Mahir Temur

Suçlu Hacı Uğur Polat mı?

Mahir Temur

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın MİAD üyeleriyle yaptığı toplantıda eski yönetimlere dair daha önce dillendirdiği konuşmaları biraz güncelleyerek tekrar dillendirmesi Malatya gündemine düştü.

Zaten uzun zamandır Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan gündem belirleme konusunda çok maharetli!

Yaptığı veya yapamadığı hizmetler ile gündeme gelemeyen Başkan Gürkan uzun zamandır yapay gündemler oluşturuyor maalesef!

Neredeyse iki yıl geçmiş halen eski yönetimlerin borcunu konuşuyoruz, Başkan Gürkan’ın 31 Mart seçiminde aldığı oyun aslında daha fazla olduğunu konuşuyoruz.

Borçla kalkıyoruz borçla yatıyoruz!

Sürekli yol yapıyoruz sanki!

El âlem Mars’a mekik indiriyor biz ise halen Akçadağ ile Malatya arasında kaç kilometre asfalt dökülmüştür, diye kafa patlatıyoruz.

Başkan Gürkan’ın söylemlerini çek etmek için uğraşırken o kadar bilgilendik ki asfaltın içindeki maddelerden tutun da ham petrolün damıtılmasından oluşan malzemeye ne kadar hidrojen ve karbon gerekli artık biliyoruz!

Mıcır ile katranı birbirine geçiren silindirin kilometrede kaç litre yakıt yaktığını dahi öğrendik!

Hepimiz formen olduk!

Abarttığımı zannedebilirsiniz ama ne kadar abartırsam abartayım Başkan Gürkan kadar mübalağa sanatını kullanamam!

Cumhuriyet rekorları, Türkiye rekorları, tarihler, coğrafyalar, kimyalar, Narmikan kavunları, bin yılın hizmetleri…

Her dalda altın madalyaya sahip olunan bir yerde asfaltın kimyasal özelliklerini bilmemin abartı olmadığını düşünüyorum!

Az kaldı, Hacı Uğur Polat vakasına geleceğim…

İşte 1,5 saatlik MİAD toplantısını izleyince AK Parti milletvekili Ahmet Çakır’ı aradım ve sordum.

Tefeci faizinden dahi daha yüksek faizle kredi çekilmiş lafını bizzat Başkan Gürkan söyledi.

Yüzde 55’lere varan faizlerle kredi çekilmiş!

Ahmet Çakır ortalama yüzde 8 faizle kredi çekildiğini söyledi.

Peki Başkan Gürkan kimi kast ediyor?

Ahmet Çakır’ın dönemi değilse tefeci faizinden dahi daha yüksek hangi başkan kredi çekmiştir?

Gürkan görevi Hacı Uğur Polat’tan almıştı.

Kısa bir dönem dahi olsa Meclis’ten borçlanma yetkisi almış Hacı Uğur Polat bu faiz oranlarıyla kredi çekmiş midir?

Şunu anlarım…

Yeşilyurt Belediye Başkanı iken tercih edilip Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanan Hacı Uğur Polat’ın arkasında durduğu siyasetçilerin o aday adayı sürecinde yanında durmadıkları için hem şimdiki vekillere hem de siyasete küsmüş olabilirsin.

Ben artık hiçbir mecrada yer almayacağım ve görünmeyeceğim, diyebilirsin.

Bu insani bir yaklaşımdır ve saygı duyulması gerekir.

Fakat alenen kendisinden sonra gelen bir belediye başkanı 2 yıldır bi şeyler söylüyor.

Ve aslında her insanın kaldıramayacağı sözler…

Başkan Gürkan, Cemal Akın’dan bahsetmiyorsa ve Ahmet Çakır her seferinde yalanlamışsa ortada sadece ve sadece Hacı Uğur Polat kalıyor.

Bu kadar açık!

Hacı Uğur Polat o kısa döneminde tefecilerin dahi uyguladığı faiz oranlarından daha yüksek bir oranla kredi çekti mi?

Siyasete küsmüş olabilirsin ama birileri, başkan da olsa, size iftira atıyorsa konuşmanız lazım!

Sessizlik kabul etmek demektir!

AK Parti’de aktif olarak siyaset yapan Ahmet Çakır dahi cevap verebiliyorsa açık açık bazı rakamları açıklayabiliyorsa Hacı Uğur Polat da Malatya kamuoyuna cevap vermelidir.

Başkan Gürkan’ın açıkladığı faiz oranlarıyla hangi başkan kredi çekti?

Hacı Uğur Polat’ın halefi diyor ki;

Bu milletin parasını hoyratça kullandınız. Tefecilerin dahi uygulamadığı faiz oranlarıyla kredi çektiniz. Böyle bir yönetim anlayışı olmaz diyor aslında…

Bu sözlerden sonra biz Mehmet Yaşar Çerçi’nin mi konuşmasını bekleyeceğiz yoksa Cemal Akın’ın mı konuşmasını?

Açık söylüyorum…

Bu saatten sonra “tefeci” damgasından daha kötü bir söylem karşısında susulursa kabul edilmiştir, diyeceğim.

Büyükşehir koltuğuna oturduktan sonra her ne kadar çok ağır eleştirmişsem de Hacı Uğur Polat’ı, yüzde 55’lere varan bir faiz oranıyla kredi çekildiği düşünmüyorum.

Ama kimse kusura bakmasın…

Bu saatten sonra söylenenin iftira olduğunu düşünüyorsanız çıkarsınız açık açık anlatırsınız!

Anlatamıyorsanız veya susuyorsanız bu “tefeci” damgası üzerinizde bir ömür boyu gitmeyecektir!

Görünmek istemiyorsanız en azından yazılı bir açıklama yaparsınız!

Bu saatten sonra yapılmayan konuşma, söylem veya açıklama kabullenmektir!

Bu kadar net!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 25
Adinyalan 28 Şubat 2021 18:29

Bu adama malatyanin gördüğü en büyük kabus yalan makinasi yalan söylemeyi adet edinmiş bir insan adaletli olacam dedi hak edenin hakkını verecem ilk okul mezunu olan üniversite mezunlarından daha iyi sitatude dedi güya ayarlayacaktı o da yalan oldu üniversite mezunlarının hizmetli olduğu ilkokul mezunlarınınsa teknik eleman olduğu tek belediye malatya büyük sehir belediyesi oldugunu bilin

Fake danışman profiller 27 Şubat 2021 17:04

Merhaba Mahir bey size zahmet başkanımızın profilini altına yorum yazanları ve tekrar paylaşım yapan profillere iki dk bakarmisiniz ... Sonradan açılmış resimler internet ten kopyala yapıştır hiçbir paylaşımı olmayan sadece başkanın profiline yorum yazan sahte profiller ...ilginize sunulur..

Berat 27 Şubat 2021 00:20

Hacı kalsaydı Malatya bambaşka bir Malatya olurdu. Kısır çekişmelerle geçmişi karalamakla zaman geçirmezdi. Vekillerle partiyle kavga etmezdi. 112 günde 112 proje yapan adama 5 yıl verseydiniz neler yapmazdı ki. Ak Parti bir akıl tutulması yaşadı, hiçbir projesi olmayan, kibir abidesi, söylediği yalanlara kendisi de inanan, ekip kurmayı bile beceremeyen, personelle kavgalı, parti ile kavgalı, matematik bilmeyen birini tercih etti. Sonuçlarına da hepimiz katlanıyoruz. Ankara İstanbul kaybedildiği için oluk oluk para akıyor o proje yapacağına yatırım yapacağına kendi gölgesi ile kavga ediyor. Allah sonumuzu hayretsin.

Cenk Aslan 26 Şubat 2021 14:22

Samimi ve abartısız söylüyorum Mahir bey gibi 10 gazeteci daha olsa bu şehir ayağa kalkar. Aldıkları üç kuruş için susan gazeteci ünvanlı kişilerin az günahı yok. Hacı Uğur gibi onlarda çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapıyorlar. Hacı Bey başkan olmak başkan kalmak için ne hak gözetti ne hukuk. Üstelik dindar kisvesi ile bütün dindarlara zarar vererek yaptı. Olan Malatyaya oldu. garibim dindarlar , meşaleciler, adıyamanlılar , çakırın adamalrı hepsi mağdur oldu. Sebep hacı beyin ihtirasları ve ihtirası için haramları bile helal görmesi. Ve tabiki yanında taşıdığı iş bilmez adamlarda cabası oldu. Malatyada dünya görüşü hiç önemli olmadan namuslu medya, namuslu stk artarsa namuslu siyasetçi namuslu bürokrat artyarsa malatya vallahide şaha kalkar billahi de şaha kalkar.

Belediye 26 Şubat 2021 08:53

Selahattin Başkan geçmişle hala yanlış ve sahte rakamlarla uğraşıyorsa bunun vebalinin yarısı Ekibine aittir.Gerçekler yerine başkanın kulağına hoş gelecek şeyleri fısıldayanların başı Cemal nogaydır. Kamudaki tecrübesi özel kalemlikten öte olmayan,emeğinin karşılığında ilgili bakanının müşt. Yard. verdiği biri.Belediyeyi bilmez. Ama bildiği tek şey orda kalmak amacıyla geçmişe ait yalan yanlış bilgileri sulandırıp servis etmek.Adaylığının açıklandığı ilk günden itibaren S. Gürkan’a bilgi ve kaynak sağlayıp ekibine,kadrosuna kazık atan adam. Hacı Uğur Polat ettiğini çekecek böyle bir şahsiyeti Malatya’ya kazandırdığı için..

Kadir 26 Şubat 2021 00:42

Ahmet Çakır' a sormuşsun keşke Hacı Uğur Polat'ı da arasaydın dakikan mı bitti?

Bilal 25 Şubat 2021 23:20

Mahir bey gerçekten söyleyecek söz bulamadım.Çok teşekkür ederiz Malatya da Malatya için yazdığınız için,tespitleriniz çok iyi ve yerinde.

Ramazan 25 Şubat 2021 21:21

Sadece Cemal mi satmış herkes sattı. Kral öldü yaşasın yeni kral diyorlar. Yarın devran değişince de Selahattin'i satacaklar. Her dönemin adamı olmak kolay mı sanıyorsunuz.

Ömür 25 Şubat 2021 20:36

Son iki yılda Selahattin'in onlarca yalanına şahit olduk. Siz hala Selahattin'e inanıp diğerlerine hesap soruyor açıklama bekliyorsunuz. Selahattin birşey diyorsa he he deyip geçin. 2 milyonluk işi 20 bine yaptım dedi, 11 bin TL alan ilkokul mezunu var dedi, huzur hakkı vermeyecem dedi, arabalar fazla iptal ediyorum dedi, kimseyi işten atmadım dedi, maaş düşürmedim dedi, günlük 10 milyon maske üretiyorum dedi, yüzakı caddesi 30 km dedi, büyükşehirin borcu 2 milyar dedi, Battalgazinin borcu 0 dedi, Battalgazide 1500 km Büyükşehir'de 2000 km asfalt yaptım dedi. Dedi dedi dedi hepsi ya yalan çıktı ya tükürdüğünü yaladı. Niye hala ciddiye alıyorsunuz?

Murat Turan 25 Şubat 2021 20:32

Ahmet Başkan 8 yılda 509 milyon borç bıraktı hacı Başkan ve ekibi 8 ayda 300 milyon borçlandı sonra sessizce çıktı gitti Mahir bey çok iyi bir noktaya değinmişsiniz

Alperen D. 25 Şubat 2021 19:59

Başkan Selahattin Gurkan'ın geçmiş dönem kayıtlarına bakmadan böyle bir açıklama yapacağını düşünmüyorum. Söylüyorsa vardır birşeyler. Haa belki yüzde 54 fazile değilse bile ondan kalır yanı yokturdur. Hacı Uğur Polat yalansa açıklasın. Selahattin Gürkan eski başkanların açıklama yapacağını hesap edememişmidir sanıyorsunuz.

Ali 25 Şubat 2021 19:05

İsmet Özel Hacıyı tanısa söve söve hacıyı kovardı. Hacının konuşmaması ondan değil. Belediye kayıtları orada. Hodri meydan! Eğer hacı yüksek faizle kredi çekmemişse hiç bişey bilmiyorum. Hacıya Selahattin’in yalan soslu konuşmaları yarıyor. Aradaki doğrular kaçıyor. Arada bir ak partiden siyasi hesabını ortaya koyan twitlerinden bilen bilir hacının hesabını. Aradaki doğrular kaçıyor. Hacı yüksek faizle kredi çekmiş. Selahattinle çalışmamış güvenilen dindar bazı insanlarda doğruluyor hacının nanelerini. Ve ben onlara inanıyorum. Hacı çamurun içinde zaten.

Ömer 25 Şubat 2021 18:43

Dün Selahattin Baskan yöneticilerle saatler süren bir toplantı yaptı. Haci Uğur Polatın Belediyeye getirdiği Genel sekreter Cemal Nogay hepimizin gözüne bakarak Belediyenin Gürkan döneminde 1 milyar 200 milyon lira eski parayla 1 katrilyon 200 milyar lira borç ödediğini söyledi. Yine bir çok toplantıda aynı adam daha önce Belediyenin yönetilemediğini söyledi. Yani ağacı kesen baltanın sapı yine ağaçtan. Haci Uğuru yerden yere vuran yine kendi getirdikleri. Adama demezlermi kendin ettin kendin buldun. Haci Ugur döneminde tefeci faizinden daha yüksek bir oranla borçlanılmışsa bunda Cemal Nogay'ın vebali yokmu? O sütten çıkmış ak kaşıkmı? Selahattin Başkan o kadar laf sayarken neden hiç üstüne alınmıyor. Cemal Nogay 40 yıllık yol arkadaşını bir makam uğruna yüz üstü bıraktı. 40 yıllık arkadaşı her gün en agır şekilde itham edilirken susanlar yarın aynaya dahi bakamayacaklar. Son bir sözümde Gürkan Başkana. Belediyede gizli bir anket yapın. Eger Nogayı sevenler ^ve yüzde beş çıkarsa beraber yol yürümeye devam edin.

Selim 25 Şubat 2021 18:29

Selahattın Gürkan'ın yalanlarına bir kılıf bulmak için Hacı Uğur Polat ısmini gündeme getiriyorsunuz. Bir günah keçisi lazım. Bir de koca Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattın Gürkan bu kadar ısrarla yalan söylemez diye düşünüyirsunuz. Ama Selahattın Gürkan'ın soylediklerinin hepsi yalan. Adam doğru konuşmuyor. Yalanlarına sebep aramayın bulamazsınız. Hacı Uğur Polat'ı Ahmet Çakır'ın yalaklari da eleştiriyor ona da şaşırıyorum. Haci uğur polat in yeşilyurtta yaptıklarına bakıldığında hiç de kötü bir belediye başkanlığı yapmamış. Selahattın Gürkan ise yalandan başka bir şey yapmıyor. Mehmet Çınar hala hacı uğur polat ın projelerini tamamlıyor Selahattın Gürkan Ahmet çakırın projelerinin ismini degistirip tamamlamaya çalışıyor. Osman Güder zaten yatıyor. İşin asli bu.

Furkan 25 Şubat 2021 18:17

Hacı'nın üstadı İsmet Özel şöyle diyor: “Domuz kısmıyla çamurlara gark olmadan güreşemezsin. Kirlenmeden domuzu mağlup edemezsin. Bil ki, sana mağlup olmak domuzu kederlendirmeyecektir. Bilakis, senin kirlenmiş olman onun hoşuna gidecektir...”

Kaysı kentli 25 Şubat 2021 18:12

Şu siyasete bakarmısınız?Yürekli adam kalmadı.Gürkan her gördüğünde Ahmet Çakıra iltifat edip,kendi dönemini kast etmediğini söylüyormuş. Fakat bunu konuşmalarında ayırt etmiyor. Bu durumda Çakır Gürkan’ı nezaketen eleştiriyor. Hacı Uğur Polat bunları duyuyor fakat ses çıkarmıyor. Gürkan yapmadığı şeyleri olmamış işleri Ankara’da pazarlıyor il başkanı ile vekiller susuyor. Bu nasıl siyaset?Hacı Uğur Polat yarın bu şehrin karşısına sakın çıkma.Milleti enayi sandığınız yeter.Biz sandığı biliriz artık sizi değil.

Murat 25 Şubat 2021 17:42

Hacı insan olarak iyidir ama iş ahlaki problemli biri. Seloyu gram sevmem ama iddiası doğru olabilir gibi bi his var içimde ?! Anlayacağınız klasik bir iktidar kavgası bu. Hacinin pusuya yattığı yok. Yediği naneyi biliyor. Mümkünse hiç çıkmasın. Ahmet beye saygı duyuyorum çünkü selonun çukuruna düşmüyor. İş prensibi iyi biriydi. Elestirecegim yani ise onun döneminde kurumda küçük kralliklar vardı ve hiç görevden almadı. O krallar fırtına koparsa dahi. Ve tüm idareciler onun üçüncü dorduncu hamlesini tahmin edip hareket ederlerdi. Selo da bu mümkün görünmüyor çünkü adam sabah uyanıp pat bi idareciyi görevden alabiliyor.

Cemal’in Sahipleri 25 Şubat 2021 17:02

İkiside aynı. Selahattin de Hacı da aynı. Çünkü ikisinin de genel sekreteri aynı.????Cemal hacımın kankisi idi.Genel sekreter geldi. Selahattin’in ise fedaisi oldu. Genel sekreter kaldı. Yani bunların hepsi aynı şey.

Haluk 25 Şubat 2021 16:58

Çakır ve Hacı sarı öküzü verince kaybettiler. Delikanlı olacaklardı kavgaysa kavga diyeceklerdi susmayı tercih ettiler. Selo arkalarından konuşunca karalayınca hesap soracaklardı. Ekiplerine zulmedilince sahip çıkacaklardı yapmadılar. Selo'da sınır yok daha bunlar iyi günleriniz.

Umut 25 Şubat 2021 16:52

Hacı bir sonraki dönem büyükşehir belediye başkanı olunca konuşacak. Selo ve ekibi bakalım o zaman kaçacak delik bulabilecek mi?

Malatyalıya cevap 25 Şubat 2021 16:50

Çınar’ın konuşmaması normal. Çünkü hacının yardımcısı idi. O zaman Çınar’a demezlermi sen ne yapıyordun diye. Ama dikkatinizi çekiyorsa Çınar hacıyı iyi olarakta hiç anmıyor. Milletçe şunu bilelim ve unutmayalım çıkarları için kendine olan böylesi bir saldırıda dahi susan Hacı gibi adamlardan uzak duracaksın. Yarın bana bir koltuk düşer mi hesabıyla hareket eden Hacı gibilerden kaçacaksın. Zaten kendi hakkını savunamayan milletimi savunacak. Sal gitsin

Durmuş 25 Şubat 2021 16:46

Selahattin'in şöyle bir taktiği var. Mesela maaşlara müdahale etmek istiyor. Önce kötü bir örnek buluyor. Yoksa da uyduruyor. Mesela diyor ki 11 bin TL alan ilkokul mezunu var. Bunu duyan herkes şok oluyor ve maaşlara müdahalenin yolu açılıyor. Kimse de gerçekten böyle bir kişi var mı varsa ne özelliği var kaç kişide var sormuyor. Muhtemelen bu tefeci faizi de böyle bir durum. 500 milyon borcun 1 milyonu yüksek faizle alınmıştır. Bunu alıp 500 milyonun hepsi aynı faiz oranı diye yutturuyor.

Malatyalı 25 Şubat 2021 16:02

Hacı Uğur Polat eğer yanlış yönetim politikası uyguladı ise Mehmet Çınar niçin sitem etmiyor, 6 aylık yönettiği Büyükşehir Belediyesinde bu ithamlar söz konusu ise 4 buçuk sene yönettiği Yeşilyurt Belediyesinde niçin bu tarz ithamlar söz konusu olmadı diye sorgulamazmı? İnsan. Burada bir tezatlık yokmu?

Bedri 25 Şubat 2021 15:53

Hacı Uğur siyasete küsmez. Fırsat için bekliyor. Susması taktik. Pusuya yatmış bekliyor. Seçimde vekilliğe aday olacak. Derdi kavga çıkarmadım demek. Birde susarak suçu üstünden atmak. Hedefe Çakır’ı koymak. Gürkan atıyor . Yalan söylüyor. Ama Hacıda masum değil. Yanında getirdiği 3-5 kişide dahil.

Kazım 25 Şubat 2021 14:27

Gerçekten suçluysan sus çünkü Malatya'nın yarısı Selahattin'in hiçbir dediğine inanmıyor. Suçsuzsan kısa öz ve açık bir açıklama yap ki inananların yarısı olayı kavrasın. Kalanlar da Selahattin uzaya dört şeritli yol yaptım dese inanan takım. Onlara yapacak birşey yok.

Yazarın Diğer Yazıları