Mahir Temur

Yeşilyurt Belediyesi'nde neler oluyor?

Mahir Temur

Aslında tam olarak Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ne yaptığını anlamış değilim.

Bence, 31 Mart seçimlerinden sonra Malatya’daki tüm belediyeler içerisinde en aktif belediye Yeşilyurt Belediyesi’ydi.

Diğer belediyelerin pasifliği veya Büyükşehir Belediyesi’nin “yapmış gibi” halleri yüzünden belki Yeşilyurt Belediyesi öne geçti.

Fakat kim ne derse desin işleyen bir çark vardı.

Ama durup dururken Başkan Yardımcısı Kadircan Esen istifa etti.

Bazı müdürler mesela Fen İşleri Müdürü istifa etti.

Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri görevinden alındı.

Direkt Başkan Çınar’a bağlı olan Basın Birimi, basın ile alakası olmayan Başkan Yardımcısı Mehmet Cüreoğlu’na bağlandı.

Kısa bir zaman sonra basın müdürü İsa Yumuk'un görevi değiştirildi.

MASKİ’den transferler başlamıştı daha önce…

Hatta bu transferler başladıktan sonra “Meşaleciler Yeşilyurt Belediyesi’ne dönüyor” tarzı dedikodular duyuyorduk.

Ahmet Çakır’ın etkisi olduğu söyleniyor bu transferlerde…

Bilemiyorum ama işleyen bir çarkın dişlileri son altı aydır sürekli değişiyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı en çok eleştirdiğimiz konu, takımını bir türlü kuramamasıydı.

Sürekli birileri değişiyordu.

Kadircan Esen’in istifa ettiği günlerde de yazmıştım.

Başkan Çınar bana göre Gürkan gibi etrafından çok etkileniyor artık.

Ve son 6 aydır sürekli birileri değişiyor Yeşilyurt Belediyesi’nde!

Mesela sormak istiyorum…

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın kaç danışmanı var?

İçeriden bi şey duymayabilirsiniz ama aynı Başkan Gürkan gibi danışmanlarınız çoğalmış!

Bence bu hal tarzı Yeşilyurt Belediyesi’nin menfaatine değil.

Ekibin önemine inanan bir başkan bu hataları yapıyorsa ve kimse uyarmıyorsa ortada ciddi bir sıkıntı var demektir.

Çok sevdiğim bir cümle ile bitireyim;

Mehmet Çınar’ın bu yaklaşımı hayra alamet değil!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 19
Selim 12 Mart 2021 12:28

Geçen dönem Battalgazi ve Yeşilyurt kendilerini dile düşürmüyordu o yüzden ikisi de yukarı zıpladı. Altını tutamayan vatandaşın diline düşen batmaya mahkum. Bu dönem büyükşehir, Battalgazi, Yeşilyurt üçü de altını tutamıyor. Tek çözüm Öznur abla

Cenk Aslan 12 Mart 2021 11:39

Bu yazıyı Mahir Bey siz mi yazdınız? Bu şehrin geri kalma sebebi dar klişe basit kof eleştiriler değil mi? Malum bir haber siteleri gibi olmaya mı karar verdiniz? Hani ehliyetli olmak,adaletli olmak, özverili olmak, vizyoner olmak, emek veren olmak, mütevazi olmak, devletin milletin kuruşunun hesabını gütmek üzerinden değerledirmeleriniz? Ne oldu ? Ne yapıyorsunuz? Yok meşale imiş, yok maskicilermiş, yok çakırmış. Bu mudur eleştiri nedeni. Yapmayın. Bari siz yapmayın. Memleketin en iyi doktoru Meşaleci olsa, Çakırın adamı olsa siz evladınızı o doktora mı tedavi ettireceksiniz yoksa iş bilmeyen reklamla lafla hasta bakmaktan çok müşteri kazanma derdine düşen doktora mı? Tüm mesel bu işte.

Yaşar 12 Mart 2021 10:07

Abdullah bey güzel yazmış ama iktidarda iken kimse nasihat dinlemez. Moğollar geldiğinde, maaşınızla, kıyafetinizle, onurunuzla oynamaya başladığında, hacı iyiydi çınar iyiydi ya dersiniz, bugün beğenmediğiniz herkesi mumla ararsınız.

Ahmet 11 Mart 2021 21:50

Halk herşeyi biliyor.Calisanlar heryerde konuşuyor.asil gitmesi gerekenler devletin koltuğunu gereksiz işgal ediyor.devletini seven insanlar aldı ceketini çıktılar.Bu memleket düzelmez bu gidişle

Abdullah 11 Mart 2021 21:43

Yeşilyurt'a tavsiyem büyükşehirin geçen döneminden ders alın, birbirinizi idare edin, birbirinizle uğraşmayın, vatandaşa hizmet yolunda yarışın, düşenin elinden tutun, proje üretin. Yoksa Moğol işgaline uğrarsınız, pişman olursunuz ama iş işten geçer. Kendim ettim kendim buldum türküsünü biz söylüyoruz siz de söylersiniz.

Serdar 11 Mart 2021 20:13

Mahir bey temcit pilavı mevzuna dönem meşale algısına sende mi dahil oldun. İnsanlar yetenekleri, bilgileri, tecrübeleri, çalışkanlığı, dürüstlüğü, ufukları, çapları hülasa ehliyet ve liyakati üzerinden değerlendirilir.Meşaleci olsa ne olur olmasa ne olur. İzollulu olsa ne olur olmasa ne olur. Alevi olsa ne olur Sünni olsa ne olur. Bütün dert makam mevki ve rant kavgasında ilke üzerinden değil stk aşiret parti ilçe üzerinden güç elde etmeye çalışmak/ Sizden beklemediğim bir yazı olmuş.

Bedri 11 Mart 2021 19:22

Olmadı Mahir bey bu yazı hiç olmadı. Bari sen yapma. Zora gelince meşale üzerinden saldırma etiksizliğe düşme. Maskiden gelen 3 kişi var. 2 tanesi Malatyalı bile değil. Nasıl meşaleci olacak. Kalan 1 kişi ise her devrin adamı. Her dönemde olan adam. Yaşar Karatasa da zevkle yağla çalıştı . Şimdide kent konseyinde yağlama ile meşgul. Kadircan Eaen hacı Uğurun sinerjim Ortağı değil miydi?

Cevdet 11 Mart 2021 13:52

Çınar'ın Selahattin başkanla rekabet edemeyeceği belli olmuştur. Yaren'e Başaran'a laf sokarsan sana Çınarlar Betonu hatırlatırlar. Hayırlı işler.

Curuk elma 11 Mart 2021 10:49

mehmet cinar güçlü ve liyakatli adamla çalışamaz.curuk çarık anca dişine gore.kadircan başkan ve bülent mudur yükünü alıyordu.bu saatten sonra o yükü çekecek yöneticisi yok.soruyorum 1 adamın yerine 3 adamın atanması neyin izahatı? milletin parasını niye çarçur ediyorsun kardeşim

İyi araştırın!!! 11 Mart 2021 08:43

Mahir bey iyi günler, Eskiden siz haberi araştırmadan yazmazdınız. Bence yeşilyurt belediyesinde harika işler oluyor. Size bilgiyi veren kişi ya da kişilere dikkat edin. Neden mi? 1- Kadircan esen durup dururken istifa etmedi trenden indi iyi araştırın 2- Fen İşleri Müdürü istifa edip ertesi gün başka biryer de işe başladı iyi araştırın 3- Basın birimi ile alakası olmayan dediğiniz başkan yardımcısının geçmişini iyi araştırın 4- danışmanlar çoğaldı demişsiniz azaldı iyi araştırın 5-Kent Konseyi yeri değişmiş kendine uygun müdürlüğe atanmış iyi araştırın Kısaca iyi araştırmadan yazmnayın. Yeşilyurt belediyesinde bence liyakat esaslı değişimler devam edecek. Size haberleri aktaran veya aktartan kişiler kendi yerinden korkuyor. Algı yaparak değişimleri durdurmaya çalışıyorlar. Ama çınar başkan liyakate bakar. Birde değişim iyidir ekibi diri tutar. Başkan çınar hatta değişimlere devam etmeli takip ediyoruz.

Emekci 11 Mart 2021 05:55

belediyeye girerken insan gibi konuşan hal hatır soran milletin hizmetine koşan insanlar artık cinar in yanında değil.diktator zihniyetli, makamını her şeyden yukarıda gören insanlar maalesef yeşilyurtta söz sahibi.cinar entube oldu ama farketmiyor

Calisan 10 Mart 2021 23:31

farka bak ve yaz mahir beg biz işçilere yapılan revamı? kadircan işçilerim açsa bende aç kalırım diye rest çekti yillardir çözülmeyen yemek derdimizi çözdü o gittikten sonra maaşımız kesildi bizi ısgem market fisine mahkum ettiler aradaki farka bak mahir beg

Mutsuz 10 Mart 2021 22:33

Burdan çınara sesleniyorum.personel mutsuz.muhtar mutsuz.onceden daha güzeldi herşey bir anda tepetaklak oldu.el at başkan

Sadi 10 Mart 2021 18:36

Sanki senin fikirlerin değil de duyumların bunlar Mahir bey. Adam Büyükşehir'deki arkadaşlarını dostlarını almadı. Bir yere ulaşamayan veya bir yeri kaybedenler meşale diye tutturuyor. Meşale algısı bitti. O yerini kaybeden kendine başka bir algı malzemesi bulsun.

Mehmet 10 Mart 2021 16:33

Kimi tranfer ederlerse etsinler ne büyükşehir ne yeşilyurt nede maski görevini yapmıyor, maskinin malatyanın kapaj su kaynağı çevresi kaçak yapılar ve besi ahırları ile kirletiliyor, maski büyükşehir ve yeşilyurt belediyeleri seyrediyor. Z2GU

C.c. 10 Mart 2021 16:14

Bunlar belediye tarafı, ya Yeşilyurt inşaat tarafı, gölge genel müdürü kim oranın. Bunu da geçtim yesilyurttaki inşaatlarda neden çınarlar gaz beton zorunlu. Gidin bi gezin şantiyeleri onları yazın mahir bey.

Melih 10 Mart 2021 15:15

Meşale konusunda sen yapma bari. Malatya'da meşale mi kaldı. Selahattin alakalı alakasız herkesi perişan etti ve kimse adamlara sahip çıkmadı. Kimi emekli oldu, kimi başka şehre gitti kimi de sağa sola sürülüp duruyor. Çınar, meşale orda kalsın Hacı Uğurla beraber giden kendi çalışma arkadaşlarını bile geri almaya cesaret edemedi. Maski'den aldığı arkadaşın referansı Çakır değil Özhaseki. Malatya'da hiçbir kurum artık Çakır'ı da Meşale'yi de takmaz. Meşale bir algıydı, balondu, söndü gitti, iyi de oldu. Artık herkes kendi işine baksın.

Hanifi 10 Mart 2021 14:30

Sanki Mehmet Çınar Selahattin Gürkan'ı geçmiş. Bunlar doğruysa

Belediyeci 10 Mart 2021 14:17

başkan zaman zaman bu tür hamleler yapabilir mahir bey.bunun neresi yanlış!!!

Yazarın Diğer Yazıları