Yazıhan'da çiftçiler karayolunu kapattı

Malatya'da tarım arazilerini sulayamadıklarını iddia eden çiftçiler traktörlerle yol kapatarak eylem yaptı.  

Malatya’da tarım arazilerini sulayamadıklarını iddia eden çiftçiler traktörlerle yol kapatarak eylem yaptı.  
 

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde çiftçiler, Recai Kutan Barajından gelen sulama suyunu taşıyan borunun patladığını ancak yetkililerin boruyu tamir etmediğini ifade ederek 2 yıldır sulama yapamadıklarını söyledi.
 

Traktörlerle Malatya-Sivas Karayolunu trafiğe kaptan çiftçiler eylem yaparak sorunun  çözülmesini istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri çiftçilerden eylemi sonlandırmasını ve yolun trafiğe yeniden açılmasını istedi. Sorun çözülene kadar eylemlerine deva  edeceklerini ifade eden çiftçiler ve polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
 

Çiftçiler adına konuşan Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılıç, geçen yıl da aynı sorunun yaşandığını ifade ederek çiftçilerin çok mağdur olduğunu söyledi.
 

Sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydeden Kılıç, ilçede toplam 120 bin dönümlük arazinin kuruyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

 Kılıç’ın konuşmasının ardından eylem alanına Yazıhan ilçe Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı geldi. Çiftçilerle konuşan Kaymakam Büyüknalçacı  çiftçilerden eylemi sonlandırmalarını isteyerek sorunun çözülmesi için gereken adımları atacaklarını kaydetti.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme