Mesut Parlak

Metin Emiroğlu

Mesut Parlak

Malatya insanı kadir şinastır diye bilirim ve öyledir. Malatya’mız çok özel ve özellikli bir kenttir. Geçmişinden bu güne çok değerli insanlar yetiştirmekle kalmamış, yetişen bu insanlar hem ülke hem de kendi kentlerinin gelişimine büyük katkılar sunmuşlardır.
       
Neden bu yazıyı yazma gereği duydum. Genç kuşağın bu kentin yetiştirdiği bu değerli insanları tanısınlar ve unutmasınlar.

Değerli Hemşerilerim; Bu değerli insanlardan biri de Sayın Metin Emiroğlu’dur. 
        
1943 yılında Arapgir kazamızda doğmuş, ilk ve orta eğitimini Malatya’da tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiş, ayrıca aynı Üniversitenin İktisat Fakültesi İşletme Enstitüsünde yüksek lisans yapmıştır. Devlet planlama da uzman, Türk Tekstil Sendikası genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştur.

Sayın Emiroğlu’nu çoğu hemşerimiz, siyasetteki uzun dönemde hem ülkesi, hem de doğduğu kentine başta eğitim olmak üzere çok büyük katkılarda bulunması ile tanımaktadır.

Siyasete 1983 yılında rahmetli Turgut Özall’la birlikte kurdukları Anavatan Partisi ile başlamıştır.17. dönemde Bütçe Komisyon başkanı, 45. Hükümette Milli Eğitim Bakanlığı, 48. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmıştır. 

Değerli Malatyalılar; Sayın Emiroğlu Milli Eğitim Bakanlığı sürecinde kente eğitim ve spor konusunda çok büyük destekler vermiştir. Tüm orta eğitim okullarına araç gereç desteği veriyor, emde Malatya Eğitim Vakfının hayırsever iş adamlarının yeni okullar yapmaları için aracı oluyordu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesinin modern binalarının yapımındaki desteği unutulamaz.
Sayın Emiroğlu, 1985 yılında kurulan ve bu güne kadar 20.000’ini aşkın Üniversite öğrencisine burs veren MEV(Malatya Eğitim Vakfı) kurucu üyesidir. Bu vakıfta kurucular kurulu ve yönetim kurulu başkanlığı yapmıştır. MEB sırasında MEV için çok değerli bir hizmet yapmıştır oda vakfın vergiden muaf olmasını sağlamıştır. 

Değerli Okurlar; Diyeceksiniz ki bu yazıyı neden kaleme aldın? Sayın Emiroğlu siyasi yaşamı boyunca bu denli hizmetler yaparken, Malatya olarak biz Sayın Emiroğlu için ne yaptık? 

Hiçbir şey!..

Buradan kentin iki Üniversite Rektörüne seslenmek istiyorum. Sayın Emiroğlu her iki Üniversite vakfının kurucu üyesi. Özellikle İnönü Üniversitesine çok büyük hizmetler yapmıştır. Acaba İnönü ve Turgut Özal Üniversiteleri Fahri Doktora için bir atılımda bulundular mı? Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Gürkan, daha önceki başkanların aklına gelmemiş olabilir, siz Metin Emiroğlu adına yakışır bir bulvar veya meydana adının verilmesi düşünüldü mü? Bunları sizlere hatırlatırken üzülüyorum ama yazmak zorunda kaldım.

Sayın Emiroğlu’nun bunlara ihtiyacı mı var, hayır. Sayın Emiroğlu oturduğu koltuktan onur alan değil, oturduğu koltuğa onur veren bir insandır.
Bu değerli insanlar yaşarken ödüllendirilmelidir.
   
Sevgili hemşerilerime sağlık ve mutluluk dolu yıl ve yıllar diliyorum.

Yorumlar 1
Cesamin ÖZKAN 03 Ocak 2021 13:01

Metin Emiroğlu'nun bu övgüyü sayın hocam Mesut Parlak'tan almış olmasını değerli buluyorum. Umarım kent yönetiminde bulunanlar dikkate alırlar.

Yazarın Diğer Yazıları