Yeşilyurt Belediye Meclisi kasım ayı çalışmalarına başladı

Yeşilyurt Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı 1.Oturumunda komisyon raporları ve teklifler görüşülerek karara bağlandı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı 1.Oturumunda komisyon raporları ve teklifler görüşülerek karara bağlandı.

Yeşilyurt Belediyesi hizmet binası toplantı salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığında gerçekleşen birinci oturum saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından öncelikle 19 Ekim Eylül 2017 tarihli olağan toplantı karar özetinin oy birliğiyle kabul edilmesinden sonra gündemdeki maddeler tek tek görüşüldü. Oylanan maddelerle ilgili konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “İnönü Mahallemize Vakıflar Bölge Müdürlüğü güzel bir bina yapacak, hem müdürlük, hem de iş merkezi olarak değerlendirilecek” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Polat, CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Önder Öztürkoğlu’nun “Kırsal mahallelerde ruhsatsız evlerle ilgili neler yapılıyor?” şeklindeki sorusuna ise “Onları biliyoruz ve yakından takip ediyoruz, İmar Müdürlüğümüz gerekli çalışmayı yapıyor. Orada ciddi bir sıkıntı söz konusu, bu sıkıntıları doğru bir metotla çözüme kavuşturmak adına çalışmalar devam ediyor” diyerek cevap verdi. 15 Temmuz Darbe Kalkışması sırasındaki çıkan çatışmada yaralanarak gazilik ünvanı verilen Polis Memuru Oğuz Yıldırım’ın ismini, evinin bulunduğu Kiltepe Mahallesi Maldia sokağa verilmesiyle ilgili gündem maddesi Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edildi. Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Sahne Sanatları Merkezi Derneği işbirliği ile hazırlanan ‘Yeşilyurt Tiyatroya Doyacak’ Projesine ortak olunmasına karar veren Belediye Meclisi, Yakınca Mahallesi Kenan Işık Caddesi üzerinde Minibüs evi yeri ayrılmasını onaylarken, Aşağıbağlar mahallesi 1190 ada 1 nolu parselin batı bölümünün bir kısmına trafo alanı ayrılmasını kararlaştırdı.

Gündemdeki altı maddenin ertelenmesine, altı maddenin ise İmar Komisyonuna havale edilmesini onayladıktan sonra toplantıyı tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kasım Ayı ikinci oturumunu 9 Kasım 2017 Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleştirecek.

Bakmadan Geçme