Yasir Keskin

Ya Herro ya Merro!

Yasir Keskin

Artık Yeni Malatyaspor’umuz için;“YA TAMAM YA DEVAM” vakti.

Süper Lig’in  31. Haftasında; deplasmanda Sivasspor’a konuk olan temsilcimiz Yeni Malatyaspor, almış olduğu bu galibiyet ile birlikte hepimizin heyecanını yeniden diriltti. Oynan oyun her ne kadar sporseverleri tatmin etmemiş olsada, sonuç tüm hemşehrilerimizi ziyadesiyle berhudar etti. 

“Yeni Malatyaspor Ligde Kalacak Mı?”

Bütün Malatyalılar’ın son zamanlarda en çok düşündükleri ve üzerinede en çok tartıştıkları konu haline geldi bu soru. Acaba: “ Yeni Malatyaspor ligde kalacak mı?...” 

Şehrimizin, Yeni Malatyaspor’dan önceki bir diğer Süper Lig temsilcisi olan Malatyaspor’un, şu an bulunduğu konum itibarı ile ne halde olduğu tüm hemşehrilerimizin gözleri önünde. Bir zamanlar Süper Lig’de, köklü kulüplere kök söktüren Malatyaspor şimdilerde ise Malatya 1. Amatör Küme’de, tabiri caizse bir yaşam mücadelesi¬/yaşam savaşı vermekte. Peki; Yeni Malatyaspor bir alt lige düşerse, bir daha Süper Lig’e çıkmayı başarabilir mi? Bence: “ Yeni Malatyaspor düşer mi, düşmez mi?” sorusundan ziyade:“ Yeni Malatyaspor düştüğü takdirde bir daha Süper Lig’e çıkabilir mi?” sorusunun sorulması gerekir. Zira, Süper Lig’den düşen takımların büyük bir çoğunluğunun yaşamış olduğu, hüsran dolu bir sonla karşılaşmayacağımız ne meçhul? Bunun garantisini hemşehrilerimize kim verebilir ki?

Bu Takım Düşmemeli!

Aslında bakarsanız, bu sezon oynamış olduğumuz futbol ile Süper Lig’de kalmayı hak eden bir takım olmadığımızı, üzülerek söylemek zorundayım. Yeni Malatyaspor’un tüm maçlarını (eskiden) büyük bir zevkle izler, heyecandan yerimde duramazdım.Fakat; bu sezon hepimizin karşısında bambaşka bir Yeni Malatyaspor oyun stili çıkıverdi. Rakibi bir türlü baskı altında tutamayan, ruhsuz, lavbali tavırlar takınan ve Malatyaspor formasını giydiği zaman; onurla ve gurula o formayı terletemeyen futbolcuların varlığı bu kötü gidişatımızın en temel sorunlarından bir tanesi haline geldi. 

Geçtiğimiz sezon ve bu sezonun devre arası transfer döneminde kulüp yöneticilerinin vermiş olduğu hatalı kararlar, kulübümüzü bu zorlu sürecin içerisine atıvermiş oldu. Adeta bir uçurumun kıyısına sürüklenircesine, Yeni Malatyaspor’umuz elimizden yavaş yavaş kayıyor ve uçurumdan aşşağıya sürükleniyor. Eğer birileri çıkıp; yüreklerini,kalplerini ve varını-yoğunu ortaya koymazsa Yeni Malatyaspor’umuz tepe taklak dibe çakılır.

Pandemi süreci dolayısı ile, birçok kulüp gibi mali krizler yaşayan Yeni Malatyaspor’umuz , eğer ligde kalamazsa değil kulübün arabalarını satmak, kulübü satsak kurtaramayız.Bu süreçte, Malatya siyasilerinin duruma el atmaları, futbolculara oynamaları için gerekli olan ödeneği sağlamaları ve Yeni Malatyaspor’un tüm haklarını etkili bir biçimde savunmaları gerekmektedir.

Hikmet Hoca Bir Değişik Adam

Kadro derinliği olarak her ne kadar bir genişiliğe sahip olmasak da, Murat Yıldırım’ı sol kanatta oynatacak kadar çaresiz olduğumuzu düşünmüyorum. Defalarca bu konuyu yazılarımda ele almama rağmen, vazgeçmiş değilim.Hikmet Hoca henüz bir ideal on bir oluşturmuş değil. Zaten bu saatten sonra oluşturacağınıda pek zannetmiyorum. Fakat; bu Murat Yıldırım aşkına bir an önce son vermesi gerektiği kanısındayım.Yanlış anlaşılmasın, Murat Yıldırım oynamasın demiyorum,sadece yerli yerinde,kendi mevkisinde oynatılsın diyorum. Eğer birisi sol kanatta oynayacaksa bu isim: Fofana olmalı,Youssouf olmalı. Ayrıca, son birkaç maçtır Umut Bulut’u yer yer kanat oynarken görsek de, (bundan önce yer yer değil, neredeyse maç boyunca kanat oynatılıyordu) bunu hoş karşılıyoruz. Fakat bir oyuncuyu kendi mevkisi dışında oynatmak şu süreçte takıma ciddi manada zarar verir. Eğer birileri illa da kendi mevkileri dışında oynatılacaksa bu isimler: Hafez,Robin ve Aquah olmalıdır, görüşündeyim. Bu oyuncular dışında, başka bir oyuncuyu kendi mevkisi dışında oynatmak acemice bir davranış olur.Bunun dışında; Hikmet Hoca’nın kararlılığına,inatçılığına ve bizi ligde tutacağına olan inancım dipdiri ve tazedir. Sadece bu kararlarını kendi nezlinde bir kez daha gözden geçirmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları