Yeni Malatyaspor'un bileği bükülmüyor

Tarihinde ilk kez TFF 1. Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor yakaladığı başarılı grafikle şampiyonluğa en yakın takım görünümünde.

Geçen sezon yükseldiği ligde ilk sezonunda play-off'u kıl payı kaçıran doğu temsilcisi, 2016-2017 sezonuna güçlendirilmiş bir kadro ve yeni hedeflerle başladı.

Geçen sezon Yücel İldiz’in takımdan ayrılmasının ardından göreve gelen İrfan Buz’un çalıştırdığı sarı-kırmızılılar, 10. haftası geride kalan TFF 1. Lig’de yakaladığı galibiyet serisiyle zirvedeki rakipleriyle arasındaki puan farkını açtı.

5 hafta 15 puan

Ligde tek yenilgisini deplasmanda Altınordu karşısında alan Yeni Malatyaspor, son 5 haftayı galibiyetle kapatarak önemli bir grafik ortaya koydu. Malatya ekibi son 5 haftada sırasıyla Balıkesirspor’u 2-1, Şanlıurfaspor’u 2-1, Manisaspor’u 3-1, Elazığspor’u 2-1 ve Ümraniyespor’u da yine aynı skorla 2-1 mağlup etti.

En fazla gol atan ikinci takım

En yakın takipçisi Göztepe’nin üstünde 4 puan farkla lider durumda olan Yeni Malatya, attığı 18 golle de ligin en fazla gol atan ikinci takımı. 10 averajla grupta Göztepe ile birlikte en iyi averaja sahip iki takımdan biri olan sarı kırmızılılar, 10 haftalık süreçte kalesinde 8 gol gördü.

Sonuca en fazla etki eden oyuncu Dialiba

Ligin 6. haftasında Göztepe’den aldığı liderliği bir daha kimseye kaptırmayan Malatya temsilcisinin, sonuca en fazla etki eden oyuncusu ise Senegalli Dialiba oldu. 28 yaşındaki futbolcu 10 haftanın 9’unda ilk on birde forma giydiği sarı-kırmızılı takımda rakip ağları 8 kez havalandırma başarısı gösterdi. Dialiba’dan sonra skora en fazla katkı yapan oyuncular attıkları 2’şer golle Fransız Pereira ve Nijeryalı Mba oldu.

Bakmadan Geçme