Mesut Parlak

Ortak değerimiz Malatyaspor

Mesut Parlak

Değerli Malatyalı Okurlar; Bugün yıllar sonra ilk kez yerel basında, kentim ve insanları için çok önemli sosyal bir konuya değinmek istiyorum. Bu fırsatla da tüm hemşehrilerime selam ve sevgilerimi iletiyorum.
        
Değerli Okurlar; Belli yaşı aşmış hemşerilerim, Malatyaspor tarihini  iyi bilirler. O yüzden genç kuşaklar için güzide kulübümüzü kısaca tanıtmak istiyorum.
     

Malatyaspor 1966-67 yılında ilk kez 2. ligde futbol yaşamına başlamıştır. Kurucusu Malatya’nın saygın ailelerinden, rahmetli  Avukat Avni Gebeş’ti. Kulübün yapılan ilk kongresinde, o dönemin Belediye Başkanı olan rahmetli Turgut Temelli başkanlığa seçilmişti.
       

Malatyaspor, 1983-84 yıllarında bulunduğu 2. ligden, 1. lige namağlup olarak yükselen Doğu’nun  ilk takımıdır. Aynı zamanda 1. ligde, doğunun en uzun süre oynayan takımı olmuş, 1987-88 sezonunda FB, BJK, GS ve TS’yi mağlup etmiştir. 1989 -90 sezonu ise talihsiz bir yıl olmuş, Malatyaspor’a karşı yapılan şike oyunuyla kulüp 2. lige düşürülmüştür. Bunun üzerine yargıya gidilmiş ve kulübümüze şike yapıldığı mahkemece kanıtlanmıştır. Buna rağmen Malatyaspor yine de 2.lige düşürülmüştür.

     

Malatyaspor 1986 yılında, Yeni Malatyaspor adıyla yeni futbol yaşamına başlamıştır. Ve içtenlikle belirtmeliyim ki, şu anda Malatya’nın daha iyi bir sosyal aktivitesi yoktur.

Kuruluşundan bugünlere gelene kadar emek vermiş tüm kaybettiklerimize rahmet, yaşayanlara da sağlıklı ömürler dilerken,  kentim adına da şükranlarımı sunuyorum. Hele de, adı Malatyaspor tarihine altın harflerle yazılan, Efsane ve Onursal Başkanı’mız rahmetli NURETTİN SOYKAN’ı Malatya halkı asla unutmamış ve unutmayacaktır.

 Malatyaspor için her kentli kendi çapında o dönemlerde katkıda bulunmuştur. Zaman zaman ekonomik sıkıntıları olduğunda çeşitli kuruluşlar ve İstanbul’da ki iş adamları çok destek vermişlerdir. Turan Çevik dönemi ve bugünkü Başkanımız Sayın Adil Gevrek dönemlerinde kulüp kendi yağıyla kavrulmuştur.Özellikle belirtmeliyim ki; Adil Başkan döneminde bu yönetim maddi olarak kimsenin kapısını çalmamıştır.

Sevgili Hemşehrilerim; Adil Başkan’ın 1. Lig’den alıp, Süper Lig'e taşıdığı Malatyaspor, geçen yıl Erol Bulut’la başarılı olmuş, bu sene de Sergen Yalçın’la büyük başarılara imza atacağından asla kuşkumuz yok. Malatyaspor artık Süper Lig'de dört büyüklerin bile korkulu rüyası haline gelmiştir. Sergen Hoca da, çok başarılı bir teknik direktörlük yapmaktadır.

Değerli Okurlar; Süper Lig takımları tam bir borç batağında.Özellikle dört büyük kulüpler. Bizi şu anda ilgilendiren Malatyasporumuz.Kulübümüz , spor otoritelerince de övgü ile anılmakta.
   

Sayın Başkanım Adil Gevrek; yıllarca Malatyaspor için çok değerli başkan ve yönetim arkadaşlarımla birlikte kulubümüze destek olmaya çalışmış, yönetim deneyimi olan bir ağabeyin olarak seninle dertleşmek istiyorum. Başkanım, seninle bir kez karşılıklı bir yemekte etraflıca takımımızı konuşmuş ve seni yakından tanıma fırsatım olmuştu. Daha önce seni hiç görmediğim gibi tanımıyordum da.

Gördüğüm kadarıyla sadece profesyonel futbolu bilmekle kalmıyor, aynı zamanda teknik direktör ve oyuncu seçiminde de çok başarılısın. Hele de şu dönemde, Süper Lig takımlarının hepsinin büyük bir borç batağı içinde olduğu düşünülürse, kesin bilmemekle beraber, kulübün çok büyük bir borcu olduğunu sanmıyorum. Tüm bu yönetimsel başarılarda, başta sen ve yönetim kurulu üyelerini de yürekten kutluyorum. Sergen Hoca çok isabetli bir seçimdir. Yiğit, özü sözü bir, futbolu çok iyi bilen bir hocadır. Kulübümüz bir Anadolu kulübü, nasıl yönetilir, ne gibi sıkıntıları var taraftarlar bilmez.Kazanırsan alkışlanır, kaybedersen eleştirilirsin. Başkanım sen bu sıkıntılarla boğuşurken, yetmezmiş gibi bir de şu anda özellikle büyük kulüplerin de sıkıntı çektiği menfaat guruplarının faaliyetleriyle de karşılaşabilirsin. Özellikle de bedava bilet talebi yaygındır. Bedava bilet alsalar bile maça girmez, paraya çevirirler.Bunlar sayıca da az da değillerdir. Bunların bilet talebi kabul edilmeyince provokatörler derhal iş başına geçerler ve stadlarda sesler yükselmeye başlar. Bu öyle bir hale gelir ki, kapalı kapılar ardındaki dedikodular yetmez, fısıltı gazetesi etrafta dolaşmaya başlar. Devamında para talepleri, aslı astarı olmayan dedikodular başlar. Uyduruk kanarya dernekleri gibi dernekler kurulup, para istenir. Yetmez, kulübün çok başarılı olduğu bir dönemde seçimlerde sözde aday çıkarmaya girişilip gözdağı vererek, yine para isteyebilirler. Hatırlarsınız, geçen yıllarda kulüp binası kurşunlanmıştı, sonuç ne oldu, suçlu veya suçlular bulundu mu? Yani daha bunlar gibi ne sıkıntılar çıkar da, uzatmak istemiyorum. Benden sana tavsiye yukarıda yazdığım gibi çıkabilecek iffetsiz taleplerle karşılaşabilirsin ,suratlarına çarp. Bu ahlaksız tekliflerin kimden ya da kimlerden geldiğini medyaya açıkla. Paylaş bizimle. Hatta bunları sadece yazmakla kalmayalım, ulusal  medyaya taşıyıp afişe edelim. Unutma ki tüm Malatyaspor’a gönül vermiş hemşehrilerin taş gibi yanında. 

Malatyaspor'a başarılı bir yıl ve yıllar diliyorum.

Değerli Malatyalı Hemşehrilerim; Malatyaspor, kentin en büyük aktivitesi olmakla kalmayıp, tanıtımı ve ekonomisi açısından da çok büyük bir değerimizdir. Bu kulüp hepimizindir. Bu değerin kıymetini bilelim ve halk olarak kulübümüze sahip çıkalım. Tüm hemşehrilerime sağlık ve mutluluk diliyorum.

Yorumlar 1
Mustafa 07 Ekim 2019 11:25

Hocam çok güzel anlatmışsınız yüreğinize sağlık güzel Malatyalı abicim

Yazarın Diğer Yazıları