Yeni Malatyaspor'un genç futbolcusu Furkan Yiğit'in yeteneği dikkat çekiyor

Yeni Malatyaspor U21 takımının başarılı futbolcusu Furkan Yiğit, oynadığı futbol ve attığı gollerle birçok takımın transfer listesine girmeyi başardı.

Yeni Malatyaspor U21 takımının başarılı futbolcusu Furkan Yiğit, oynadığı futbol ve attığı gollerle birçok takımın transfer listesine girmeyi başardı.

Malatyaspor altyapısında yetiştikten sonra Yeni Malatyaspor’a transfer olan ve sezon başı sarı-kırmızılı kulüple profesyonel sözleşme imzalayan Furkan Yiğit, 30. haftası geride kalan U21 1. Ligi’nde 23 maçta 11 gol kaydetti.

Forvet ve orta sahanın sağında görev yapan 1995 doğumlu genç Furkan, şampiyonluk mücadelesi veren U21 takımına attığı gollerle kritik puanlar kazandırdı.

Sürati ve çabukluğuyla dikkat çeken Furkan, zaman zaman Yeni Malatyaspor teknik direktörü İrfan Buz tarafından A takım kadrosuna da dahil ediliyor.

İHA’ya yaptığı açıklamada en büyük hayalinin Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’de formasını giymek olduğunu söyleyen Furkan, çok çalışarak hayallerini gerçekleştireceğine inandığını ifade etti.

“En büyük hayalim Süper Lig’de Yeni Malatyaspor forması giymek”

Altyapıda çok verimli bir ortamda çalıştıklarını belirten Furkan, “Bilindiği gibi bu sene U21 liginde sergilediğimiz performansla şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Tabi takım olarak bu mücadeleyi vermemiz benim de performansıma olumlu yansıyor. Şuana kadar oynadığım 23 maçta 11 gol attım ve ligimizde gol krallığı sıralamasında 3’üncü sıradayım. Tabi önemli olan takım olarak sezon sonu alacağımız başarı. Bunun için de çok çalışıyoruz. Alt yapıda gerçekten çok verimli bir ortam var. Murat Hocam olsun, Levent Hocam olsun, Rıza hocam ve diğerleri olsun bize inanılmaz destek oluyorlar. İnşallah bizler de onları mahcup etmeyeceğiz. Sezon başında A takımla profesyonel sözleşme imzaladım. İrfan Buz hocam zaman zaman A takımda 18 kişilik maç kadrolarına alıyor beni. İnşallah kendimi daha çok geliştirip, hayallerimizi gerçekleştirmek istiyorum. En büyük hayalim Süper Lig’de Yeni Malatyaspor forması giymek” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme