Yasir Keskin

44 Kere Maşallah

Yasir Keskin

Yeni sezona kötü başlayan temsilcimiz Yeni Malatyaspor’da, ardı ardına gelen transfer haberleri hepimizi heyecanlandırmıştı. 


Sezonun ilk 3 haftasında beklenen performansı gösteremeyen temsilcimiz, yapılan bu transferler ile kadrosunu iyiden iyiye güçlendirdi. Bu hafta evimizde oynadığımız Antalyaspor müsabakasında alınan bu galibiyet ile birlikte de taraftarlara: “BİZ HAZIRIZ” mesajı verildi.


Stoper Sıkıntısı Kalmadı


Henüz takımla birlikte çok fazla antrenman yapma şansı bulamayan yeni transferlerimiz; Semih Kaya ve Wallace, Antalyaspor karşılaşmasında Hamza Hoca’nın almış olduğu riskli karar ile ilk 11’de kendilerine şans buldular. Semih ve Wallace kendilerine verilen bu şansı gayet iyi değerlendirdiler ve geçtiğimiz haftalarda stoper bölgesinde yaşanan sıkıntılarını giderebilecek bir ikili olduklarını; hem hocaya hemde taraftarlara göstermiş oldular. Hamza Hoca almış olduğu bu karar ile birlikte; hem yeni transferlerimize özgüven kazandırmış oldu, hem takımı daha iyi bir şekilde analiz etme fırsatı buldu, hemde elindeki imkanlar dahilinde futbolseverlere harikulade bir futbol şöleni yaşatmış oldu. 


Önümüzdeki hafta verilecek olan milli maç arasında takımın daha iyi ve daha hızlı bir şekilde toparlanacağından eminim. Yapılan antrenmanlar; eksiklerin ve adaptasyon sürecinin de aşılmasında büyük bir etken olacaktır. Özellikle; Semih ve Wallace ikilisininde katkılarıyla, çok daha farklı bir Yeni Malatyaspor izleyebiliriz.


Abdulsamed Heyecan Veriyor


Bu hafta Antalyaspor ile oynadığımız maçta, Malatyaspor alt yapısından yetişen ve yıllardan beri A Takım’da oynayan fakat bir türlü forma şansı bulamayan Abdulsamed, bu hafta Hamza Hoca’nın insiyatifi ile birlikte kaleyi Herrera’dan ödünç aldı. 


Maçta Antalyaspor’un kalemizde çok fazla tehlikeli pozisyona girememesi hasebiyle, çok fazla ismini andıramamış olsada, Abdulsamed gibi bir kalecinin kalede olması tüm Malatyalılar’a heyecan verdi. 


Geçtiğimiz yıl kalemizi koruyan Fabien Farnolle’ün yan toplardaki başarısızlığını hala akıllarımızdan çıkaramazken, bu hafta kalemizi koruyan genç Abdulsamed’in ceza sahamıza atılan toplarda ki korkusuz çıkışları ve topu tokatlamaları gerçekten muazzam olduğu kadar bir o kadar da gurur vericiydi. 


Taçsız Kral “Benjamin Tetteh”


Uzun bir aradan sonra yeniden, hep birlikte taş gibi bir santrafor oyuncusuna sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz içimizde. Saha içerisindeki hal ve hareketleri ile takıma güven veren Tetteh, Antalyaspor karşılaşmasında atmış olduğu bu gol ile birlikte; taraftarlarımıza  “Ben Hazırım” görüntüsünü/mesajını verdi. 


Güçlü fiziği ve kaliteli görüntüsüyle kısa sürede taraftarın gözdesi haline gelmeyi başarabilen Tetteh, topu ayağına aldığı her pozisyonda izleyenleri ayaklandırmayı başarıyor. Santrafor bölgesi ile kısıtlı kalmayan Tetteh, sahada adımını atmadık yer bırakmıyor; ne kadar istekli olduğunu ve ne kadar doğru bir transfer hamlesi oluğunu bizlere gösteriyor.

Genel Olarak İyiyiz

Takımı genel olarak ele aldığımızda, oturmuş veya oturmaya yakın bir stoper hattına sahibiz. Beklerimizi değerlendirdiğimizde ise Karim Hafez’in performans olarak çok iyi bir seviyede olduğunu söyleyebilir, Chebake’nin ise alternatifi olmasından ötürü; geçtiğimiz yıllardaki performansına nazaran, bu yıl daha istekli ve sürekli performansın üstüne çıkmaya çalışan bir futbolcu görüntüsü verdiğini söyleyebiliriz. 


Orta alanda, genel olarak Aquah ve Ahmet ikilisini tercih ediliyor. Bu ikili geçtiğimiz yıl da kadromuzda bulundurduğumuz, takıma yabancı olamayan, lige hakim futbolcular. Özellikle; Ahmet Ildız üzerinde durmak istiyorum. Bu yıl gerçekten beğenerek izlediğim Ahmet, her geçen gün performansının biraz daha üstüne çıkmaya gayret ediyor ve güzel bir görüntü veriyor. 


İleri hattımızda; Adem, Cueva, Lukoki ve Tetteh’i değerlendirirsek; bu oyuncuların birbirleriyle kısa sürede bir uyum yakaladıklarını ve hücum hattımızın gayet sağlam olduğunu dile getirebiliriz.Ayrıca bir parantezde, kulübede görev bekleyen oyuncularımıza açalım. Uzun zamandır beklediğimiz derin kadroya ulaştığımızı söyleyebilir ve oyuna sonradan girip katkı verebilecek oyuncularımızın olduğunu da dile getirebiliriz.

Yazarın Diğer Yazıları