Yasir Keskin

Adilci Değiliz ADİL'İZ'

Yasir Keskin

Son zamanlarda, yine sosyal medya üzerinden bir oluşum başlatmaya çalışan bir grup taraftarın, Başkan Adil Gevrek’e olan söylemleri bir hayli yakışıksız kalmaktadır. Aslında yakışıksız olan Başkan Gevrek’i eleştirmeleri değil, çirkin ithamlarda bulunmalarıdır. İnsanlar ister kabullensin, ister kabullenmesin; bu adam bu takımın başkanıdır ve Malatya halkına yakışan başkanına, takımına sahip çıkmaktır. Elbette yapılan birçok hata, gelişigüzel yapılmış birçok iş vardır. Fakat bunların hiçbiri bir şehrin hayallerini yöneten, bir şehrin simgesi haline gelmiş Yeni Malatyaspor Kulübü’nün başkanına, ağır ithamlarda bulunacak kadar ileri gidilmesi gerektiğini ifade etmez. Her ne olursa olsun bir çizgi olmalıdır ve bu çizgi geçilmemelidir, yapılacak bir eleştiri varsa bu çizgiler göz önünde bulundurularak yapılmalıdır düşüncesindeyim.


Güzel Oyunlar Kötü Sonuçlar


Süper Lig’in geride bıraktığımız ilk iki haftası sonrası, oynanan oyundan bir hayli memnun kaldığımı dile getirmek isterim. Sonuçlar her ne kadar bizleri tatmin etmemiş olsada, saha içerisinde oynanan oyuna baktığımızda, çok rahat bir şekilde “Bu Takımda İş Var” diyebiliriz. Özellikle de, ilk iki haftada eksik oyuncularımızın olması hasebiyle bu çıkarımı daha da rahat bir şekilde yapabiliyorum. Eksik oyuncularımızın da bir an önce takıma takviye edilecek transferle birlikte daha sağlam döneceğini hesaba katınca, bu yıl yeniden Avrupa Kupaları’nda boy gösterebileceğimizin heyecanı içerisine girmiyor da değilim. 


“Şehidim” ’in Emanetisin Umut Bulut


Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Kayserispor’dan takımımıza takviye ettiğimiz Umut Bulut, beklenen performansın kat kat altında kaldı. Ama burada Umut Bulut’u suçlu bulmuyorum tabiki de. Yaşı itibariyle, bir takımda birinci santrafor olarak oynamayı kaldıramayacak bir düzeyde şu an da kendisi. (Evet burada bir yönetim hatası var.) 


Aslında, Umut Bulut’un performans kısmını burada değerlendirmek için yazmadım bu yazıyı. Aynı Adil Gevrek’te olduğu gibi Umut Bulut üzerinden, sosyal medyada yapılan hakaretvari sözlere ithafen yazdım açıkcası. 

Futbolculara karşı aslında bu kadar hakaret, bu kadar argo kelime kullanılmasına karşı birisiyim. Ama bu sefer konu, Şehit babasını kendi elleriyle toprağa vermiş bir Şehit çocuğu olunca, bu konuyu yazmadan duramadım. 


Hain bir terör saldırısı sonucu Şehit olan Kemal Bulut’un (Umut Bulut’un babası) oğlunun, aslında bir futbolcu olarak değil de, bir Şehit evladı olarak gözetilmesi ve kendisine sahip çıkılması gerekmektedir. Umut yaşı itibariyle, eski performansının kat kat altında olabilir, hatta altındadır bunu kabul etmeyen kimse yoktur. Ama Umut Bulut her haliyle saygıya, hürmete ve sevgiye layık bir insandır ve bu böyle olmalıdır. Bakınız arkadaşlar; bu ülke, bu millet ve bu topraklar için gözlerini bile kırpmadan canlarını vermiş insanların; çocukları da, aileleri de (mesleği her ne olursa olsun) hiçbir şekilde bir hakarete, bir küfre maruz kalmamalıdır. Bu şehrin evlatlarına, bu ülkenin çocuklarına bu yakışmaz. 

Yazarın Diğer Yazıları