Yasir Keskin

Hamza Hoca Patladı!

Yasir Keskin

Haftalardır oynan güzel oyundan sonra, bu hafta evimizde oynadığımız Büyükşehir Belediye Erzurumspor mağlubiyeti Hamza Hoca’yı patlattı. Fenerbahçe müsabakasıyla birlikte yapılan eleştirileri rafa kaldıran Hamza Hamzaoğlu bu mağlubiyet ile bu eleştirileri tekrar raftan indirdi.

Umut Bulut’un haftalardır Fenerbahçe maçında atmış olduğu golün ekmeğini yemesi bugün itibariyle tekrardan son bulmuş bulunmaktadır. Hamza Hoca nezdinde belki son bulmaya bilir fakat taraftarlar nezdinde olayı ele aldığımızda bu tahammülkârlık  artık son bulmuş bulunmaktadır diyebiliriz. Özellikle Erzurum karşısında alınan bu mağlubiyetten sonra, taraftarın artık sabrı kalmamıştır. İleri hattında yeterli düzeyde kadro derinliğine sahip olan temsilcimizde, Umut Bulut’un şans bulma olanağı çok düşük bir seviyede olmasına rağmen halâ ısrarla oynatılmasının bir açıklaması olamaz. Kulübede şans bekleyen; genç, atik ve istekli yapısıyla skora doğrudan katkı sağlayabilecek bir potansiyeli bulunan Jetmir Topallı’ye şans verilmesi adeta bir zorunluluk doğurmuştur. İleri hatta Tetteh, Adem, Kubilay ve Jetmir gerekli durumlarda görev yapmalıdır. Ayrıca kadro dışı edilen Cueva ve sakatlıktan yeni çıkan Lukoki’nin de bir an önce kadroya dahil edilmesi gerekmektedir.

Haftalardır oynanan müsabakalara baktığımız zaman Yeni Malatyaspor’un seyir zevki yüksek, kaliteli oyunlar ortaya koyduğunu görebiliriz. Ancak gol bulma konusunda da ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu da söylemeden geçemeyiz. İleri hattında üç santrafor ile maça başlayan temsilcimiz, oynadığı oyun ne kadar güzel olursa olsun bir türlü gole gidememektedir. Bu durum göz önünde bulundurulmalı ve santrafor bölgesinde son vuruşları iyi olan Tetteh ve Topallı isimleri ön plana çıkarılmalıdır. Aksi takdirde oynan bu güzel oyunun bir ehemmiyeti kalmayacaktır.

Stoper bölgesinde özellikle bu hafta Hafez’in yetersiz ve isteksiz oyununu, Semih Kaya’nın Alanya maçı ve Erzurum maçı performansının düşük olması, Chebake’nin başı buyruk ve yetersiz kalan oyunu son haftalarda ki en büyük sorunlarımızdan bir tanesi haline gelmiş bulunmakta. Hamza Hoca’nın Chebake yerine Zeki Yavru’ya şans vermesi ve gerekirse Semih Kaya’yı kulübeye çekip dinlendirmesi ve Wallace’ye tekrardan fırsat vermesi gerekmektedir. Tempolu bir maratona giren kulübümüz elindeki kadro derinliğini fırsata çevirip, çok fazla sırıtmayacak bir şekilde zaman zaman kadroda rotasyona gitmesi futbolcuları rahatlatacaktır.

Yorumlar 1
malatya44 28 Aralık 2020 14:17

çok güzel açıklamışsınız

Yazarın Diğer Yazıları