Yasir Keskin

Hoş Geldin Sefa Geldin Ercan Müdürüm

Yasir Keskin

Yaptığı işin hakkını veren insanların günümüzde hala varolduğunu bizlere anımsattığınız için; size teşekkür etmek istiyorum açıkcası.

Yıllardır Malatyamız’da çözülemeyen/çözülmek istenmeyen  asayiş  sorununun, çok kısıtlı bir süre zarfında bir intizama girmesi bu kadar kolaymış meğer...

Ercan Bey’den önce takdir edersiniz ki, birbiri ardın sıra gerçekleşen; cinayetler, hırsızlıklar, tefecilikler,kumarcılar,yabancı madde satıcıları, fuhuşcular kentimizde başını alıp gitmekte idi.

Bir Allah’ın kulu da çıkıp bu memlekette neler oluyor, bu şehrin hali ne olacak? demeye cesaret edemiyordu. Yıllardan beri kurulmuş olan bir sistemle, yıllardan beri yapılan gizli anlaşmalarla; kent adeta bir Texas niteliğini taşıyordu. Gücü, parası, adamı, dayısı olan herkes atını istediği kulvarda rahatça koşturabiliyordu. Kemal Sunal’ın; “Bekçiler Kralı” filminde olduğu gibi herşey göz önündeydi, fakat hiçbir şey görülmüyordu / görülmek istenmiyordu aslında. Anlıyacağınız, şehirde bir üç maymun havası hakimdi. Kimin eli kimin cebinde belli değildi...

Çok şükür memleketinizde her türlü illegal, her türlü gayrimeşru işler yaygın ve hakimdi. Önüne gelen kabadayı, önüne gelen paşa, bey, dayı...

Bilemiyoruz, acaba kaç garibanın ocağına incir ağacı dikilmesine göz yumuldu? Acaba kaç yetimin hakkına girildi? Acaba kaç yoksulun kafasına vurularak, ekmeği elinden alındı? Kaç tane can haksız yere yaşamını yitirdi? Kaç tane yuva yıkıldı? Kaç tane aile dağıldı? Kaç tane çocuk babasız kaldı? 
Bu memleketin sahipleri var mı? Eğer bu memleketin sahipleri varsa, tüm bu olaylar olurken neredelerdi? Kıyıda köşede olanları izlemekle mi yetindiler? Göz göre göre yapılan bunca yolsuzluğa boyun mu eydiler, görmezden mi geldiler? Bunun vebalini nasıl ödeyecekler? Kuşkusuz tüm bu soruların cevabını haddinden fazla merak ediyorum.

Malatya halkı bundan sonra bolca şükretmelidir benim kanaatimce...

Yapılan bunca yolsuzluktan sonra, bunca yasadışı anlaşmalardan sonra şehrimiz artık yiğit, aslan gibi bir müdüre teslim edilmiştir.

Ercan Müdür, geldiği günden itibaren yaptığı icraatlerle, kumaşının ne kadar sağlam olduğunu bizlere göstermiş oldu. Şehirde huzurun, güvenirliliğin ve refahın yüksek seviyelerde tutulmasını amaçlamış ve bu amacı doğrultusunda da kurmuş olduğu timlerle, 7/24 her zaman nerede olursa olsun, bir güven ortamı oluşturmak için elinden gelen çaba ve gayreti en üst düzeyde sergilemektedir. Eskiden sadece rutin kontrollerde görebildiğimiz emniyet güçlerini, artık her an karşımızda çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Özellikle Malatyamız’ın en sıkıntılı bölgelerinden birisi olarak bilinen; Cezmi Kartay caddesi ve civarında, gece ve gündüz olmak üzere sürekli bir veya birkaç ekip arabası ile karşılaşmamız şimdilerde çok sıradan. Çünkü; işin başında bundan gayrı kayıranlar ve ayıranlar değil; hakkı, hukuku ve adaleti sağlayanlar var.

Artık sahne çakalların, kurtların, tilkilerin değil!

Artık sahne dayısı olanların, usulsüzlük yapanların, yolsuzluk yapanların değil!

Artık sahne işini hakkıyla yapanların.

Ve artık sahne işin ehlinin!...

Bir kez daha Ercan Müdür’e teşekkür ediyor ve yapacağı işlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum...
Vesselam...

Yazarın Diğer Yazıları