Yasir Keskin

Başaramadık Ağabey...

Yasir Keskin

Neyi başaramadık? Tarihinin en kötü kadrolarından birisine sahip olan ve tarihinin en kötü futbolundan birisini oynayan;  Beşiktaş’ı yenmeyi başaramadık. Tarihimizin en iyi kadrolarından birine sahip olduğumuz ve ligde 2 maçlık bir galibiyet serisi elde edip, tam da havaya girdiğimiz zaman da karşımıza çıkan, moralleri altüst olmuş Beşiktaş’ı yenmeyi başaramadık. 

Açıklaması Yok!

Hamza Hoca ligde henüz 7 hafta geride kalmasına rağmen, tam olarak oturmuş bir kadro kuramadı. Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi; koronavirüs bir diğer sebebi ise yaşanan sakatlıklar. Fakat; bu yıl istediğimiz kadro derinliğine sahip olmamıza rağmen Kubilay’ın kanatta başlaması, kadro deriniliği teoremimizi yerle bir etti. Bir forvet oyuncusu olan Kubilay’ı; kenarda oturan Lukoki, Fofana, Topalli, Olcay Şahan ve Berk Yıldız gibi kanat oyuncularına tercih etmek açıklanması zor bir durum. 

Kubilay’ın saha içerisinde, oynamış olduğu mevki hasebiyle yetersiz kalması, Ahmet Ildız’ın da kanat bölgesine takviye vermesini zorunlu hale getirdi ve Ahmet de bu durumda kendi bölgesinde oynayamamış ve beklenen performansı gösterememiş oldu. Bu durumdan etkilenen sadece bu iki oyuncu olmadı. Ahmet’in boşluğununda orta sahada tek kalan Acquah da, orta sahada ki boşluğu kapatmak ve Acquah’a yardımcı olmak için ekstra çaba sarf eden Youssouf’da bu durumdan ziyadesiyle etkilendi. Bir oyuncunun kendi mevkisi dışında oynatılması, hem oyunu etkiledi hem de futbolcuları etkiledi. 

Savunan Değil Saldıran Malatyaspor İstiyoruz!

Kadrolar açıklandığı zaman, gözüme ilk çarpan oyuncu Youssouf oldu. Çünkü Hamza Hoca; stoper bölgesine yapılan Semih ve Wallace transferlerinden sonra Youssouf’u sadece önde olduğumuz zamanlarda skoru korumak için, defansif orta saha pozisyonunda oyuna dahil etmişti. Fakat Beşiktaş müsabakasında kadroda gereksiz bir rotasyona giderek, Youssouf’u defansif orta saha pozisyonunda oynatmak, bu maçta savunmada kalacağımızı ve rakiplerin korkulu rüyası hâline gelmiş olan hücum hattımızı devre dışı bırakacağımızın bir işaretiydi ve nitekim öyle de oldu. 

Youssouf gerçekten beğendiğim ve takdir ettiğim bir oyuncu. Fakat; bu maç kendisi defansif orta saha olarak değil de, asıl mevkisi olan on numara pozisyonunda görev yapsaydı eğer, eminim ki maçın seyri çok daha farklı olurdu.

Yorumlar 1
isimsizzz 03 Kasım 2020 00:23

Savunan Değil Saldıran Malatyaspor İstiyoruz! Hem savunan hem saldıran

Yazarın Diğer Yazıları