Mesut Parlak

 İzollu'ya kim sahip çıkacak?

Mesut Parlak

Değerli Okurlar; Malatya Kale (İzollu) ilçemizin Soğukpınar ve Düztarla Muhtarı Mustafa Gökhan feryat ediyor! Sebep ise onun sorumluluğunda olan bölgede 2 bin dönümlük tarımsal alan,  AKP’li belediye tarafından imara açılacak. Bu konu bir dost sohbetinde de dile getirilmişti ama ben ihtimal vermemiştim. Çünkü o, güzelim kaysı bahçelerinin olduğu alanların imara açılmasını bir tür akıl tutulması olarak düşünmüştüm!.. Gazetemiz Sözcü’de de haber olarak yer alınca yazmak şart oldu.

AKP’li Belediye Başkanı bu konuyu bir ay önce müjde olarak sosyal medya hesabından “30 yıllık hasretimiz bitti” diyerek paylaşmış!! Sayın Başkan, Muhtar Mustafa Gökhan çok ciddi iddialarda bulunuyor. Diyor ki;

-Burası tümüyle tarım arazisi ve üç bine yakın kaysı ağacı var. 
 

-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na giderek tarım arazisi olan yerleri boş alan olarak göstererek buranın imara açılması için müracaatta bulunulmuş. 
 

-Kayısı üretiminde, Kale ilçesinin en verimli topraklarının bu bölgede olduğunu belirtiyor ve boş kıraç araziler varken neden kaysı bahçelerinin olduğu yerler imara açılıyor?

AKP’li Belediye Başkanı Murat Koca’nın verdiği cevap da çok ilginç! Sözüm ona, o yörenin imara açılması önerisi onlardan (halktan) gelmiş. İmara açılınca da tarım da bitmezmiş, isteyen bahçe tarımını yaparmış, isteyen inşaatını. Sonunda da imara açılsa bile daha 3-5 sene sürermiş bu iş. Vatandaşı üzecek bir şey de olmazmış!!

Sayın Başkan; bakanlık müracaatında izin için sunduğunuz alanların neresi olduğunu kamuoyuna açıklayın.

Muhtarın iddia ettiği alanlar, kayısı alanları mı yoksa kıraç alanlar mı? Kıraç alanlar olsa muhtar niye imara açılmasına feryat etsin? Parti olarak bu arazi işlerinde rant konusu içinize işlemiş. Bu nasıl bir yeşil düşmanlığı? Zaten Malatya’da yıllardır, AKP’nin kazandığı ilçelerde güzelim cennet tarım alanları betona gömüldü.

Kale, Malatya’nın Çukurovası’dır. Gözümüz gibi korunmalıdır. Üç bin ağacın olduğu yeri imara açarken, “isteyen orada bahçe tarımı yapar” derseniz halkla alay etmiş olmaz mısınız? İlginç olan da muhtarın dediği “hepimiz AKP’liyiz, %95 oy verdik”!!

Bu uygulamaların olduğu kentimizde AKP’li milletvekillerinin sessizliğini anlarım da, Malatya’mızın tek CHP’li milletvekili cesur yürek Ağbaba’nın sessizliği neden? Ağbaba bu işler, partinin il başkanına havale edilerek çözülmez. Kamuoyu yaratılmalı.

Bu olay tek Kale’nin değil tüm Malatya’nın sorunu ve geleceğidir. Kentin yöneticileri, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Gürkan’ın da sorumluluğundadır.

En çok üzüldüğüm konu da, kentin bu tür olaylarında sivil toplum örgütlerinin sessiz kalması. Siz sessiz kalmaya devam ettikçe daha nasıl yeşil katliamları yapılacak, izleyin. Beydağı’na, Çin Seddi gibi binalar yapılırken ne siyasiler ne de halk sesini çıkardı, şimdi neden yaz ayları bu denli sıcak oluyor diye yakınıyorsunuz? Nedeni, TOKİ’nin yaptığı o ucube binalar.

Ne diyelim, hayırlara vesile olsun.

Yorumlar 1
Elazığlı 26 Eylül 2020 14:03

Meşhur düğün salonu alanı vardı, hem de Kale ilçesinin tam merkezi. Orası kullanılmadı tarım alanı imara açılıyor, çok ilginç değil, kim acaba bu imar rantı ile komisyon aldı.

Yazarın Diğer Yazıları