Yeşilyurt Belediye Meclisi 2016'yı noktaladı

Malatya Yeşilyurt Belediyesinin 2016 yılı son meclis toplantısı gerçekleştirdi.

Her ayın ilk haftasında gündemdeki maddeleri görüşmek üzere MAŞTİ Karşısındaki İdari Binada toplanan Yeşilyurt Belediye Meclisi,2016 Yılının son toplantısını gerçekleştirdi. Son oturumu yöneten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2015 Yılı Sayıştay Raporuyla ilgili bilgilendirmede bulunurken " Bize iletilen raporda geriye dönük zimmet ve kamu zararı bulunmuyor, sadece tavsiye niteliğinde kararlar söz konusu” dedi.

2016 yılının son toplantısını belediye başkanı polat yönetti

Gündeme alınan maddeleri ortak akıl anlayışı çerçevesinde, kanunun ve vatandaşın çıkarı doğrultusunda karara bağlayan Belediye Meclisi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra 01 Kasım 2016 tarihli toplantının karar özetini oy birliğiyle kabul etti.
2015 yılı sayıştay raporuyla ilgili meclise bilgi verildi.

6085 sayılı Sayıştay Kanunu Uyarınca Yeşilyurt Belediyesinin 2015 Yılı denetim sonucunda düzenlenen ‘ 2015 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’ ile ‘ Sonraki Denetimlerde İzlemeye Alınacak Bulgular’ 5393 sayılı Belediye Kanununun 55’inci maddesi uyarınca hazırlanan 2015 Yılı Denetim Sonuçlarıyla ilgili Meclis Üyelerine detaylı bilgiler aktarıldı.

Belediye Başkanı Polat konu ile ilgili yaptığı açıklamada “ Bizim Sayıştay Raporumuzda 2015 yılı ile ilgili her hangi bir takibat ve ceza yok sadece tavsiye anlamında kararlar var. Sayıştay’ın denetim yapması önemli, bizlerde bu tip çalışmaları önemsiyoruz. Yeni kurulan bir belediye olduğumuz için denetim raporlarındaki tavsiye kararlarına hassasiyet gösteriyoruz.2015 Yılı Sayıştay Raporunda her hangi geriye dönük zimmet ve kamu zararı bulunmuyor. Bundan sonra da inşallah olmayacaktır” dedi.

7 şehidimizin ismi park alanlarına verildi

Türkiye’nin varlığı, bağımsızlığı, ay-yıldızlı bayrağımızın göklerde ilelebet dalgalanması için terör operasyonlarında şehitlik şerbeti içen aziz şehitlerimizi unutturmamak ve gelecek nesillere aktarılmasına önem veren Yeşilyurt Belediye Meclisi, bundan önceki birleşimlerinden olduğu gibi 2016 yılının son toplantısında da parklara şehitlerimizin isimlerinin verilmesini görüştü. Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonun Önergesi ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda Koyunoğlu Mahallesindeki Çocuk Parkına Şehit Polis Memuru Şahin Altmış, Bostanbaşı Mahallesindeki Gülefşan Parkına Şehit Polis Memuru Buhari Ağçelik, Koyunoğlu Mahallesindeki Sultan Çocuk Parkına Şehit Polis Memuru Salih Taç, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesindeki Yakamoz Parkı ile Sütlüce Mahallesinin güney kısmından geçen yola Şehit Polis Memuru Seracettin Kılınç, Yakınca Mahallesinde yapımı devam eden park alanına Şehit Polis Memuru Mustafa Yeli, Özalper Mahallesindeki park alanına Şehit Ramazan Sarıkaya, Koyunoğlu Mahallesindeki park alanına Şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun adının verilmesiyle ilgili madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Karakavak, Çilesiz ve Çarmuzu’ya trafo alanı, Örnekköy’ye güneş enerji santrali

İmar Komisyonu raporu doğrultusunda Karakavak,Çilesiz ve Çarmuzu Mahallerinde enerji ihtiyacının karşılanması için trafo yeri ayrılmasına karar verilirken, Cumhuriyet Örnekköy Mahallesine kurulması planlanan Güneş Enerjisi Elektrik Santrali için hazırlatılan imar planı tadilatı talebi de kabul edildi.

Polat, “ Trofalar yeşilyurt konaklarına dönüştürüldü”

Trafo yerleriyle ilgili maddenin kabul edilmesinden sonra söz alan bir Meclis Üyesinin “ Trafo için ayrılacak yerler belirlenirken uygun alanlar tespit edilmeli” şeklindeki görüşü sonrasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Polat, “ Göreve geldiğimiz günden beri ilçe sınırlarındaki tüm yatırımlarımızın ve planlamalarımızın şehrin estetiğine katkı vermesine büyük bir hassasiyet gösterdik. Trafo binalarının hem dış yapısı hem de kurulacak alanları belirlerken dikkatli davranıyoruz. İlçemizi estetik ve modern bir görünüme kavuşturmak adına çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz zaman trafolar şehrin muhtelif yerlerinde ve kavşaklarda görüntü olarak çok şık olmayan bir şekildeydi. Bizde ilçemizde bulunan trafoların görümünün daha estetik olması adına projeler uyguladık. Bugüne kadar toplam 57 adet Trafo Binasının tadilatlarını yaparak Malatya'nın konaklarını çağrıştırır biçimde restore ettirdik. Trafolarımızı"Yeşilyurt Konakları" görünümüne kavuşturduk.Projemiz neticesinde trafolarımız dış görüntüsü ile bulundukları bölgelere ayrı bir renk kattı. Bundan sonrada aynı duyarlılığı göstereceğiz ” şeklinde konuştu.

Dört madde ertelendi, 7 madde imar komisyonuna havale

Gündem maddelerinden dördü Ocak ayı toplantısında görüşülmek üzere ertelenirken, yedi madde ise İmar Komisyonuna havale edildi. İnsan Kaynakları Müdürlüğünün teklifi ile gündeme alınan ‘ Disiplin Amirleri Yönetmeliğine ‘ dair madde ise Hukuk İhtisas Komisyonuna havale edildi. Gündemdeki diğer maddeler ise oylanarak kabul edildi.

Yeni yılın ilk toplantısı 3 Ocak’ta

2016 yılı çalışmalarını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi 2017 Yılının ilk toplantısı için 3 Ocak 2017 Salı günü saat 14:00’de MAŞTİ Karşısındaki İdari Binada toplanacak.

Bakmadan Geçme