Yasir Keskin

YMS'de Sorun Nerede?

Yasir Keskin

Haftalardır eleştirdiğimiz Hamza Hoca’nın Umut Bulut aşkının da kısmen sonra ermesine müteakiben, bu hafta Sivasspor’a karşı alınan beraberliğin nedenleri neydi? 

Son haftalarda, kolay kolay gol atamayan fakat kalesinde çok kolay gol gören bir Yeni Malatyaspor izliyoruz. Defansif anlamda son haftalarda eski performansından uzak kalan temsilcimiz, bu soruna bir an önce dur demeli. Defans hattımızda son haftalarda forma giyen oyuncuları analiz edersek eğer bu sorunu çözmenin kısa yollarına ulaşabiliriz. 

Öncelikle stoper mevkiinde görev yapan isimlerden başlayalım...

- Semih Kaya: Yaşı itibariyle yoğun maç temposuna ayak uydurmakta zorlanıyor. İlerleyen haftalarda, bir ya da iki maç kulübede bekletilirse eğer kendisi adına çok verimli olacaktır diye düşünüyorum. Bu dinlenme sonrasında, hem daha atik hem daha çevik hem de formayı almak için daha çalışkan ve daha azimli bir Semih Kaya olarak, yeniden eski performansını yakalayacağını umuyorum.

- Wallace: İlk geldiği günden bu yana, kalitesini her anlamıyla ortaya koyan bir oyuncu. Wallece’de eksik olarak gördüğüm tek bir kısım var o da geride oyun kurması. Oyun içerisinde yapılan pas trafiğine çok fazla etki edemiyor. Bu bölümde Semih Kaya, Wallace’ye göre kat kat daha iyi bir grafik çiziyor. O yüzden Wallace’ye topu oyuna sokma konusunda ekstra bir antrenman çalışması yaptırılabilir.

- Hadebe: Yine beğenerek izlediğim ve izlerken zevk aldığım oyunculardan bir tanesi. Oyun içerisindeki kritik müdehaleleri ile bana Merih Demiral’ı anımsatan Hadebe, genç, atik ve istekli performansıyla formayı ne kadar hak ettiğini gözler önüne seriyor. Fakat o da yer tutma konusunda Semih Kaya ve Wallace’nin bir tık altında kalıyor. Hadebe’ye de yer tutma konusunda ekstra bir antrenman programı uygulanırsa çok daha verimli olabileceğini düşünüyorum.

- Hafez - Bülent: Hafez’i oldum olası beğenen birisiyim. Nedenine gelecek olursak... Malumunuz takımımızda uzun süredir yan top sıkıntısı mevcud idi. Hafez’in gelişiyle birlikte sol bek mevkiinde bu sorunun kısmen düzeldiğine inanıyorum. Oyun içerisinde rakip ceza sahasına açmış olduğu ortalar bunun en büyük kanıtı. Bülent’e gelecek olur isek, genç ve istekli yapısıyla beğendiğim bir oyuncu. Fakat yeterli mi derseniz, cevabım yeterli değil olur. İnşallah ilerleyen süreçte kalitesini gösterecektir.

- Chebake - Zeki: Chebake tam manasıyla bir fiyasko... İlk geldiği sene, evet orta açma konusunda açığı olsa da, defansif anlamda bu açığını kapatmaya çalışan ve hızıyla taraftarı mest eden bir görüntü veriyordu. Fakat şu an gelinen noktada bu görüntüsünü de kaybetmiş durumda. Zeki Yavru’ya geldiğimizde ise, transfer edildiği zaman üzerine yapılan eleştirileri boşa çıkarmayı başardı. (Ben o süreçte Zeki’nin faydalı olacağını savunanlardan birisiydim) Saha içerisinde almış olduğu süre zarfında, hem defansif anlamda hem de ofansif anlamda kaliteli bir oyun sergilediğini düşünüyorum.

- Abdulsamed - Ertaç: Son olarak da savunma mekanizmasının en önemli parçalarından bir tanesi olan kaleciler konusunu ele alalım. Abdulsamed bu yıl ilk kez SüperLig’de süre almasına rağmen açık konuşmak gerekirse çok güzel bir performans ortaya koydu. Fakat şunu da diyebiliriz ki, belki bir çok kişide bir güvensizlik duygusu da meydana getirdi. İnsanlar Abdulsamed her ne kadar iyi olursa olsun, bir türlü güvenmekte kararsız kaldırlar. Ben ise Abdulsamed’e her ne olursa olsun şans verilmesinden yanayım. Ertaç’ın Herrera gidene kadar gösterdiği performansa diyecek sözüm yok. Fakat Herrera ile yollar ayrıldıktan sonra, kalede garantiyim düşüncesiyle maçlara çıktığını düşünüyorum. O yüzden Hamza Hoca’nın gerekirse Ertaç’ı kesip, Abdulsamed’e şans vermesi gerekmekte. Eğer Ertaç kesilirse umuyorum ki bir rekabet ortamı oluşacak ve her iki kalecide üst düzey bir performans sergilemek için ellerinden geleni yapacaklardır.

Analizlerimizi şöyle bir gözden geçirdiğimizde, bir sonraki hafta deplasmanda oynayacağımız Kayserispor maçının kadrosunda şöyle bir rotasyona gidilebilir: Kalede; Ertaç yerine Abdulsamed, stoper mevkiinde; Semih Kaya’nın yerine Hadebe ve Hadebe’nin yanında Wallace, sağ bekte; Chebake yerine Zeki Yavru, sol bekte zaten cezası sona erdiğinde Karim Hafez, onun cezalı olduğu süre zarfında ise Bülent Cevahir forma şansı bulmalıdır.

Kayserispor maçına eğer bu tarz bir kadroyla çıkılırsa galibiyeti almamız çok daha kolay olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları