Yasir Keskin

Küllerimizden Doğduk

Yasir Keskin

SüperLig'in geride kalan 5 haftasında 2 beraberlik 3 mağlubiyet alarak bir türlü maç kazanamayan temsilcimiz Yeni Malatyaspor, bu hafta evimizde oynadığımız Çaykur Rizespor maçı ile adeta küllerinden doğdu. İlk yarısı basit bir halı saha maçından bile daha kalitesiz olan, seyir zevkinin sıfırın altına düştüğü maçta, temsilcimiz ikinci yarı bambaşka bir oyun sergileyerek galibiyeti farklı bir skorla almayı başardı. 

Peki galibiyetin mimarları kimlerdi? 

Hamza Hoca'nın oyunun ikinci yarısında yapmış olduğu takviyeler işe yaradı. Oyunun ikinci yarısının hemen başında, oyuna giren Mustafa, Acquah ve Hafez isimleri, üzerlerine düşen görevi layıkıyla yaptılar ve maça canlılık getirdiler. O yüzden bu hafta galibiyetin en büyük mimarlarından birisi olarak yapmış olduğu hamlelerinden ötürü hocayı söylememiz en doğrusu olur. 

Galibiyetin diğer mimarlarına gelecek olursak...

Haftalardır çalışkanlığı ve istekli oyunuyla ön plana çıkan Kubilay Kanatsızkuş bu hafta galibiyetin alınmasında çok önemli bir rol oynadı. Buna nazaran galibiyetin ikinci mimarı olarak ismini yazmamız çok elzemdir. Kubilay, yan toplarda uzun boylu olması hasebiyle bulduğunu yapıştırdı. Rizespor savunmasının bir türlü durduramadığı Kubi, attığı goller haricindeki pozisyonlarında ise Rizespor kalesinde ciddi tehlikeler yarattı. Kafa toplarındaki bu denli etkinliği, umuyorum ki Kubi'ye daha çok ekmek yedirecektir. Özellikle Rizespor gibi yan toplarda sıkıntı yaşayan takımlar karşısında, Yeni Malatyaspor'un en etkili silahının Kubilay olduğunu düşünüyorum.

Galibiyetin en önemli isimlerinden bir diğeri ise hiç kuşkusuz Adem Büyük... Kaptan, bu hafta her ne kadar gol atamamış olsa da saha içerisindeki oyunuyla hem rakibe korku veriyor hem de takımı yönlendiriyor. Takımın beyni olarak nitelendirdiğim Adem, bu haftaki güzel oyununa bir de asist ekleyerek haftanın kahramanları listesine adını yazdırmayı başardı. 

Peki ya Youssouf... Bu hafta oyunun hem ilk yarısında hem de ikinci yarısında görevini layıkıyla yerine getirmeyi başaran nadir isimlerden bir tanesi olarak, galibiyetin mimarları listesine adını yazdırdı. İlk yarıda Acquah'ın da yokluğunda orta alandaki tek isim olarak görev yapan Youssouf, hem hücum anlamında hem de defans anlamında elinden gelen gayret ve çabayı göstererek galibiyetin alınmasına büyük katkılar sundu.

Gelelim diğer isimlere... Oyuna girdikleri andan itibaren Yeni Malatyaspor'un hücum hattında bir hareketliliğe sebep olan Mustafa, Acquah ve Hafez isimleri, özellikle bu hafta takım için ne kadar önemli oldukları gösterdiler. Bu isimler içerisinde, bu haftaki güzel oyununu muazzam bir gol ile süsleyen Mustafa Eskihellaç'ı ayriyeten ele almak istiyorum. 

Mustafa, takımımız içerisindeki genç ve yetenekli oyuncularımızdan bir tanesi. Hamza Hoca'nın takıma gelişi ile birlikte kendisine birçok müsabakada şans buldu. Gerek hızı gerekse yan toplardaki etkinliği ile göz dolduran Mustafa'dan, beklentiler her geçen gün daha da yükseliyor. 

Son olarak Umut Bulut'a bir parantez açmak istiyorum. Kupada ve ligde üst üste attığı çok güzel iki golle son haftanın en formda oyuncusu oldu. Hırs desen var, istek desen var, mücadele desen var... Amma ve Lâkin tabiri caizse arı var var olmasına da bal yok ortada bal... İşte buna istinaden Umut'un hâla ilk 11 başlaması taraftarı değilim. 

Yazarın Diğer Yazıları