Yasir Keskin

Aldırma Kaplan

Yasir Keskin

Üzgün değiliz, öfkeliyiz. Bu öfkemiz; Malatyaspor’u bu hallere getirenlere.Başta Türkiye Futbol Federasyonu’na, sonra hakemlere, sonra yönetime, sonra hocaya, sonra futbolculara ve taraftarlara. Yani anlayacağınız, Malatyaspor’a sahip çıkmayan, Malatyaspor’u savunmayan, görevini layıkıyla yerine getiremeyen ne kadar insan varsa; onlara bizim bu öfkemiz. 

Biz kime mi kızgınız?Henüz sezon bitmemiş olmasına rağmen, elindeki futbolcuyu zapt edemeyen yönetime kızgınız, elindeki ideal kadroyu bozan yönetime kızgınız, hatırı sayılır kişilere itimat eden yönetime kızgınız, biz Sergen Yalçın’ı gönderenlere kızgınız.

Biz kime mi kızgınız? Bu takımı ligde tutacağım diyip, sözünü yerine getiremeyen hocaya kızgınız,bir türlü ideal bir ilk kadro oluşturamayan hocaya kızgınız. 

Biz kime mi kızgınız? Takımı yarı yolda bırakıp giden futbolculara kızgınız,onuru ve şerefi için oynamak varken; para için oynayan futbolculara kızgınız,küme potasında dahi canını dişine takmayan futbolculara kızgınız,lavbali bir şekilde top oynayan futbolculara kızgınız.

Biz kime mi kızgınız? Bu şehire sahip çıkmayan, pandemi öncesi oynanan maçlarda stadı doldurmayan taraftarlara kızgınız, bu şehrin takımının haklarını koruyamayan yöneticilere kızgınız.

Bu Futbolla Anca Bu Kadar!

Birçok insan gibi bende Yeni Malatyaspor’un bu sezon, oynamış olduğu futbol ile Süper Lig’de kalmayı hak ettiğini düşünmüyorum. Daha doğrusu, bu sezon değilde; bu sezonun ikinci yarısında oynamış olduğu futbolu kast ediyorum. Sergen Yalçın döneminden sonra büyük bir çöküşe geçmemiz, hiç de elle tutulur bir durum değil. Bu takım; ligin ilk yarısında UEFA’da oynamayı hedeflemiş amma ve lakin ligin sonunda küme düşmeyi garantilemiş. İşte, buyrun kulübün vizyonunu siz değerlendirin.

Paran Yoksa Zorlama!

Sayın Adil Gevrek, belli zor bir süreç geçirildi. Çok sıkıntı çektiniz, eyvallah. Fakat; madem kulüpte finansal bir sorun vardı, neden bu sorunu çözmenin yollarını aramadınız? Hadi aradınız... Neden aradığınızı bulamadığınız halde bu kulübü bu denli zorlu şartlar içerisine koydunuz. Madem gerekli finansal desteği sağlayamadınız, neden bir başkasına bu görevi devretmediniz? Neden inatla bu kulübü parasız idare etmeye çalıştınız? Bu soruların yanıtını verebilecek misiniz? Yoksa sessiz kalıp bir köşeye mi çekileceksiniz? Eğer böyle bir mevkiye iştirak ediyorsanız, eminim bu soruların yanıtını da vermek zorundasınız. Bu şehir, bu şehrin insanları sizden bir açıklama bekliyor.

Ligden Düşme Olur Mu? 

Bana sorarsanız “OLMAZ” görüşündeyim. Çünkü; siyasetçiler buna izin vermeyeceklerdir kanaatindeyim. Her ne kadar bir spor dalı olsada futbol, bir o kadar da güzel bir siyasi arenadır. Bence, siyasiler bu arenada vatandaşı memnun etmek adına bu kararın alınmasına ortam hazırlayacaklardır. Fakat bu hamle bizim Malatyaspor’u ligde kaldı diye eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmeyecektir. Biz yine gerekli gördüğümüz yerlerde; gerekli söylemleri yazacağız, çizeceğiz, haykıracağız.
Bu şehri, bu takımı kurtlar sofrasında yalnız bırakmayacağız. Unutmayalım ki; “Başka Malatyaspor Yok, Başka Malatya Yok!”

Yazarın Diğer Yazıları