlu kamunun aracı ile kaza yapıyor sen de fetocu diyorsun, bi insan bu kadar salak olabilir

Mete 03 Ağustos 2019 15:16

Kime neyi soruyorsun yoksa sen fetocu müsün...?

Bakmadan Geçme