Yasir Keskin

Asparagas Haber Sezonu Açılmıştır

Yasir Keskin

Bu yıl Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yaz transfer sezonunun resmi olarak ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz yıllardaki tabloları göz önüne aldığımızda, takriben 1 Temmuz gibi transfer döneminin resmi olarak başlayabileceğini söyleyebiliriz. 

Resmi olarak henüz yaz transfer sezonu başlamamış olsada, artık bir âdet haline gelen “ASPARAGAS HABER SEZONU” ne yazık ki hiç gecikmeden başladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda, gelecekler ve gidecekler şimdiden masa başlarında yazılıp çizilmeye başlandı. Yine malumunuzdur ki birçok yıldız takımımıza geliyor, gidiyor (!) Her gün gerek basında gerekse bazı sosyal medya mecralarında bir birinden farklı, birçok isim işitiyoruz. Okuma/yazma bilen, eli kalem tutan, cebinde bir adet telefonu ve biraz da interneti olan herkes Yeni Malatyaspor’a veyahut bir başka takıma paşa gönlüce transferler gerçekleştirebilir. Bunun önünü alabilmek ne mümkün…

Gazetecilik mesleğim gereğince yapmış olduğum araştırmalarım sonucu, Yeni Malatyaspor takımında transfer çalışmalarının henüz başlamadığı bilgisine ulaştım. Ayrıca transfer çalışmalarından ziyade Başkan Adil Gevrek’in yönetim konusunda bir değişikliğe giderek, yönetime yeni isimler alma uğraşı içerisinde olduğu bilgisine ulaştım. Lakin sosyal medyaya ve basına baktığımda ise bu durumun tam tersi bir hâl aldığını görüyorum. Her gün yepyeni haberlerde görüyoruz… Falan futbolcu Malatyaspor’da, falan futbolcuyla anlaşmak üzereyiz, falan futbolcuyla prensipte anlaştık… Bazen yetkililerden almış olduğum bilgilerin bile doğruluğundan şüphe eder duruma düşüyorum. Oysaki ben bilgiyi, alınabilecek en sağlam, en yetkili şahıslardan alıyorum. Ben bile almış olduğum bu bilgilere rağmen, zaman zaman asparagas haberlerin kafamı karıştırmasına ve beni bir beklentiye maruz bırakmasına engel olamıyorken, bu şişirme haberler karşısında taraftarımızı ve futbolseverleri düşünmek dahi istemiyorum. 

Basın Buna Mecbur Değil!

Basın/yayın hayatının içerisinde çok küçük yaşlardan itibaren bulunmam hasebiyle, bu asparagas haberlerin neden yayınlandığını az çok kestirebiliyorum. Malum lig bitince, gazetelerde, dergilerde, dijital gazetelerde (TV, internet sitesi, radyo) ve diğer farklı basın /yayın organlarında yayınlanacak bir spor haberi bulunamıyor. Bu nedenledir ki bu haberlerin kaynağının büyük bir ölçüsü, soysal medyada dolaşan ve yukarıda bahsettiğim üzere okuma yazma bilen herkesin yazabileceği söylentilerden oluşmaktadır. Basın kuruluşlarımız, tabiri caizse yaşanan bu haber kıtlığının üstesinden, okurlarının veyahut dinleyenlerinin önüne bu asparagas haberleri sunarak geliyor. Yani anlayacağınız, günü çıkaracak bir iki transfer söylentisi varsa olay kapanmış oluyor. 

Malatya’da gerçekten çok çalışan ve işini en iyi şekilde yapmak adına elinden gelen gayret ve çabayı gösteren birçok basın mensubu mevcut. Fakat görev almış oldukları basın kuruluşlarının maddi durumlarını göz önünde bulundurduğumuzda, bizlere bu asparagas haberlerin dışında ilgi çekebilecek, özel röportajlar ve haberler sunmaları onları bir hayli zorlayabilir. Ancak imkânsız da değildir.

Yolun Açık Olsun Hadebe

14 Temmuz 2019 yılında Güney Afrika takımı Kaizer Chiefs’tan transfer ettiğimiz 25 yaşındaki Zimbabweli başarılı stoper Teenegh Hadebe, Amerika MLS ekiplerinden Houston’a transfer oldu. Transferle alakalı olarak henüz resmi bir açıklama gelmesede, transferin bittiğini söyleyebilirim. Ancak kesin olmamakla birlikte,  Hadebe’nin Houston’a transferinin; 1,50 Milyon Euro olduğunu duydum. 

Hadebe bizim için gerçekten çok önemli bir oyuncuydu. Geldiği günden buyana kendisine verilen tüm görevleri layıkıyla yerine getirmesini bildi. Umuyorum ki bundan sonraki futbol hayatında da elinden geleni yaparak daha da iyi yerlere gelecektir. 

NOT: Transferlerle alakalı gelişmeler olduğunda bunları sizlere yazarak aktaracağım. Ayrıca Twitter ve Instagram hesaplarımdan da bunları takipçilerimle paylaşmaya devam edeceğim. Alt kısmada takip etmek isteyenler için hesaplarımın kullanıcı adlarını bırakıyorum…

Twitter: https://twitter.com/kskyasir 

Instagram: https://instagram.com/yasirksk

Yazarın Diğer Yazıları