Mesut Parlak

Malatya Malatya bulunmaz eşin

Mesut Parlak

Bu şarkının bestekarını alnından öpmek lazım.Gerçekten olağanüstü bir beste yapmış.Değil Malatya da, tüm ülkede sık sık söylenir. Yaşıyorsa allah uzun ömür versin,yaşamıyorsa ALlah rahmet etsin. Şarkının makamı çok güzel,ancak güftesinde eksiklik var.”Malatyalı, Malatyalı bulunmaz eşin deseydi anlamı çok daha büyük olurdu diye düşünüyorum. Bunu duyunca, Bestecinin cevabını duyar gibi oluyorum!.. Hocam benim besteyi yaptığım dönemde bu sözler çok uygundu.O dönemde yaşayan toplum yöneticileri ,bu günkü yöneticilerden çok farklı idi .
       

İşin bu tarafını bırakalım da bu günün Malatya ve yöneticilerinden söz edelim.Yerel gazetelerden öğrendiğime göre Malatya Belediye Meclisi ülkemin çok değerli eski Marksist, bugün AKP sempatizanı iş adamına “HEMŞERİLİK” beratı vermiş.Okuynca o kadar duygulandım ve mutlu oldum ki anlatamam. Bu iş adamı yakın bir zamanda “Tank Palet” fabrikasını Katarlı dostları ile birlikte 25 yıl bir kira vermeden  işletme hakkını mı,yoksa özelleştirilme mi olduğu belli olmayan bir anlaşma sonucu aldılar. Bu anlaşma ile TSK ve Türk Ekonomisini ihya edecekler.Yani bir tür TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN kozmik bürosunu aldılar. Böyle değerli iş adamına fahri hemşerilik verilmezde kime verilir.Yerel medyanın bazı iş bilmezleri bunu eleştiriyorlar. Geçmişte de Malatya nın en güzel parkına Abdullah Gül adını vermediler mi? O da o dönem Cumhurbaşkanı idi.Yöneticilerimizin Malatya deyimi ile “GÖZZÜNÜ YİYEM” nasıl gereğini yapıyorlar.Güçlünün yanında durmasını biliyorlar. Doğru olan bu değil mi?

Dönem “yağmur nereye yağıyor ,tarlanı oraya çekeceksin”.
       

Değerli hemşerilerim; Bu hemşerilik beratını Sn Gürkan'ın vereceğini asla düşünmem. Bu öneri bu dönem ülkenin parlatılmış ve iktidarın çok değerlisi iş  adamına hemşerilik beratı verilmesi AKP'li yerel milletvekillerinin önerisi ile olmuştur. Bu yapılanla Reis'i de mutlu etmişlerdir. Belediye Başkanı baskıya dayanamamış ve gündeme getirmiştir. Bu durumda sayın Gürkan'ı zor durumda bıraktılar. Yüreğiniz yetiyorsa bu öneriyi kim yaptıysa çıksın  ben önerdim desin, diyemezsiniz. Sayın vetkililer siz Malatya'yı seviyorsanız belediyenin ekonomik darlığına çare olun. Övünülecek meselelerde en önde, bu tür işlerde perde gerisinde !..
       

Vah Malatya vah. Ne günlere kaldın!.. Bu kente kimler geldi kimler gitti. Onları hatırlayın, ve onları gündeme getirin.
     

Çalışan gazeteciler gününde yaşananlar gerçekten utanç verici. Sizler konuşacak % 60'ın temsilcisi Sn Fatih Avcı'yı konuşturmayacaksınız.Üstelik konuşmacılar listesinde varken sonradan çıkarıyorsunuz.Topluca salondan çıkan tüm emekçileri ,Yerel medya  da bu yaşananları protesto edenleri yürekten kutluyorum. Etmeyenlere de selam olsun.

SON SÖZ: "CAHİLDE EKSİK OLAN AKIL DEĞİLDİR (o kurnazdır) EKSİK OLAN AHLAKTIR... " FERİT EDGÜ

Yorumlar 1
mehmet ali 13 Ocak 2020 12:34

HOCAM YÜREĞİNİZE SAĞLIK

Yazarın Diğer Yazıları