Psk.Dnşm.Şeyda Şahin

Andulasyon nedir? Ne için kullanılır?

Psk.Dnşm.Şeyda Şahin

Andulasyon, sözcük anlamı itibariyle dalga yaratma, dalgalanım anlamına gelen “andulasyon” sözcüğünden türetilmiştir. Andulasyon terapisi; organizmanın korunma sistemlerini ve hücre gelişimini destekleyen, geniş bir frekans alanında dokularda biyolojik rezonans titreşimleri üreten, mekanik vibrasyon ile kızılötesi derin ısının kombinasyonundan oluşan yeni jenarasyon, biyofiziksel bir bütüncül terapi yöntemidir.

DAHA AZ STRES, DAHA İYİ UYKU

Stres; vücudun çeşitli içsel ve dışsal uyarılara verdiği otomatik tepkidir. Gündelik yaşamda karşılaşılan olaylar sonucu hissedilen sıkıntı ya da zorlanma durumudur. Çağın hastalığı stres, her türlü hastalığa zemin hazırlıyor.

Stres için; Andulasyon Terapi Sistemi ile Önerilen Programlar

RELAKSASYON
 
Bu programın seçilmesiyle vücutta derin gevşeme sağlanmaktadır. Böylece birikmiş streslerimiz kolayca atılabilir, vücudun kendini onarma işlevinin yerine getirilebilmesi için enerji kazanılabilir. Bunun sonucu uyku bozukluklarında önemli düzelmeler ortaya çıkar.

AYAKTA REFLEKSOLOJİK UYARILAR

Bacak ve ayaktaki kan dolaşım bozukluklarını düzenler, bu bölgelerde çıkan ağrıları azaltır, kan ve lenf dolaşımını hızlandırır, bağışıklık sistemini güçlendirir.

DERİN KISA UYKU

Tükenmişlik sendromu riskini ve mevcut stres durumunu hızla rahatlama sağlayarak ortadan kaldırır.

DERİN GEVŞEME

Uyku sorunu olanlar, halsizlik ve yorgunluk belirtileri gösteren kişilerde sinir sistemi üzerinde pozitif etki ortaya çıkarır. Tıpkı meditasyon yapıyormuşçasına rahatlama sağlar ve stresi azaltır.

STRESLE BAŞ EDEBİLME

Nöro – vejetatif sistemdeki defansı azaltmak suretiyle stres yapan faktörlere karşı vücutta tolerans gelişir. Böylece stresle mücadele edebilme kabiliyetimiz artar.

TÜKENMİŞLİK SENDROMU – BORNOUT

Düzenli bir andulasyon uygulaması, ölçülebilir şekilde strese dayanıklı kılıyor. Çünkü bir taraftan sinir hücreleri arasındaki bilgilerin aktarımını iyileştirir. Öte yandan bedendeki sıvı akışının daha sağlıklı olmasını sağlar.
  
Sonuç olarak ; “Andulasyon” teknolojisinin temelini oluşturan stokastik vibrasyon ile birlikte uygulanan derin kızılötesi ısıyla ciddi bir relaksasyon hissi oluşturulur ve bu da sağlığın korunması ve geliştirilmesinin temel bileşenlerinden biri olarak kabul edilen uyku kalitesine çok ciddi katkılar sağlar. Böylece strese bağlı oluşabilecek bütün kronik hastalıkların bir ölçüde önemi alınmış olur. 

Yorumlar 1
Ramzan çetinel 28 Temmuz 2020 21:13

Fevkalede bir açiklama doktur hanım uyku anında sürekli bir kabus içinde oyanıyorum 10 dakila sonra tekrar uykuya dalıyorum yine aynı kabusla karşi karşiya kalıyorum sürekli olan bo oyku düzenini nasıl normale dünüştürebilirim tedavisi varmı Beni aydınlatır care olursanız size minnettar olurum Yeni yazılarında ve bilginde gurüşmek özere selâmlar

Yazarın Diğer Yazıları