Mesut Parlak

Sancaktar Mahalleli Ethem

Mesut Parlak

Değerli Heşerilerim, son Malatya Malatya bulunmaz eşin yazım dolayısiyle bizzat arayan, mesajla kutlayan dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Malatyalı yurttaşlar benim için çok değerli ve saygındır. Malatyalı olmanın değerini en iyi bilenlerden olmakla da her ortamda övünürüm.Malatya ziyaretlerimi de “Umre” olarak dile getiririm.

Malatyalı ilkelidir, sözünün eridir, yiğittir, vefalıdır, haksızlığa asla evet demez. Daima karşı durur.Malatya medyasında yukarıda saydığım ilkelere bağlı,vkalemini satmayan yiğit kalemler vardır. Özünü söylersem;İnsan olmanın tüm erdemlerine sahiptir, sevgili Malatyalılar.
       

Çok  sevdiğim bir kardeşim de telofonla Malatya'dan sitem etti. Sayın Ethem Sancak için yazdığım yazıda ki yanlışlıktan söz etti. Nasıl diye sorunca da devam etti;

Hocam neden hemşerilik beratına karşı çıkıyorlar. Malatya da “Sancaktar mahallesi”(Eski Cingenlik) var. Bu değerli iş adamının   soyadı oradan geliyor. Ayrıca “Ethem in Degirmanı” sizin Mücelli caddesindeki yıkılan evinizin yanında. Ethem'in Camisi var. Yazı yazarken bu isimlerden esinlenmeli idin.

Durum böyle ise gardaş çok üzülürüm. Ama yerel hiçbir kaynaktan böyle bir bilgi almadım. Bu saygın iş adamı için bir öneride bulunmak istiyorum. Bir dereceye kadar durumu düzeltelim.Önerim şu; Ülkenin bu değerli insanına  ya İnönü veya  Turgut Özal Üniversiteleri “FAHRİ DOKTORA” vermeli, yada kentin en görkemli bir bulvarına adı verilmeli. Kentimin büyükleri bunu unuttular mı ,yoksa kısa bir zamanda yapacaklar mı? "Hocam!..Yüreğimizin yandığı bir sürü mesele var onları neden yazmıyorsun" diye sitem ediyorsunuz. Bana kent için hem olumlu, hem olumsuz yaşadığınız konuları detayı ile yazarsınız, bende tarafsız, hiçbir etki altında kalmadan derinliğine araştırır dile getirmeye çalışırım. Sağlıkla kalın.

SON SÖZ: BİR ŞEYE SAHİP OLMAK DEĞİL....LAYIK OLMAK ÖNEMLİDİR. -ERİCH FROMM-

Yazarın Diğer Yazıları