Yasir Keskin

'KİMYAGER' Hamza Hamzaoğlu

Yasir Keskin

9. Hafta’yı bay geçeceksin ve hemen akabinde lige verilen 1 haftalık arayı kullanıp, yaklaşık 20 günlük bir antrenman maratonuna girme fırsatı yakalayacaksın ve halâ ideal bir onbir oluşturma konusunda yetersiz kalacaksın. Kusura bakma ama Hamza Hoca, sen bu takımı halâ tanıyamamışsın. 

Böylesine güzel bir antrenman maratonuna girme fırsatı elde edip de bir türlü ideal onbiri oluşturamamak, çok bariz bir şekilde beceriksizliktir. Her müsabakada farklı bir diziliş ve farklı bir oyuncu rotasyonuyla kadro oluşturmak hem futbolculara hem de oyunun gidişatına ciddi manâda zarar vermektedir. Hamza Hoca almış olduğu bu kararlar ve takım üzerinde uygulamış olduğu bu anlamsız deneyleri yüzünden, takımı amansız bir uçurumun kenarına sürüklemektedir. 

Geride bıraktığımız haftalarda ileri hatta Tetteh ve Kubilay Kanatsızkuş’a görev verip, daha sonra Gaziantepspor müsabakasında birden bu ikili içerisine Umut Bulut’u eklemek tarif edilemez bir hatadır. 

Daha önce söylemiş olduğumuz; “Savunan değil saldıran bir Malatyaspor istiyoruz.” sözümüzü sanırım Hamza Hoca çok yanlış anlamış veyahut doğru anlamış fakat yanlış hamleler yapmış da diyebiliriz. Peki Hamza Hoca nasıl mı doğru anlayıp yanlış yaptı gelelim oraya... Kubilay ve Tetteh ikilisi içerisine eklenebilecek bir başka hücum oyuncusu Umut Bulut’un aksine Jetmir Topalli olmalıydı. Fakat, Jetmir Umut’un oynadığı mevkide değil de Tetteh’in oynadığı mevkide oynatılıp, Tetteh de santrafor bölgesinde yani Umut’un oynadığı mevkiye çekilerek burada oynatılabilirdi ki bu Tetteh’in daha rahat gol atmasını sağlar ve kalitesini ortaya koymasına yarayabilirdi. Velhasıl ileri hattımızda Umut Bulut’un yerine Jetmir ile başlamış olsaydık eminim ki çok daha farklı bir sonuç ile sahadan ayrılabilirdik.

Orta Saha Başarılı

Bu hafta, orta alanda Acquah ve Youssouf’a görev veren Hamza Hoca’nın sanırım yaptığı tek doğru hamle bu idi. Defansif ve hatta ofansif yönüyle sahanın her yerinde oynayabilen Youssouf’un, ilk onbirde başlaması bizim için bir artı oldu diyebiliriz. Çünkü oyunun gidişatına göre kendisine ofansif veya defansif bir bölgede görev verilmesi durumunda, gayet başarılı bir şekilde oynaması ve işinin hakkını vermesi takdir edilmesi gereken bir konu. Umarım Hamza Hoca bunu notları arasına almıştır ve Youssouf’a formayı teslim etmeyi kararlaştırmıştır...

Zeki Yavru Nerede?

Maç kadrosuna alınmayan, belkide son haftalardaki en formda olan oyuncumuz Zeki Yavru neden maç kadrosuna dahil edilmedi? Chebake gibi bir adamın maçı katletmesine nasıl göz yumuldu?  Bu sorular beynimin içinde saatlerce döndü dolaştı. Acaba Zeki sakat mı? Yoksa Hamza Hoca “Antep Deneyinde” Zeki’ye şans mı vermedi? Eğer Zeki sakatsa bu neden sosyal medya hesaplarından veya basın aracılığı ile vatandaşlara duyurulmadı? İşte sabahtan beri aklımı kemirip duruyor bu sorular ve bu satırları yazarken halâ bir cevap bulabilmiş değilim...

Cueva Kadroya Alınmalı!

Bakın arkadaşlar bir Süper Lig kulübü böyle yönetilemez. Bir şehrin hayalleri, bir adamın gereksiz egosunu tatmin etmek için onun ellerine bırakılamaz. Kimse bu şehirle bu insanlarla dalga geçemez ve nitekim bu şehir buna asla izin vermez. O yüzden buradan açık çağrımdır; teknik ekibinden futbolcusuna, yönetiminden çalışan personeline; herkes bu kulübün menfaatleri çerçevesinde hareket etmelidir. Kimse kendi menfaatleriyle örtüşmediği için bu takımı olumsuz etkileyecek kararar alamaz, kimse egosu tatmin olsun diye Cueva’yı kesemez. Bu şehrin hayalleriyle, bu şehrin sabrının sınırıyla kimse oynayamaz. O yüzden, bir an önce radikâl kararlar mı alınıyor ne yapılıyorsa yapılsın ve bu yanlışlardan dönülsün.

Yorumlar 1
KAVITA 29 Kasım 2020 23:12

Zeki koronavirus

Yazarın Diğer Yazıları