Yasir Keskin

Hamza Defansoğlu 

Yasir Keskin

Beşiktaş maçında da belirtmiştim bu konuyu. Denizlispor maçında da Hamza Hoca henüz 35. dakikada oyun içerisinde yapmış olduğu Cueva - Youssouf değişikliği ile korkak bir Malatyaspor oynatmaya devam etti. 

Youssouf’in defansif yönünden faydanlanmak, ayrıca Cueva’nın saha içerisinde ki memnun etmeyen performansı (!) (Hamza Hoca’nın beğenmediği) nedeni ile oyundan alınması gerçekten çok saçma bir hamle oldu. Daha doğrusu zamanlama olarak saçma oldu. Bu değişiklik ikinci yarı yapılsa mantıklı bakılabilirdi fakat henüz ilk yarıda böyle bir değişikliğe gitmek hem oyuncuyu düşürür hem de oyunun gidişatını etkiler. Velhasıl bu olay açıklanamaz bir hatadır.
Hamza Hoca’nın, oyundan alınmasına şaşıran ve öfkelenen Cueva’ya değişiklik esnasında fırça atması olayı ise başlı başına bir problem. Pandemi dolayısı ile 5 değişiklik yapma şansı bulunduğu için, bu değişikliklerin hepsini kullanan ve her hafta Acquah’ı çıkararak oyuna küstüren Hamza Hoca; Denizli müsabakasında ise Cueva’yı çıkararak küstürdü ve Cueva çıkar çıkmaz soyunma odasının yolunu tuttu. Bu durumun oyuncular üzerinde ki etkisinin ilerleyen zamanlarda nasıl bir reaksiyon göstereceği ve oyuncuların Malatya’da kalmaya ilerleyen zamanlarda nasıl bakacakları meçhul. 

Abdulsamed Tamam! 

Herrera’nın memnun etmeyen performansı sonrası kendisine şans bulan genç Abdulsamed, yavaş yavaş taraftara güven vermeye başladı. Önünde oynayan defans ikilisinin de katkılarıyla biraz daha rahat bir maç çıkaran Abdulsamed, git gide iyiye giden performansıyla bizleri heyecanlandırmaya devam ediyor. Süper Lig’de geçtiğimiz 8 hafta da kurtarış oranlarına baktığımızda; Abdulsamed’in en çok kurtarış yüzdesine sahip olan 3. kaleci olduğunu görüyoruz. Bu da hem Abdulsamed’in kendine olan güvenini arttırıyor hem de taraftarın Abdulsamed’e olan güvenini arttırıyor. Umarım bu şekilde devam eder ve formayı kimseye kaptırmaz.

Son olarak, Denizlispor maçının hemen ardından Ümit Milli Takım’a davet edilen; Abdulsamed’i buradan tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Kubilay Kanat Değil Hocam!

Şu an da attığı iki güzel kafa golü ile takıma katkı sağlayan Kubilay, yavaş yavaş şahsına yapılan eleştirilere cevap vermekte. Fakat; her yazımda belirttiğim gibi kendi mevkisi dışında oynatılması, gol atmasına rağmen saha içerisindeki performansını etkilemekte ve kendisine yapılan eleştirilere halâ açık bir kapı bırakmakta. 

Takım içerisinde birçok kanat oyuncusu mevcut olmasına rağmen, Hamza Hoca’nın ısrarla Kubilay’ı kanat mevkisinde oynatması akıl alır bir durum değil. Kubilay’ı forvet arkası olarak veya Tetteh’in yanına ikinci bir forvet olarak başlatması bence hem takım için hem de Kubilay için daha verimli olacaktır ki... Hamza Hoca’dan, bu kadar defansif oynayan bir hocadan çift forvetle başlaması beklenemez. 

Not: Her ne kadar kötü yönlerini eleştirsemde Hamza Hoca’nın, Malatyaspor camiası için çok kaliteli ve çok önemli bir isim olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, Hamza Hoca’nın bu eleştirdiğim yönleri hariç, hem karakter olarak hem de tecrübe olarak takdire şayan bulduğum bir hoca olduğunu da belirtmek isterim. Umarım kısa sürede bu hatalarını da görür ve düzeltir.

Yazarın Diğer Yazıları