Yeni Devlet Hastanesi'nde skandal ihmal

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde neler oluyor? 23 Ağustosta vefat eden Miraç Büyüktaş'ın ihmaller sonucu vefat ettiği iddia ediliyor. Belgelerle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ihmallerini ortaya koyuyoruz. Bu ihmallerin suçlusu kim? Mahir Temur'un haberi…

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde neler oluyor? 23 Ağustosta vefat eden Miraç Büyüktaş’ın ihmaller sonucu vefat ettiği iddia ediliyor. Belgelerle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ihmallerini ortaya koyuyoruz. Bu ihmallerin suçlusu kim? Mahir Temur’un haberi…

29 Mayıs 2020’de Malatya Park AVM’de ağabeyinin iş yerinde geçirdiği kaza sonucu beyin kanaması geçiren 21 yaşındaki Miraç Büyüktaş tedavi gördüğü Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 23 Ağustos günü vefat etti. Hastanenin ölüm raporunda beyinde kan birikimi ve kan zehirlenmesi (SUBDURAL HEMATOM+SEPTİK ŞOK) yazılırken aslında hastanın Covid-19’a yakalandığı ortaya çıktı.

 

29 Mayıs günü Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ameliyatı geçiren Miraç Büyüktaş, yaklaşık ameliyattan 30 gün sonra iyileşmeye başladı. 30 günden sonra her gün genel durumunun iyiye gittiği bir durumda 10 Ağustosta midesine yapılan müdahale sonucu kötüleşmeye başlayan Miraç Büyüktaş’ın yakınları bu müdahaleden sonra Miraç’ın koronavirüse yakalandığını düşünüyorlar. Sürekli yüksek ateşin ve hiç kesilmeyen öksürükle beraber hastanın sürekli kusmasına doktorların duyarsız kaldığını iddia eden Miraç’ın ağabeyi Fatih Büyüktaş, “Hastane 9 Ağustosta Covid-19 testi yaptı ve negatif çıktı. Bir gün sonra 10 Ağustosta yapılan müdahale sonucu koronavirüs belirtileri göstermeye başladı Miraç. Buna rağmen Covid testi yapılmadı. Miraç vefat ettikten sonra Adli Tıp’ın yaptığı testten öğrendik ki Miraç koronavirüse yakalanmış” dedi.

 

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 17 Ağustos gecesi oksijen kesilmesi olayı da Miraç Büyüktaş’ın raporlarında yazıldı. Günlük tutulan raporda, hastanın oda havasında solutulduğu ve oksijen değerinin yüzde 21’e kadar düştüğü yazılıyor. Hatta bu günden sonra Miraç Büyüktaş’ın durumunun daha kötüleştiği ve 6 gün sonra vefat ettiği bildiriliyor.

 

Miraç Büyüktaş’ın acılı ailesi, 29 Mayıs günü Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Acil bölümünden yoğun bakım bölümüne kadar sayısız ihmalin olduğunu düşünüyor. Fatih Büyüktaş, “Beyin kanaması geçiren kardeşimizi 1,5 saat Acil bölümünde bekleten doktordan başlayan ihmaller zincirini yaşadık. Açık bir şekilde Covid-19 belirtileri gösteren Miraç’a duyarsız kalan Hastane doktorları yüzünden bu durum yaşandı. Tüm hukuki haklarımızı kullanacağız. Bizim kardeşimiz ihmal sonucu vefat etti ama başka aileler acı çekmesin diye bu duyarsızlığın peşini bırakmayacağız” dedi.

 

Kayısı Haber olarak Sağlık İl Müdürü Recep Bentli’ye soruyoruz:

-2 gün önce malatyahaber.com’da çıkan ve şu anda Kayısı Haber’de belgelerle yaptığımız haber sonrasında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

-Koronavirüs negatif olan yoğun bakım hastalarına kaç günde bir Covid-19 testi yapıyorsunuz?
 

-Miraç Büyüktaş’ın açık Covid-19 belirtileri göstermesine rağmen 13 gün boyunca test yapılmaması normal mi?

(Miraç Büyüktaş)

 

Mahir Temur – Kayısı Haber

Yorumlar 5
Hamdi 09 Eylül 2020 11:34

Yoğun bakımda yer açılsın diye hastaları resmen ölüme terk ediyorlar. Müdahale etmiyorlar. Bunu bizzat yoğun bakım personelinden duydum.

Cuma 03 Eylül 2020 12:32

Sebep olanlar aynı acıyı yaşasın

S.Ç 31 Ağustos 2020 13:28

İyileşme aşamasında olan gencecik bir çocuğu nasıl bir müdahaleyle acı çektirerek ölümüne sebep olunur.Ve neden sorumluları tutuklanıp gereken yapılmaz.İl sağlık kurulu ne iş yapar.Görevini yapmak ne zaman aklına gelecek

SELMA 28 Ağustos 2020 18:49

vaka sayıları az gözüksün diye belirtmemişlerdir allah ailesine sabır versin ihmal varsada aynı acyı kendileride tatsın

yazık 28 Ağustos 2020 16:18

gencecik çocuk ihmal sonucu vefat etmiş.bu naıl bir dünya

Bakmadan Geçme