Yeşilyurt Belediyesinde 7 bin 805 vatandaş yararlandı

Yeşilyurt Belediyesinde 7 bin 805 vatandaş vergi yapılandırmasından yararlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe giren 6736 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasına İlişkin Kanun' maddesi gereğince Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmet Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde 7 Bin 805 mükellef vergi affından yararlandı. 

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, “25 Kasım 2016 tarihine kadar Belediyemize ait veznelerin yanı sıra, internet sitemizde e-belediye kısmından giriş yaparak borcunu ödeyen vatandaşların toplam 6 milyon 304 bin 824 TL borcu yapılandırma kapsamına alındı. Mükelleflerin yüzde 60’ı peşin ödemeyi tercih ederek yapılandırmadan yararlandı” dedi.

Ödemeler hakkında bilgiler veren Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, “Yapılandırmadan yararlanan hemşehrilerimiz taksitlerini mutlaka zamanında yatırmaya dikkat etmelidir. Ayrıca 30 Kasım 2016 tarihinde sona eren 2016 yılı Vergi ödemelerini yapmamış olan hemşehrilerimiz borçlarından dolayı sıkıntı yaşamamaları için en kısa zamanda tahakkuk etmiş olan emlak, çevre temizlik vergisi, ilan-reklam vergisi ve diğer borçlarını yatırmalıdır. Vergi ödemelerini Yeşilyurt Belediyesi internet sitesindeki e-belediye kısmından kredi kartıyla ödeyebilecekleri gibi Yeşilyurt Belediyesinin Yakınca ve MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binalarındaki tahsilat vezneleri başta olmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasındaki Yeşilyurt Belediyesi’ne ait veznelerde yapabilirler” şeklinde konuştu.

Açıklamada ayrıca “Hemşehrilerimiz zamanında yatırılmayan vergiler için cezalı duruma düşebilirler, yasal takibe girebilirler. Bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalmamak için vergi borcu bulunan vatandaşlarımız bir an önce ödemelerini yapmaları gerekiyor” denildi.

Bakmadan Geçme