Yasir Keskin

Adaletli olun!

Yasir Keskin

Türkiye Futbol Federasyonu’nun şehrimizin belkide kayısıdan sonra ki en büyük değeri sayılan; alevi, sünni, sağcı,solcu, AK Parti’li, CHP’li, MHP’li vb. vatandaşların ortak değeri olarak bilinen, tüm hemşehrilerimizi aynı çatı altında toplayan, şehrimizin medarıiftiharı; Yeni Malatyasporumuz’a karşı oynan kirli oyunları esefle kınıyorum.Buradan sevdasına sahip çıkmak isteyen, Malatyasporumuz’u alçakça oynan kirli oyunlara kurban etmek istemeyen tüm hemşehrilerimi sesimizi duyurmaya, haksızlıklara karşı “DUR” demeye, Malatyasporumuz’a sahip çıkmaya davet ediyorum. 


Hakem Hatası Değil, Bariz “ŞİKE”


Yeni Malatyasporumuz üzerine oynan kirli oyunların adına; hakem hatası diyen, şehrimizin takımına kin tutan, düşmemizi isteyen her kim varsa bunun hesabı sorulmalı. Çok net, bariz bir şekilde açık olan “ŞİKE” kumpasına sessiz kalan ne kadar insan varsa hepsinden hesap sorulmalı. Malatya halkının; sabrıyla, sevdasıyla ve hayalleriyle oynamaya çalışan her kim varsa; hesabı sorulmalı.

Şehrimizin önde gelen siyasetçileri, kanaat önderleri, üst düzey iş adamları ve her bir vatandaşımız; bu “ŞİKE” kumpasının hesabını sormalı.

Haftalardır oynanan müsabakalarda Yeni Malatyasporumuz’un aleyhinde verilen yanlış kararlar tek tek izlenmeli, bu şaibeli kararlara imza atan; hakemler ve bu kararların alınmasına ortam hazırlayan yöneticiler ahval her ne olursa olsun “ADALET” önünde gerekli cezayı almalı. Malatyaspor sahipsiz bırakılmamalı.


Türk Futbolunun Kanayan Yarası “FENERDASYON”

Evet, “Federasyon” değil yanlış okumadınız; “FENERDASYON”Türkiye futbolunun, “ŞİKE”’ci kulübü. Sadece bu yıla mahsus değil, her sezon bariz bir şekilde şike yapan Fenerbahçe Spor Kulübü, artık Türk futbolunun kanayan bir yarası vaziyetini almış durumda. Yıllardan beri gelen TFF yöneticilerinin; çok açık bir şekilde desteklemekten çekinmediği, her sezon arkasında dim dik durduğu ve kayırdığı Fenerbahçe Spor Kulübü... 

Artık düzen değişmeli. Bu ve bunun gibilerine fırsat verilmemeli. Anadolu kulüpleri bir an önce bir ittifak içerisine girmeli ve Türk futbolunun kaderini, mazisini ve tarihini yeni bir sayfa açarak değiştirmeli. Yoksa “Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş bu ligden kimseye ekmek çıkmaz.”


Kendinize Gelin!


Hakem hatalarını geçtik, o şöyle bir kenarda duruversin. Peki 2-1 öne geçtikten sonraki halimize ne demeli? Rakibin üzerimizde baskı kuracağını bile bile; oyunu yavaşlatma ve soğutmak gibi bir girişimde bulunma zahmetine bile giremiyoruz. Defans hattımızdaki koca boşluğun; bizi en ufak bir atakta bile mağlup duruma düşüreceğini bildiğimiz halde, ısrarla topu oyunda tutmaya çalışıyor ve bir türlü skorun üstüne yatamıyoruz. Ondan sonra da her elimizden kaçana; “Ah-Vah” ediyoruz. Ama iş işten geçtikten sonra edilen bu yakınmaların, her hafta tekrar etmesinin kimseye bir faydası olmadı/olmaz da.

Yazarın Diğer Yazıları